Cum Se Pune Un Prezervativ in mod corect

Este important să știți cum să folosiți corect prezervativul pentru a preveni sarcina și transmiterea infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS). Acest lucru include nu numai faptul că trebuie să știți cum să puneți un prezervativ extern – înfășurându-l corect și ciupind vârful prezervativului – ci și cum să deschideți corect pachetul și să aruncați prezervativul folosit după aceea.

Acest lucru poate fi dificil dacă folosiți un prezervativ pentru prima dată și o provocare pentru oricine nu și-a făcut timp să exerseze. Și merită să exersați, deoarece, atunci când sunt folosite corect și constant, prezervativele sunt o formă eficientă de contracepție (contracepție) și de prevenire a ITS.

Acest articol trece în revistă modul în care se pune un prezervativ în mod corespunzător, inclusiv lucrurile pe care ar trebui și nu ar trebui să le faceți.

Verificați data de expirare

Primul pas pentru a folosi corect un prezervativ este să te asiguri că acesta este încă utilizabil. Verifică întotdeauna data de expirare de pe ambalajul prezervativului înainte de a-l folosi.

Atunci când prezervativele sunt vechi sau depozitate necorespunzător, latexul se descompune. Acest lucru crește riscul ca prezervativul să fie mai puțin eficient, ceea ce vă poate lăsa cu o sarcină nedorită sau o ITS.

Asigurați-vă că ambalajul nu a fost deteriorat, de asemenea. Dacă observați o ruptură, o gaură sau semne de uzură, aruncați-l – indiferent de data de expirare.

Căutați bulele de aer

Un alt mod de a verifica prospețimea unui ambalaj de prezervativ este să pipăiți pentru bula de aer.

O bulă de aer este pusă intenționat în ambalaj pentru a proteja prezervativele de deteriorare. Prezența ei înseamnă că nu există găuri în ambalaj și prezervativul ar trebui să fie intact.

Cel mai simplu mod de a verifica dacă există o bulă de aer este să strângeți ușor pachetul între degetul mare și primul deget.

Deschideți pachetul cu atenție

Pachetele de folie în care vin prezervativele sunt destul de ușor de deschis, dar este important să ai grijă cu el.

În primul rând, spălați-vă pe mâini. Acest lucru este deosebit de important dacă ați putea avea fluide corporale pe mâini în urma preludiului, care pot contamina prezervativul.

Apoi, rupeți cu grijă ambalajul de-a lungul colțului sau al marginii (majoritatea ambalajelor indică locul în care trebuie să rupeți). Nu folosiți unghiile, foarfecele sau orice alt obiect ascuțit, deoarece puteți rupe sau sfâșia prezervativul împreună cu ambalajul.

Păstrarea dispoziției

Vă întrebați cum să vă puneți un prezervativ fără să vă pierdeți cheful? O modalitate este să exersezi în prealabil, astfel încât să o poți face rapid și ușor. De asemenea, vă puteți învăța partenera să o facă și să o faceți parte din preludiu.

Găsiți partea corectă a prezervativului

Țineți prezervativul în sus și asigurați-vă că partea pe care o veți pune pe penis este cea corectă.

Marginea ar trebui să fie rulată în exterior, mai degrabă decât să fie băgată dedesubt.

Puteți derula puțin prezervativul pentru a verifica acest lucru, dacă este necesar. Nu ar trebui să fie nevoie să vă băgați degetele în interiorul prezervativului pentru a face acest lucru.

Veți ști că aveți partea corectă dacă puteți derula cu ușurință prezervativul în jos peste penis.

Dacă, din greșeală, ați pus prezervativul pe dos, aruncați-l și începeți din nou cu unul nou, deoarece este posibil ca partea exterioară să fi intrat în contact cu fluidele.

Faceți loc și puneți prezervativul

Prindeți vârful prezervativului cu vârfurile degetelor și puneți-l pe penis. Vrei să creezi un spațiu de jumătate de centimetru în partea de sus a prezervativului.

Făcând acest lucru te vei asigura că există un spațiu pentru lichidul eliberat în timpul ejaculării (punctul culminant). Fără acesta, prezervativul s-ar putea rupe.

Acest lucru poate ajuta, de asemenea, să împiedice ca aerul să rămână blocat în interiorul prezervativului. Cele mai multe prezervative au ceea ce se numește un vârf rezervor în acest scop.

(Puteți sări peste acest pas dacă folosiți prezervativul peste o jucărie sexuală).

Desfășurați prezervativul până la capăt

Odată ce ai pus prezervativul la locul lui, derulează-l astfel încât să acopere toată lungimea penisului.

