Ce sunt bile sex (Ben Wa)?

Bilele sex Ben Wa au cunoscut o creștere recentă a popularității după ce au fost prezentate în seria Fifty Shades of Grey, dar ele există încă din anul 500 d.Hr. Sunt folosite de persoanele cu vagin atât în comunitatea kink, cât și în afara ei.

Bilele sex Ben Wa sunt bile mici, cu greutate, concepute pentru a fi introduse în vagin. Ele vin de obicei în perechi și sunt uneori legate între ele cu o sfoară. Ele pot avea, de asemenea, un șnur care atârnă și care poate face mai ușoară îndepărtarea lor. Ele vin într-o varietate de greutăți și dimensiuni și pot fi fabricate din mai multe materiale diferite, inclusiv metal, sticlă, silicon și plastic.

Bilele sex Ben Wa sunt cunoscute și sub denumirea de bile Kegel. Oamenii le cumpără pentru a le folosi fie ca jucărie sexuală și ajutor pentru masturbare, fie ca dispozitiv de antrenament folosit pentru întărirea mușchilor podelei pelviene.

De ce le plac oamenilor

Oamenilor le plac bilele sex Ben Wa din mai multe motive, în funcție de utilizarea pentru care au fost achiziționate.

Antrenamentul podelei pelvine

Mușchii puternici ai planșeului pelvian pot face ca sexul să fie mai bun atât pentru femei, cât și pentru partenerii lor. În timpul actului sexual heterosexual, capacitatea femeii de a se contracta în jurul partenerului poate intensifica senzațiile acestuia. Creșterea fluxului de sânge în zonă și facilitarea contractării mușchilor poate, de asemenea, să facă sexul mai plăcut pentru o femeie. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că dovezile privind acest beneficiu sunt în mare parte anecdotice.

În plus, îmbătrânirea, nașterea și obezitatea pot slăbi acești mușchi și pot duce la incontinență. Antrenarea acestor mușchi vă poate ajuta să preveniți scurgerile de urină potențial jenante.

Bilele sex Ben Wa nu sunt necesare pentru aceste exerciții. Exercițiile Kegel obișnuite funcționează foarte bine, la fel ca multe exerciții de bază care necesită să angajezi mai mulți mușchi diferiți deodată. Cu toate acestea, bilele sex Ben Wa pot ajuta la concentrarea acestor exerciții sau pot oferi o alternativă.

Puteți folosi bilele sex Ben Wa pentru a întări podeaua pelviană într-unul din două moduri:

  • Introduceți-le, ținându-le pe loc timp de câteva minute în timp ce vă mișcați în mod natural
  • Efectuați exerciții Kegel în jurul lor

Jucărie sexuală

Bilele sex Ben Wa pot fi folosite singure sau împreună cu alte ajutoare sexuale, cum ar fi un vibrator. Majoritatea oamenilor nu le mișcă în mod repetat în și din vagin, așa cum ați putea folosi un dildo. În schimb, ei consideră că bilele pot spori conștientizarea, excitarea și senzațiile atunci când sunt lăsate înăuntru sau mișcate ușor.

Care este diferența dintre bilele sex Ben Wa și mărgelele anale?

Bilele sex Ben Wa pot fi folosite în siguranță de majoritatea persoanelor cu vagin. Cu toate acestea, bilele sex Ben Wa nu ar trebui să fie folosite niciodată în anus, unde pot cădea prea mult în colon.

Pe de altă parte, mărgelele anale sunt o jucărie sexuală cu mai multe bile mici atașate împreună într-un rând. Atât bărbații, cât și femeile pot introduce și îndepărta bilele anale din rect pentru plăcere.

Cum să încerci bilele sex Ben Wa în siguranță

Bilele sex Ben Wa nu trebuie folosite mai mult de patru ore. În plus, acestea nu trebuie folosite nici în timpul sarcinii sau în timpul recuperării după naștere.

Asigurați-vă că evitați materialele poroase pentru a diminua riscul de infecție. În plus, asigurați-vă că vă curățați bilele sex Ben Wa după fiecare utilizare.

Multe femei consideră că utilizarea unui lubrifiant delicat poate face ca introducerea bilelor sex Ben Wa să fie mai confortabilă. Rețineți doar că, dacă folosiți un dispozitiv din silicon, trebuie să folosiți un lubrifiant pe bază de apă.

Îngrijire și curățare

Curățarea jucăriilor sexuale este vitală pentru sănătatea ta sexuală. Puteți curăța bilele sex Ben Wa cu apă și săpun antibacterian. Dacă jucăria dvs. este din silicon, oțel inoxidabil sau Pyrex, este posibil să puteți folosi raftul superior al mașinii de spălat vase.

Majoritatea jucăriilor sexuale vor veni cu instrucțiuni pentru îngrijirea și curățarea lor corectă.