Orgasmul La Barbati: 13 întrebări despre tipuri, faze, tulburări și nu numai

Există diferite tipuri de ejaculare și orgasm masculin. Orgasmele pot fi umede sau uscate – sperma poate să iasă sau să curgă. Orgasmele multiple ar putea fi, de asemenea, posibile pentru unele persoane.

Este acesta un anumit tip de orgasm?

Nu, este un termen atotcuprinzător pentru orice tip de orgasm legat de organele genitale masculine.

Ar putea fi ejaculator sau non-ejaculator, sau chiar un amestec de ambele! Așa este, este posibil să puteți avea mai multe orgasme într-o singură sesiune.

Acestea fiind spuse, organele tale genitale nu sunt singura ta opțiune când vine vorba de obținerea marelui O.

Citește mai departe pentru sfaturi despre unde să atingi, cum să te miști, de ce funcționează și multe altele.

Poate fi un orgasm ejaculator

Orgasmul și ejacularea se întâmplă adesea simultan, dar de fapt sunt două evenimente separate care nu trebuie neapărat să se întâmple în același timp.

Dacă plăcerea crește și stropiti – sau picurați – spermă din penis, atunci ați avut un orgasm ejaculator.

Încercați acest lucru

Iată o chestie numită „Străinul”.

Pentru a o încerca: Stai pe mâna dominantă până când aceasta adoarme, apoi folosește-o pentru a te masturba cu ea. Vei simți că altcineva face treaba.

Sau un orgasm non-ejaculator

Din nou, nu trebuie să expulzezi spermă pentru a avea un orgasm.

Nu toată lumea ejaculează odată cu orgasmul și chiar și cei care o fac s-ar putea să nu ejaculeze de fiecare dată.

Acest lucru este, de asemenea, denumit orgasm uscat.

Cu excepția cazului în care tu și partenera ta încercați să concepeți – caz în care ar trebui să consultați un medic – orgasmele uscate sunt, de obicei, inofensive și la fel de plăcute ca și un orgasm ejaculator.

Încercați acest lucru

Faceți niște zgomot. Știm că masturbarea este adesea rapidă și liniștită. Nu este nimic în neregulă cu o partidă rapidă și discretă, dar a te dezlănțui și a face tot zgomotul care vine în mod natural poate fi eliberator.

Dă-i drumul și lasă să iasă fiecare geamăt pe care le dorește corpul tău – asigură-te doar că păstrezi acest lucru pentru o casă goală sau pentru o companie care se va bucura de spectacolul sonor.

Sau chiar orgasme multiple

Deși nu este la fel de comun pentru cineva cu penis, orgasmele multiple sunt posibile. Și cui nu-i place o provocare?

Încearcă asta

Cheia pentru orgasme multiple poate fi în a învăța să prelungești perioada de excitare ridicată înainte de a-ti da drumu.

Masturbați-vă aproape până în punctul de orgasm și schimbați stimularea prin schimbarea mâinilor sau a ritmului, sau respirând mai încet.

Când nevoia de a veni dispare, aduceți-vă din nou la limită și apoi coborâți din nou folosind tehnicile pe care tocmai le-am descris.

Sau un amestec din toate cele de mai sus

Sunt șanse ca, dacă ai orgasme multiple, să experimentezi un amestec de orgasme ejaculatorii și non-ejaculatorii.

Încercați acest lucru

Încearcă jucăriile sexuale pentru a schimba lucrurile și exersează prelungirea nivelului tău de excitare ridicat, așa cum am descris mai sus. Puteți găsi online tot felul de jucării sexuale, fiecare oferind senzații diferite.

Unele opțiuni comune sunt:

  • Fleshlights
  • mângâietori de buzunar
  • inele vibratoare pentru penis

Dar poți avea orgasm și din alte stimulări

Penisul tău nu are toată puterea când vine vorba de orgasm – corpul tău este plin de puncte de plăcere care abia așteaptă să te facă să te exciți.

Prostată

Prostata ta este calea către un orgasm intens, pe tot corpul. Această glandă de mărimea unei nuci este situată între penis și vezica urinară, chiar în spatele rectului.

O puteți accesa introducând un deget sau o jucărie sexuală în anus.

