Cum Sa Te Masturbezi – Notiuni de Baza pentru Sexul Solo

Iubirea de sine. Sexul solo. Lucru manual, autosatisfacere, onanism. Vâslirea canoei roz, pinball de buzunar, tachinarea pisicuței, testarea instalațiilor sanitare, masturbarea castravetelui, pălmuirea maimuței, înmuierea biscuiților cu mustăți, navigarea pe canal. Indiferent cum îi spui – sau cât de aiurea îi spui – masturbarea este unul dintre puținele lucruri pe care aproape toată lumea le face, le-a făcut sau le va face. Aproximativ la fel de mulți oameni se masturbează ca și cei care joacă jocuri video și sunt mai mulți oameni care se masturbează decât cei care au calculatoare acasă sau care dețin mașini. În sondaje și studii, până la 95% din toți oamenii declară că se masturbează sau au făcut-o.

Cei mai mulți dintre noi, dacă nu chiar toți, ne-am masturbat înainte de a ne aminti: sugarii și copiii foarte mici își ating în mod obișnuit propriile organe genitale și alte părți ale corpului și, din câte putem spune, fac acest lucru căutând confort și plăcere. Acest stimulent timpuriu și acest tip de sexualitate timpurie sunt foarte diferite de sexualitatea adolescenților sau a adulților, dar, deși motivele și execuția pot fi diferite, este vorba tot de masturbare. Masturbarea este, cel mai simplu spus, a face lucruri pentru a te stimula sexual și, cel mai adesea, prin angajarea cu propriile organe genitale într-un anumit fel.

Nu este nimic în neregulă cu masturbarea, ba chiar este în mod clar bună pentru tine în anumite moduri. Cei mai mulți medici și organizații medicale, consilieri, terapeuți sexuali și educatori sexuali sunt de acord: pentru sentimentul nostru de bunăstare, relaxare și sănătate; sexualitatea noastră cu sau fără parteneri, dezvoltând un mijloc de comunicare sexuală, familiarizarea cu propriul ciclu de răspuns sexual și cu preferințele noastre și aflarea unde sunt toate părțile noastre, cum funcționează și o parte din ceea ce ne place și cum ne place, masturbarea este o bombă.

Masturbarea nu va:

 • Cauza orbire, dureri de cap sau probleme de vedere.
 • Provoacă creșterea părului pe palme (dar nu ar fi un truc mișto?) sau să vă dea coșuri
 • Să vă micșoreze sau să vă crească organele genitale, sau să le schimbe sensibilitatea, culoarea, textura sau aspectul (dincolo de schimbările temporare aduse adesea de excitarea sexuală și/sau senzații precum erecția
 • Să vă împiedice creșterea generală sau dezvoltarea organelor sexuale sau să vă facă mai mult sau mai puțin fertile
 • Devin dependenți (unele persoane sunt sau devin compulsive din punct de vedere sexual, iar acest lucru poate include masturbarea, dar nu este același lucru cu dependența)
 • Să provoace leziuni sau vătămări (atunci când se face în siguranță – evident, înfigerea unui penis într-un furtun de vid, sau utilizarea unui vibrator electric într-o cadă de baie nu este foarte rapid și ar putea provoca leziuni)
 • Modificați dimensiunea sau forma organelor genitale
 • Elibereaza sperma „înmagazinată” sau fluide sexuale. Nimeni nu trebuie să se masturbeze sau să facă sex cu partenerii pentru a scăpa de „excesul” de spermă: celulele nefolosite ale corpului sunt absorbite de organism singur, iar fluidele noastre se eliberează singure, după cum este necesar, fără ajutorul nostru.

Masturbarea poate:

 • Ajuta la ameliorarea crampelor menstruale și a tensiunii musculare.
 • Să fie o sursă de relaxare fizică și emoțională
 • Să crească circulația
 • Crește capacitatea sau ușurința de a fi orgasmic (și este aproape întotdeauna modul în care oamenii învață pentru prima dată să experimenteze orgasmul, mai degrabă decât cu un partener. )
 • Aveți grijă de voi înșivă
 • Îmbunătățiți sexul cu partenerii și ajutați la acumularea de cunoștințe importante pentru o comunicare sexuală clară
 • Ajută la ameliorarea depresiei sau a anxietății prin eliberarea de endorfine
 • Ajută la îmbunătățirea stimei de sine sexuale și a imaginii corporale.

