Ghidul complet pentru Orgasm Clitoridian: Stimulare, poziții și multe altele

Clitorisul se găsește în partea superioară a labiilor care înconjoară vaginul, dar această structură densă de nervi se extinde adânc în corp. Poți stimula numeroșii nervi din clitoris atât prin joc intern, cât și extern.

Dacă aveți un clitoris sau aveți un partener cu clitoris, ar fi înțelept să învățați despre această parte a corpului densă în nervi. Supranumit „nodul de plăcere”, clitorisul îi poate ajuta pe posesorii de vulvă să experimenteze o mulțime de plăceri.

Deși clitorisul este mai puțin o anomalie anatomică decât v-au făcut să credeți mass-media, învățarea câtorva tehnici de atingere vă poate ajuta.

De aceea, am contactat experți și am săpat prin cercetări pentru a întocmi un ghid pentru stimularea clitorisului. Mai jos, aflați cum să vă atingeți clitorisul (sau pe cel al partenerei) într-un mod care să vă satisfacă serios.

În plus, află adevărul despre anatomia clitorisului. (Alertă spoiler: este mai mult decât un mic punct fierbinte).

În primul rând: Ce este clitorisul?

Clit-ul este o parte a corpului densă de nervi, responsabilă pentru multe-orgasmuri.

Clitorisul are cele mai multe terminații nervoase pe centimetru pătrat decât orice altă parte a corpului uman.

De fapt, clitorisul nu îndeplinește nicio altă funcție biologică în afară de plăcere.

Dar asta nu înseamnă că este o structură neimportantă.

Când luăm în considerare importanța plăcerii pentru procrearea speciei noastre, clitorisul pare destul de vital. Din ce în ce mai mult, știința modernă indică rolul vital al plăcerii în procreare.

Unde se află clitorisul, mai exact?

Bună întrebare!

Cel mai frecvent răspuns la această întrebare este: Clit-ul este structura în formă de mazăre din vârful celor două labii.

Și, deși face parte din clitoris, aceasta este doar porțiunea externă. Există de fapt componente externe *și* interne ale clitorisului.

În exteriorul corpului, puteți găsi glandul clitorisului, acoperit de obicei de o glugă elegantă care îl protejează de o stimulare prea mare. Dar, în interiorul corpului, clitorisul are o întreagă structură ascunsă.

Acesta are picioare (sau crura) și bulbi vestibulari care se înfășoară în jurul vaginului. Picioarele și bulbii conțin țesut erectil care se extinde atunci când este excitat sexual.

Forma este adesea menționată ca fiind un wishbone, unele părți ale acestuia fiind vizibile în exteriorul corpului, dar majoritatea fiind ascunse în interior.

(Unii experți spun că clitorisul seamănă cu o floare întoarsă cu susul în jos, cu petale mari care se extind în interiorul corpului care întruchipează canalul vaginal).

Clitul ≠ un penis în miniatură

Este adevărat că există asemănări anatomice între penisuri și clitoris. Cu toate acestea, ideea că un clitoris este *doar* un penis de mărimea unei perle este inexactă.

În acest sens, nu vrei să atingi doar părțile clitorisului pe care le poți vedea așa cum ai putea atinge un penis. În schimb, presupunând că tu sau partenera ta care are vulvă sunteți de acord cu asta, vrei să încerci să stimulezi clitorisul prin joc intern.

Recapitulare: Anatomia clitorisului

Să cunoști fiecare parte a clitorisului tău este ca și cum ți-ai alcătui o ținută unică.

Fiecare parte a corpului și machiajul de dedesubt este diferit. Cu toate acestea, toate au aceleași părți:

