Ce este Ejaculare Feminina, cum sa o produci si alte 17 intrebari

Ejaculatul vaginal conține unele dintre aceleași componente ca și sperma. Lichidul eliberat în timpul squirting-ului poate conține ejaculat împreună cu urină diluată.

Ce este?

În ciuda a ceea ce poate ați auzit, nu aveți nevoie de un penis pentru a ejacula! Ai nevoie doar de o uretră. Uretra este tubul care permite urinei să iasă din corpul tău.

Ejacularea are loc atunci când lichidul – nu neapărat urină – este expulzat prin deschiderea uretrei tale în timpul excitației sexuale sau al orgasmului.

Acest fluid este diferit de lichidul cervical care vă lubrifiază vaginul atunci când sunteți excitata sau altfel spus „uda”.

Este ejacularea același lucru cu squirting-ul?

Deși mulți oameni folosesc termenii în mod interschimbabil, ejacularea și squirting-ul sunt lucruri diferite.

Squirtingul este eliberarea de lichid care țâșnește. Se întâmplă adesea în filmele pentru adulți.

Lichidul eliberat în timpul squirting-ului este în esență urină diluată, uneori cu puțină ejaculare în ea. Acesta provine din vezica urinară și iese prin uretră, la fel ca atunci când faci pipi – doar că mult mai sexy.

Este ejacularea ceva obișnuit?

În mod surprinzător, da!

Cifrele exacte sunt greu de stabilit. Acest lucru se datorează parțial naturii sensibile a subiectului. Studiile și sondajele de mici dimensiuni i-au ajutat pe cercetători să își facă o idee despre cât de diversă poate fi ejacularea feminină.

O analiză a literaturii din 2022 a analizat studiile disponibile despre ejacularea feminină și squirting.

Cercetătorii au observat că, până în 2011, studiile au folosit în mod incorect termenul de „ejaculare feminină” pentru a descrie eliberarea oricărui lichid în timpul orgasmului. Aceasta include ejacularea feminină adevărată, precum și:

  • squirting
  • lubrifierea vaginală
  • incontinența coitală

Cercetătorii au folosit termenul generic „orgasm de ejaculare” pentru a descrie toate aceste senzații diferite. Prevalența orgasmului de ejaculare poate varia de la 4,6% la 54%. Prevalența squirting-ului poate fi de aproximativ 5%.

Ce este mai exact ejacularea?

La unele persoane, ejacularea feminină este un lichid gros și albicios care seamănă cu laptele foarte diluat. Un sondaj din 2013 privind ejacularea feminină a constatat că lichidul era „de obicei limpede ca apa” pentru majoritatea participanților.

Ejaculatul feminin conține unele dintre aceleași componente ca și sperma. Printre acestea se numără enzimele antigenul specific prostatic și fosfataza acidă prostatică.

De asemenea, conține cantități mici de creatinină și uree, componentele principale ale urinei.

De unde provine lichidul?

Ejaculatul provine din glandele lui Skene sau „prostata feminină”.

Aceste două glande sunt situate pe peretele frontal al vaginului, în jurul uretrei. Fiecare dintre ele conține deschideri care pot elibera ejacularea.

Deși glandele au fost descrise în detaliu de către ginecologul Alexander Skene în 1880, similitudinea lor cu prostata este o descoperire destul de recentă, iar cercetările sunt în curs de desfășurare.

Are ejacularea feminină vreun beneficiu?

Potrivit sondajului din 2013 menționat anterior, 78,8% dintre femei și 90% dintre partenerii lor au declarat că ejacularea feminină le-a îmbunătățit viața sexuală. La acest sondaj au participat 320 de femei la nivel internațional.

Experții încă nu sunt siguri dacă ejacularea feminină are o funcție biologică. Cu toate acestea, un studiu mai vechi din 2009 a sugerat că glandele Skene ar putea elibera compuși antimicrobieni în uretră. Acești compuși pot reduce riscul de infecții ale tractului urinar.

Îți afectează menstruația? Cum rămâne cu sarcina?

Nu este clar dacă ejacularea feminină are vreun efect asupra menstruației sau sarcinii.

Deci ejacularea nu este urină?

Nu. Ejaculatul este format în mare parte din enzime de prostată, cu doar un strop de uree.

Cu toate acestea, lichidul eliberat în timpul squirting-ului este urină diluată cu un pic de ejaculare în ea.