Cum vă masturbați?

Modul în care o persoană se masturbează se bazează pe starea sa de spirit și pe constituția psihologică, emoțională și fiziologică individuală și pe istoria sa de viață. Toate aceste variabile afectează ceea ce îi excită pe oameni, le aduce orgasmul și îi satisface sexual. Astfel, în timp ce pentru o persoană, frecarea penisului sau a clitorisului rapid cu mâinile sau degetele, fără prea mult timp de pregătire, îi poate excita, altei persoane îi poate plăcea să citească o carte în timp ce folosește o jucărie sexuală, iar altei persoane îi poate plăcea o înmuiere lungă în cadă urmată de un automasaj lent și delicat. Ceea ce îi place unei anumite persoane poate, de asemenea, să difere de la o zi la alta, de la o lună la alta și de la un an la altul. Modalitățile de masturbare care „funcționează” pentru cineva pentru o perioadă de timp încetează uneori să se mai simtă atât de uimitor sau să aibă ca rezultat orgasmul: când se întâmplă acest lucru, de obicei trebuie doar să le amesteci puțin sau să încerci lucruri noi.

Masturbarea nu se referă întotdeauna doar la organele genitale. O mulțime de oameni încorporează, de asemenea, atingerea sau stimularea altor părți ale corpului lor: sâni, sfârcuri sau piept, coapse, mâini sau picioare, părți ale feței – orice ar fi, cineva a atins-o în timp ce se masturbează. Unele persoane experimentează anumite practici sexuale singure, mai degrabă decât cu (sau înainte de a le împărtăși cu) partenerii, folosind jucării sexuale noi sau anumite tipuri de jocuri de rol sau fantezii sexuale.

Pentru mulți oameni, este obișnuit să combine activități precum cele de mai sus, mai degrabă decât să facă doar un singur lucru sau să stimuleze o anumită zonă. De asemenea, s-ar putea să vă dați seama că vă ia ceva timp să găsiți ceea ce funcționează cu adevărat pentru dumneavoastră, sau că ceva care a fost satisfăcător cândva nu mai este atât de satisfăcător și doriți să amestecați puțin.

Care este o modalitate bună de a începe cu masturbarea? Găsiți un spațiu în care vă simțiți în siguranță și confortabil și unde nu trebuie să vă faceți griji că veți fi întrerupt. Deși unii oameni abordează masturbarea într-un mod superficial (și este în regulă), adevărul este că este ca orice fel de sex: de obicei este mult mai convingător și mai plăcut atunci când ești excitat și te duci până la capăt. Așadar, deși cu siguranță te poți masturba oricând dorești, de obicei, oamenii se simt mult mai intens și mai satisfăcuți atunci când sunt excitați înainte de a începe și/sau în timp ce o fac și când sunt total concentrați pe experiența sexuală.

Mulți oameni au fantezii înainte sau în timpul masturbării. Majoritatea oamenilor au fantezii despre ceea ce le-ar plăcea să facă singuri sau cu altcineva din punct de vedere sexual, iar acesta este un loc la fel de bun ca oricare altul pentru a începe. O altă cale spre fantezie poate fi reprezentată de amintirile experiențelor sexuale anterioare. Dacă nu este cazul dumneavoastră, dacă nu aveți tendința de a simți sau de a experimenta dorința sexuală despre alții sau despre tine însuți, sau nu ai chef de acest tip de fantezie, oricum, începe cu orice îți trezește propria curiozitate sau dorință sexuală. Unii oameni folosesc mass-media sexuală sau de alt tip pentru a oferi hrană pentru fanteziile de masturbare.

Deși, nu, nu te poți săruta cu adevărat, îți poți masa buzele cu degetele, de exemplu, sau îți poți trece mâinile peste zonele sensibile ale gâtului, sfârcurilor, picioarelor sau brațelor. Nu uitați că întregul corp este plin de terminații nervoase și receptori senzoriali: organele genitale nu sunt singurele spații sexuale sau sensibile pe care le aveți, nici pe departe. Nu vă grăbiți: Când te masturbezi, ești propriul tău amant, așa că tratează-te pe tine și corpul tău așa cum ți-ar plăcea să te trateze un amant. Nu trebuie să o faci rapid, decât dacă vrei.