Încearcă asta: Începeți prin a freca încet cu degetul exteriorul și interiorul orificiului anal. Introduceți degetul și masați-vă prostata, crescând încet-încet viteza pe măsură ce crește plăcerea.

Dacă preferați să nu vă folosiți degetul, există o mulțime de jucării pe care le puteți încerca dumneavoastră – sau un partener.

Sfârcuri

Sfârcurile sunt pline de terminații nervoase. Ele sunt, de asemenea, conectate la cortexul senzorial genital al creierului, astfel încât aproape oricine poate obține plăcere de la sfârcurile lor.

Se spune că orgasmele de la sfârcuri se strecoară pe furiș și apoi trimit plăcerea prin tot corpul.

Încearcă asta: Dacă zburați singur, faceți-vă confortabil și lăsați-vă mintea să se rătăcească la ceea ce vă face să vă curgă sucul. Folosește-ți mâinile pentru a-ți freca pieptul și sfârcurile pentru a găsi ceea ce te face să te simți bine și apoi continuă să faci asta.

Pentru jocul cu partenerul, puneți-o să își folosească mâinile, buzele și limba pentru a mângâia, a lovi, a ciupi și a linge zona.

Erogen

Corpul tău este plin de zone erogene care merg dincolo de cele evidente pe care tocmai le-am acoperit. Acestea sunt puncte sensibile de pe corpul tău care duc la o excitare serioasă și, eventual, la un orgasm pe tot corpul atunci când sunt atinse exact cum trebuie.

Încearcă asta: Fă-te comod și începe să te atingi începând de la scalp și coborând în jos, zăbovind pe orice parte care te face să te simți deosebit de uimitor.

Creșteți viteza și presiunea pe măsură ce vă intensificați plăcerea. Dacă nu te poți duce la limită așa, lasă o mână să se îndrepte spre sud pentru masturbare, în timp ce cealaltă continuă să-ți facă plăcere pe restul corpului.

Unde intervine punctul G?

Ești nedumerită în legătură cu punctul G masculin? Asta pentru că ceea ce se numește adesea punctul G masculin este de fapt prostata.

Am acoperit deja cum să o găsești prin anus, dar de fapt o poți stimula indirect prin masarea perineului.

Cunoscut și sub numele de „coafor”, perineul este banda de piele dintre boașe și anus.

Un deget, o limbă sau o jucărie cu vibrații pe perineu pot face magie asupra prostatei.

Ejacularea nu este același lucru cu orgasmul?

Cei mai mulți oameni se referă la ejaculare și orgasm ca fiind unul și același lucru, dar acestea sunt de fapt două evenimente fiziologice separate.

Orgasmul include contracțiile pelviene și plăcerea intensă și eliberarea pe care le simțiți atunci când veniți. Ejacularea este expulzarea spermei din penis.

Ce se întâmplă în organism atunci când ai orgasm?

Un orgasm este doar o parte a ciclului de răspuns sexual, care se întâmplă în etape. Fiecare corp este diferit, așa că durata, intensitatea și chiar ordinea etapelor pot varia de la o persoană la alta.

Excitare

Faza de excitare este startul ciclului de răspuns sexual. Poate fi declanșată de gânduri, atingere, imagini sau alți stimuli, în funcție de ceea ce vă excită.

În timpul acestei faze, ritmul cardiac și respirația se accelerează, tensiunea arterială crește, iar creșterea fluxului de sânge către organele genitale provoacă o erecție.

Platou

Aceasta este o versiune intensificată a fazei de excitație, în timpul căreia penisul și testiculele continuă să crească în dimensiune.

Orgasmul

Acesta este momentul în care plăcerea ta atinge punctul culminant și se eliberează. Poate dura de la câteva secunde la câteva minute. Dacă aveți de gând să ejaculați, acesta este momentul în care se întâmplă de obicei.

Rezoluție și refracție

În timpul fazei de rezolvare, corpul tău începe să revină la o stare de neexcitație. Erecția se diminuează treptat, mușchii se relaxează și vă simțiți somnoros și relaxat.

Unele persoane trec printr-o perioadă refractară după orgasm, în timpul căreia este posibil să nu puteți avea o erecție sau să nu puteți avea un orgasm. Stimularea ulterioară se poate simți prea sensibilă sau chiar dureroasă.