 • Glans clitoris. Acesta este nodul extern la care mulți oameni se gândesc atunci când își imaginează clitorisul. Chiar dacă este „cât un bob de mazăre”, acesta deține mii de terminații nervoase.
 • Capota clitoridiană. Tuturor ne place o glugă bună, iar clitorisul nu este diferit. Labiile mici se conectează pentru a forma gluga clitoridiană. Când ești excitată, gluga se retrage ușor pentru a expune glandul.
 • Corpul clitorisului. Corpul clitorisului este intern. Se conectează la gland și este suspendat de osul pubian printr-un ligament.
 • Corpul cavernos. Corpul clitoridian este format din două corpuri cavernoase care devin erecte în timpul excitației.
 • Crura pereche. Corpul clitoridian se ramifică pentru a forma două apendice. Aceste „picioare” încalecă uretra și canalul vaginal și se măresc cu sânge atunci când ești excitată.
 • Bulbi vestibulari. Bulbii vestibulari formează o formă de inimă întoarsă cu susul în jos, cu uretra și canalul vaginal în clivajul inimii. Bulbii ajung prin și în spatele labiilor, în jurul canalului vaginal și spre anus. De asemenea, se umflă atunci când ești înfierbântată.

Punctul G vs. clitorisul: Sunt același lucru?

Punctul G este deseori descris ca o zonă erogenă densă de nervi, la aproximativ 5 – 6 cm în interiorul canalului vaginal, de-a lungul peretelui frontal.

Ei bine, unele cercetări sugerează că, în loc să fie o entitate total diferită de clitoris, punctul G este de fapt locul unde bulbii clitorisului formează forma de inimă care îmbrățișează canalul. Ceea ce înseamnă că punctul G este o porțiune specifică a clitorisului care poate fi stimulată intern.

Pătrunderea vaginală poate fi o senzație grozavă pentru senzațiile pe care le oferă nu doar în interiorul pereților vaginali, ci și pentru presiunea pe care o poate exercita asupra părților interioare ale clitorisului. Unele persoane consideră că o combinație de penetrare și stimulare externă a clitorisului poate duce la orgasme intense.

Cum anume să stimulezi clitorisul

1. Amintește-ți că masturbarea este total sănătoasă

Citești acest ghid pentru a învăța cum să-ți satisfaci cel mai bine propriul clitoris? Înainte de a continua să citești, respiră adânc.

Mulți oameni au fost învățați că masturbarea este murdară și periculoasă, sau ceva despre care nu ar trebui să se vorbească niciodată.

Așa că permiteți-ne să afirmăm: Masturbarea este total sănătoasă și obișnuită.

Nu veți orbi! Nu veți deveni dependenți! Nu te vei ruina pentru jocul în cuplu! Și, nu, nu înseamnă nici înșelarea partenerului!

A-ți face plăcere te poate ajuta, de asemenea, să descâlcești rușinea care afectează încrederea în tine, în sexul în cuplu sau într-o relație.

Este greu să știi ce să ceri de la partenerul tău dacă nu știi ce îți place. Masturbarea îți oferă șansa de a explora ceea ce te face să te simți bine, spune ea.

S-ar putea să observați că stimularea în modele rotunde se simte mai bine decât în sus și în jos, sau că vă place stimularea folosind labiile interioare peste clitoris mai degrabă decât stimularea directă a clitorisului.

Cu alte cuvinte, atingerea ta poate ajuta pe altcineva să te atingă mai bine.

2. Începeți încet și ușor

Dă-i corpului tău o șansă să se încălzească.

Este nevoie de ceva timp pentru ca clitorisul tău să fie excitat și pentru ca sângele să înceapă să curgă. Așa că începe să mângâi puțin în jurul clitorisului, atingându-ți labiile fără să mergi direct la clitoris, până când te simți pregătită pentru acest tip de stimulare.

Când începi să îți atingi clitorisul, începe cu mișcări blânde. Apoi, aplică mai multă presiune sau viteză pe măsură ce corpul tău o cere.

3. Explorați o varietate de tehnici

Diferite tehnici pot stârni diferite tipuri de plăcere, iar modul în care te stimulezi depinde în totalitate de tine.