Așteaptă – poate fi urină?

Nu chiar.

Ejaculatul conține indicii de uree și creatinină, care sunt componente ale urinei.

Asta nu face ca ejaculatul să fie același lucru cu urina. Înseamnă doar că au unele asemănări.

Cât de mult se eliberează?

O sursă din 2014 a declarat că oamenii eliberează de obicei 1 linguriță de lichid în timpul ejaculării feminine.

Cum se simte ejacularea?

Se pare că variază de la o persoană la alta.

Pentru unele persoane, nu se simte diferit de un orgasm fără ejaculare. Alții descriu o căldură crescândă și un tremur între coapse.

Deși se spune că adevărata ejaculare are loc odată cu orgasmul, unii experți cred că poate avea loc și în afara orgasmului, prin stimularea punctului G.

Nivelul tău de excitare și poziția sau tehnica pot juca, de asemenea, un rol în intensitate.

Are ejacularea un gust?

Potrivit unei surse din 2014, ejaculatul are un gust dulce. Este destul de potrivit pentru un fluid supranumit „nectarul zeilor” în India antică.

Sau un miros?

Nu miroase a urină, dacă vă întrebați asta. De fapt, ejacularea nu pare să aibă niciun miros.

Există o legătură între ejaculare și punctul G?

Juriul încă nu s-a pronunțat în această privință.

Nu ajută faptul că punctul G este un mister aproape la fel de mare ca și ejacularea feminină. De fapt, cercetătorii dintr-un studiu din 2017 au încercat să găsească punctul G, doar pentru a se trezi cu mâinile goale.

Asta pentru că punctul G nu este un „loc” separat în vagin. Este o parte a rețelei tale clitoridiene.

Acest lucru înseamnă că, dacă îți stimulezi punctul G, stimulezi de fapt o parte a clitorisului tău. Această regiune poate varia în locație, așa că poate fi dificil de localizat. O analiză a literaturii din 2021 privind punctul G a propus ca această zonă să nu fie numită deloc „punct”.

Cu toate acestea, cercetătorii au concluzionat că poate declanșa ejacularea feminină sau orgasmul indus vaginal.

Dacă puteți găsi și stimula această zonă, este posibil să puteți ejacula – sau pur și simplu să vă bucurați de un orgasm nou și potențial uluitor.

Este cu adevărat posibil să ejaculezi la comandă?

Nu este ca mersul pe bicicletă, dar odată ce ai învățat ce funcționează pentru tine, șansele tale sunt cu siguranță mult mai mari.

Obținerea unei senzații – la propriu – pentru ceea ce se simte bine și ceea ce nu se simte bine poate face mai ușor să treci direct la treabă și să ejaculezi atunci când vrei.

Cum pot să încerc?

Practică, practică, practică și mai multă practică!

Autostimularea este una dintre cele mai bune modalități de a descoperi ceea ce vă place – deși nu este nimic rău în a exersa cu un partener. De fapt, când vine vorba de găsirea și stimularea punctului G, un partener poate avea mai mult noroc să ajungă la el.

Oricum ar fi, ia în considerare investiția într-un vibrator care este curbat pentru a oferi un acces mai ușor la peretele frontal al vaginului tău.

Folosirea unei jucării cu baghetă vă poate permite, de asemenea, dvs. sau partenerului dvs. să explorați mai adanc decât puteți face doar cu degetele.

Totuși, nu este vorba doar despre punctul G. Stimularea corectă a clitorisului și chiar a vaginului te poate face, de asemenea, să ejaculezi.

Cheia este să te relaxezi, să te bucuri de experiență și să încerci diferite tehnici până când găsești ceea ce funcționează.

Ce se întâmplă dacă nu pot?

Există o mulțime de distracție în a încerca, dar încearcă să nu devii atât de obsedata de ejacularea feminină încât să-ți răpească plăcerea.

S-ar putea să ai nevoie doar de timp și poți avea o viață sexuală împlinită, indiferent dacă ejaculezi sau nu.

Ceea ce contează cel mai mult este să găsești ceva ce îți face plăcere și să explorezi acest lucru într-un mod confortabil pentru tine.

În cele din urmă

Amintiți-vă că în sex – la fel ca în viață – este vorba despre călătorie, nu despre destinație. Unii oameni ejaculează. Alții nu o fac. Oricum ar fi, este important să te bucuri de călătorie!