Ce face ca un orgasm masculin să fie diferit de un orgasm feminin?

Se pare că nu există o diferență prea mare. Ambii experimentează o creștere a ritmului cardiac și a fluxului sanguin către organele genitale. Ejacularea este, de asemenea, posibilă pentru unii.

Unde diferă este durata și recuperarea. De exemplu, orgasmul „feminin” poate dura cu până la aproximativ 20 de secunde mai mult.

Persoanele care au un vagin au mai puține șanse să experimenteze o perioadă refractară, astfel încât este mai probabil să aibă mai multe orgasme dacă sunt stimulate din nou.

Există ceva ce pot face pentru a avea un orgasm mai intens?

Absolut! Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca.

Mărginirea

Numit și control al orgasmului, edging presupune menținerea unui nivel ridicat de excitare pentru o perioadă mai lungă de timp prin reținerea orgasmului.

Pentru a face acest lucru, stimulați-vă până când simțiți că vreți să veniți și apoi schimbați stimularea până când nevoia de a veni dispare.

Exerciții pentru podeaua pelviană

Exercițiile de podea pelviană, cum ar fi Kegels, ajută la întărirea mușchilor podelei pelviene, ceea ce poate îmbunătăți controlul orgasmului.

Pentru a face acest lucru, încordați aceiași mușchi pe care i-ați încorda pentru a vă opri din urinat. Țineți timp de trei secunde, apoi eliberați timp de trei secunde și repetați de 10 ori.

Faceți acest lucru în fiecare zi, ajungând să țineți timp de 10 secunde.

Exerciții de respirație

Să înveți să încetinești și să te concentrezi asupra respirației joacă un rol important în practica sexului tantric, care are ca scop maximizarea plăcerii.

Concentrarea asupra respirației în timp ce vă masturbați sau faceți sex poate intensifica senzațiile.

Respiră lent și adânc pe măsură ce devii excitată pentru a te ajuta să te menții în acea stare de excitare ridicată mai mult timp pentru un orgasm mai puternic.

Ce poate afecta capacitatea mea de a avea orgasm?

Factorii legați de stilul de viață, sănătatea dumneavoastră mentală și alte afecțiuni medicale sunt doar câteva dintre lucrurile care vă pot afecta capacitatea de a avea orgasm.

Acestea includ:

  • Ejacularea prematură. Ejacularea care are loc mai devreme decât îți dorești este ejacularea prematură. Principalul simptom este incapacitatea regulată de a controla ejacularea pentru mai mult de un minut după penetrare. Factorii psihologici, anumite medicamente și dezechilibrele hormonale o pot provoca.
  • Ejacularea retrogradă. Ejacularea retrogradă apare atunci când mușchii care ajută la expulzarea ejaculării din penis nu reușesc, ceea ce face ca ejacularea să ajungă în vezica urinară. Cel mai frecvent simptom este foarte puțin sau deloc spermă atunci când aveți orgasm. Aceasta poate fi cauzată de leziuni nervoase datorate diabetului și altor afecțiuni. Anumite medicamente și proceduri chirurgicale o pot provoca, de asemenea,.
  • Anorgasmia. Numită și disfuncție orgasmică, aceasta apare atunci când o persoană are dificultăți în a avea orgasm sau are orgasme nesatisfăcătoare. Factorii psihologici, emoționali și fizici o pot provoca.
  • Consumul de alcool sau de substanțe. Consumul prea mare de alcool poate îngreuna orgasmul. Fumatul de marijuana și folosirea altor droguri o pot provoca, de asemenea,.
  • Depresia, stresul și anxietatea. Poate fi greu să te exciți suficient pentru a avea un orgasm dacă te confrunți cu stres, anxietate sau depresie. Oboseala, problemele de concentrare și sentimentul de tristețe sau de copleșire sunt simptome comune.

Ar trebui să merg la un medic?

Orgasmele nu sunt la fel pentru toată lumea, iar ceea ce face ca o persoană să atingă punctul culminant nu va funcționa neapărat pentru alta.

Dacă aveți îngrijorări sau simțiți că aveți probleme cu punctul culminant, discutați cu un medic sau cu un specialist în sănătate sexuală.

Aceștia vă pot răspunde la orice întrebare pe care o aveți și ar putea să vă facă unele recomandări.