Iată câteva tehnici diferite de stimulare a clitorisului pe care le-ai putea încerca:

 • Da, asta e frecarea.” Folosește-ți mâna, degetele sau o jucărie sexuală pentru a aluneca în sus și în jos sau înainte și înapoi pe clitoris și pe capișonul clitoridian.
 • Step„. O mișcare blândă de bătaie pe clitoris și pe capișon te poate ajuta să ajungi încet la orgasm. Accelerați-o după cum doriți.
 • Intră în ritm.” Nu este nevoie de mâini și nici de dezbrăcat (poate fi mai bine dacă îți lași blugii pe tine!) Stai pe o pernă și mișcă-ți pelvisul pentru a ajunge acolo.
 • Ciupitura păcii„. Folosește-ți primele două degete ca pe un semn al păcii pentru a-ți ciupi ușor capișonul clitoridian și trage ușor în sus și în jos, sau glisează-ți degetele într-o mișcare de du-te și vino.
 • Orbitează planeta„. Folosiți un deget pentru a trasa cercuri lente în jurul clitorisului și capișonului, atingându-vă labiile în acest proces.
 • Zone de distracție„. Din cauza formei unice a clitorisului, vă puteți excita și chiar ajunge la orgasm masând alte zone erogene singure sau împreună cu clitorisul. Ați putea încerca să vă atingeți labiile, orificiul vaginal, interiorul coapsei, perineul sau anusul. Întindeți-vă pe burtă și atingeți-vă pe la spate pentru a avea acces mai ușor la tot, inclusiv la clitoris. Aceasta este, de asemenea, o poziție excelentă pentru a te pune în mișcare în timp ce îți atingi restul corpului.
 • Stația de penetrare„. Structurile interne ale clitorisului înconjoară canalul vaginal, așa că penetrarea vaginului cu degetele sau cu o jucărie sexuală poate aduce fericire. Combinați-o cu oricare dintre tehnicile de stimulare externă de mai sus pentru o dublă încântare.
 • Vibrații bune„. Poți folosi o jucărie sexuală cu vibrații pentru a îmbunătăți sau a practica orice metodă menționată mai sus. Vibratoarele pot fi deosebit de bune pentru cei care au nevoie să pună un minim de mișcare pe mâini sau încheieturi. Folosiți mai întâi cea mai joasă setare și revigorați după cum doriți.

4. Încercați să stimulați clitorisul prin stimulare internă

Dacă îți place stimularea internă, de ce să nu încerci să stimulezi clitorisul din interior?

Încearcă să ajungi la aproximativ o treime din deschiderea vaginală și joacă-te cu un amestec de presiune și stimulare pe peretele frontal (sau superior) pentru a vedea ce te face să te simți bine.

Este posibil să fie nevoie de ceva practică și de experimente pentru a localiza, dar poate merita dacă găsiți acel punct de declanșare intern extra sensibil.

Cum să stimulezi clitorisul partenerului tău

1. Cereți îndrumare

Dacă te întâlnești cu cineva cu clitoris, nu te teme să întrebi despre dorințele partenerului tău.

Încadrați întrebarea în jurul valorii de cât de mult vă investiți în descoperirea punctelor lor de plăcere și acordați-i timp pentru a face acest lucru – fără a pune presiune pe ea pentru a performa.

Ați putea spune:

 • „Mi-ar plăcea să te privesc cum îți atingi clitorisul, ca să aflu cum îți place să ți-l atingi.”
 • „Îți place presiunea pe care o folosesc acum? Sau o vrei mai moale sau mai tare?”.
 • „Ce senzație te face să te simți cel mai bine? Aceasta [demonstrație]? Sau aceasta [demonstrație]?”

2. Puneți mâna

Multe poziții de penetrare vă oferă spațiu pentru a stimula clitorisul în timp ce faceți sex cu partenerul. Pozițiile de sex misionar, amazon și spooning sunt deosebit de bune pentru acest lucru.

Așadar, ai putea ajunge între picioarele partenerei tale și să te joci. Sau, ai putea s-o inviți să facă același lucru.

3. Trageți proptele de pernă

Măcinarea împotriva a ceva poate fi super plăcută pentru proprietarii de clitoris care se bucură de presiune.

Dacă partenera dvs. este o căutătoare de presiune, luați în considerare plasarea artistică a unei perne sau a unor pături înghesuite sub osul pubian. Apoi, permiteți-i să se cocoațe și să pompeze recuzita în timp ce o penetrați (sau o lingeți!) din spate.

4. Fă-ți de cap cu mobila

Folosește-te de mediul înconjurător pentru a te ajuta să ajungi într-o poziție optimă. Tăblițele, spătarele canapelelor și blaturile sunt toate BFF-urile tale pentru stimularea clitorisului.