Făcând acest lucru, veți contribui la reducerea riscului de transmitere a oricărei ITS care se transferă prin contact piele cu piele, cum ar fi sifilisul. De asemenea, este mai puțin probabil ca prezervativul să alunece decât în cazul în care este derulat doar o parte din el.

Prezervativele ar trebui să se simtă bine, dar nu incomod de strâns. Cu toate acestea, unele persoane consideră că prezervativul este prea lung, prea scurt, prea strâns sau prea larg.

Găsiți o mărime de prezervativ care vi se potrivește. Dacă prezervativul este prea larg, găsiți unul care are o lățime ușor mai mică pentru o potrivire mai strânsă. Dacă este prea strâns, căutați o mărime ușor mai mare. Problemele legate de modul în care prezervativul se potrivește sau se simte pot duce la ruperea prezervativului, pierderea erecției și alunecarea în timpul retragerii sau al sexului.

De ce mărime de prezervativ am nevoie?

Este important să găsiți mărimea potrivită de prezervativ pentru dumneavoastră sau pentru partenerul dumneavoastră. Acest lucru îl face mai confortabil și mai eficient, deoarece este mai puțin probabil să alunece. De obicei, este nevoie de a încerca câteva mărimi diferite pentru a determina ce aveți nevoie.

Verificați dacă există aer blocat

Dacă vârful prezervativului se simte ca un balon umflat, înseamnă că există aer în interior. Lăsându-l acolo ar putea face ca prezervativul să fie mai predispus să se rupă în timpul sexului.

Eliberați aerul punându-vă mâinile în jurul penisului și netezind ușor prezervativul de la vârf spre bază.

Uneori, punerea unui pic de lubrifiant în vârful prezervativului înainte de a-l pune poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

Țineți prezervativul când vă retrageți

După ejaculare, prezervativele trebuie scoase cu grijă înainte ca penisul să devină mai puțin erect.

Pe măsură ce penisul este retras din vagin, anus sau gură, țineți baza pentru a menține ejacularea înăuntru. Dacă prezervativul alunecă în interiorul partenerului, răsuciți capătul deschis al prezervativului pentru a-l închide înainte de a-l îndepărta.

Dacă nu faceți acest lucru, prezervativul poate aluneca sau curge.

Aruncați prezervativul

Prezervativele trebuie aruncate la gunoi, nu la toaletă. (Pot înfundă țevile.)

Este o idee bună să înfășurați prezervativul în hârtie igienică sau într-un prosop de hârtie pentru a preveni scurgerea și murdărirea acestuia. De asemenea, îți protejează mai bine intimitatea.

Îngrijirea prezervativului și sfaturi

Manipularea corectă a prezervativelor atunci când nu sunt folosite poate ajuta la prevenirea defectării prezervativului:

  • Păstrați prezervativele în afara portofelului. Păstrarea prezervativelor în portofel poate duce la deteriorarea prezervativului din cauza căldurii și a frecării.
  • Evitați spermicidul nonoxinol-9. Acesta poate provoca iritații.
  • Abțineți-vă de la utilizarea produselor pe bază de ulei, cum ar fi uleiul pentru copii, loțiunea, vaselina și uleiul de gătit. Prezervativele sunt mai predispuse să se rupă atunci când se folosesc produse pe bază de ulei.
  • Nu folosiți mai mult de un prezervativ în același timp. Este necesar doar unul singur pentru fiecare întâlnire sexuală.

Dacă folosiți prezervative ca formă de contracepție, luați în considerare adăugarea unei alte metode contraceptive, cum ar fi pilula, DIU sau injecția. Prezervativele au o eficacitate de 98% dacă sunt folosite în mod corespunzător și doar aproximativ 87% eficacitate dacă se întâmplă greșeli. Folosirea a două forme de contracepție reduce șansele de sarcină în timpul actului sexual vaginal.

Rezumat

Prezervativele sunt o formă importantă de control al nașterii și o modalitate ușoară de a evita bolile. Cu toate acestea, pentru a funcționa în mod corespunzător, ele trebuie utilizate corect.

Verificați întotdeauna data de expirare și ambalajul și deschideți-l cu atenție. Când îl puneți, lăsați loc pentru ejaculare și asigurați-vă că îl derulați cu partea dreaptă în afară. Țineți-l întotdeauna la locul lui atunci când vă retrageți de la partenera dumneavoastră și aruncați prezervativul când ați terminat.

Urmarea acestor bune practici poate contribui la asigurarea faptului că prezervativul pe care îl folosiți este cât mai eficient posibil.