Ai putea, de exemplu, să-ți sprijini spatele de tăblia patului sau de canapea. Apoi, cereți-i partenerei dvs. să vă încalece șoldurile, apucându-vă de spătar pentru sprijin. Clit-ul lor este acum la o distanță perfectă pentru ca tu să pui în practică sfaturile de mai sus.

5. Călărește și alunecă

Muntele pubian și coapsele tale pot fi un instrument excelent pentru stimularea clitorisului.

Treceți într-o poziție așezată sau ușor înclinată, apoi încurajați-vă partenera să alunece în sus și în jos pe coapsă, pe burtă sau pe osul pubian.

Pentru un plus de forță, tu sau partenera tău puteți încorpora lubrifiant. Materialul alunecos adăugat va reduce frecarea incomodă și va crește alunecarea de bun augur.

6. Inversează plimbarea

În poziția de călăreț inversat, partenera ta se așează pe tine, dar tu vei fi cu fața spre ea.

Dacă ai un penis sau o curea, poți folosi această poziție pentru a-ți penetra vaginal sau anal partenera. În timp ce te împingi, partenera ta își poate băga mâna între picioare pentru a-și freca nodul.

Dacă tu și partenera ta aveți amândoi un clitoris, glisează mai multe perne sub pelvisul partenerei de jos. Acest lucru va modifica unghiul șoldurilor voastre suficient de mult pentru ca contactul clitoris contra clitoris să devină posibil. Fierbinte!

7. Coapsele la înălțime

Aceasta este o întorsătură a poziției de călăreț inversat. În loc ca partenera să se urce pe ambele picioare, puneți-o să se urce doar pe unul singur.

Acest lucru îi va permite să urce și să coboare pe coapsa dumneavoastră. Penetrarea vaginală cu un penis, cu mâna sau cu o jucărie funcționează bine aici.

8. Răsucirea limbii

Partenerei tale îi place să i se facă sex oral? Folosește-ți limba pentru a înconjura ușor clitorisul și capișonul partenerulei tale cu un amestec de presiune.

O altă opțiune este să folosiți o jucărie de stimulare a sexului oral sau de aspirare a aerului, care creează o senzație similară cu cea a sexului oral atunci când este folosită cu lubrifiant.

9. Adaugă o jucărie sexuală

Pentru unele persoane, indiferent de câtă presiune folosesc cu mâinile, nu este suficient pentru a produce un orgasm.

Pentru aceste persoane, jucăriile sexuale – și în special vibratoarele – pot ajuta cu adevărat la atingerea orgasmului.

Plasate chiar lângă sau deasupra clitorisului, vibratoarele pot oferi o senzație cum niciun corp uman nu poate oferi, iar pentru o mulțime de oameni, acest lucru duce la orgasme mai rapide și adesea mai intense.

10. Păstrați varietatea

Nu vă sfiiți să amestecați până când găsiți poziția, presiunea și ritmul care să vă facă partenera să se simța bine.

Posibilități de joacă

 • Schimbați direcția de frecare.
 • Adăugați sau diminuați presiunea.
 • Modificați sau amestecați tehnicile.
 • Accelerează sau încetinește ritmul.
 • Schimbați numărul de degete.
 • Adăugați sau schimbați jucării.
 • Schimbați între stimularea externă și penetrarea vaginală.

Și dacă nu găsești o tehnică care să te facă să te simți bine?

Încearcă să nu te stresezi! Fie în timpul jocului solo sau cu un partener, dacă o anumită tehnică nu te duce în al nouălea cer, este în regulă.

Nu uitați: Stimularea clitoridiană nu este un ritual universal. Și mai sunt încă multe de învățat despre ea.

Cercetătorii nu au realizat o imagine 3D a întregii structuri clitoridiene până în 2008. Până atunci, nu se înțelegeau prea multe despre părțile interne foarte interesante ale clitorisului și despre modul în care acestea interacționează cu restul zonei genitale.

Așadar, în timp ce cercetarea științifică rămâne în urmă în ceea ce privește studierea clitorisului, acesta este un motiv în plus pentru ca tu să faci propriul studiu independent (sau în parteneriat) despre ceea ce te excită.