Când și dacă vrei să muți acțiunea la organele genitale, ține cont de faptul că este vorba despre tine – ceea ce te face să te simți bine, ceea ce îți dorești – nu despre ceea ce ai văzut sau auzit că funcționează pentru altcineva sau despre ceea ce crezi că ar trebui să faci pentru sexul cu partenerii mai târziu. Astfel, în timp ce o mulțime de oameni s-ar putea să se bucure de mângâierea penisului cu mâinile, alții ar putea găsi că frecarea inghinală de ceva se simte bine la un moment dat. Unele persoane doresc să încorporeze stimularea vaginală în masturbarea lor, altele preferă să păstreze lucrurile limitate la clitorisul extern sau la alte părți ale vulvei. Pentru că nu trebuie să negociezi cu nimeni nimic din ceea ce faci atunci când te masturbezi, ceea ce faci este 100% decizia ta și se referă în întregime și numai la ceea ce vrei și îți place.

Iată câteva moduri obișnuite în care oamenii se masturbează cu organele genitale:

Oamenii pot stimula și stimulează penisul, scrotul, perineul , și/sau anusul:

 • Cu mâinile și degetele (de obicei cu un lubrifiant, cum ar fi prin mângâierea, frecarea sau lovirea axei și baza penisului
 • Prin utilizarea a ceva care să înconjoare penisul, cum ar fi o jucărie sexuală făcută în acest scop sau obiecte de uz casnic, cum ar fi coji de fructe, șosete sau prosoape calde, sau cu ajutorul sucțiunii, cum ar fi cu o pompă pentru penis
 • Cu vibrații sau pulsații la nivelul penisului, scrotului, anusului sau zonei genitale în general, fie prin intermediul vibratoarelor sau al unor obiecte mici care vibrează, fie prin așezarea sau aplecarea pe obiecte vibrante mai mari, fie cu apă
 • Cu vibrații, masaj sau penetrarea anusului cu mâinile sau cu obiecte

Oamenii pot stimula și stimulează întreaga vulvă, sau unele porțiuni, inclusiv clitorisul, labiile interioare sau exterioare, orificiul vaginal sau canalul vaginal și/sau perineul sau anusul:

 • Cu degetele, frecarea, ciupirea, masarea sau atingerea organelor genitale externe (cum ar fi clitorisul sau labiile) și/sau în interiorul organelor genitale interne, cum ar fi vaginul sau rectul.
 • Cu stimulare generală a întregii zone genitale, cum ar fi prin strângerea coapselor împreună în mod ritmic, prin „cocoțarea” unei perne sau prin așezarea sau aplecarea pe un obiect care vibrează, cum ar fi o mașină de spălat
 • Cu obiecte sau articole pentru vibrații, cum ar fi prin aplicarea unei surse de apă (cum ar fi un duș sau un jet de apă), a unui vibrator sau a unui aparat de masaj la nivelul clitorisului sau al vulvei ca întreg
 • Cu obiecte pentru penetrare vaginală sau anală (și, de obicei, cu lubrifiant), cum ar fi dildo-uri sau alte obiecte sigure și similare

Păstrarea siguranței

În timp ce masturbarea este, în mod legitim, cel mai sigur sex care există, există totuși câteva probleme de siguranță de care trebuie să țineți cont.

Țesutul genital este destul de delicat. Așadar, orice ar putea să te taie, să te zgârie sau să te ardă, sau orice ar putea provoca electrocutare sau crea o aspirație foarte dură este ceva ce ar trebui să eviți pentru a preveni rănirea. O bună regulă de bază este că, dacă pare că te-ar putea răni, probabil că o va face, iar dacă ceva începe să te doară atunci când o faci, în loc să te simți bine, oprește-te. Durerea este, de obicei, modul în care corpul ne spune să schimbăm ceva sau să nu mai facem ceva cu totul.

Bacteriile sunt o problemă în cazul masturbării. Spălatul pe mâini înainte de a vă masturba este întotdeauna o idee bună; mâinile noastre adună o mulțime de germeni în timpul unei zile normale, iar aceștia pot provoca infecții genitale. În ceea ce privește jucăriile sau obiectele folosite în timpul masturbării, dacă nu pot fi fierte pentru a le dezinfecta, este întotdeauna cel mai bine să le acoperiți cu un prezervativ sau o altă barieră din latex pentru a evita infecțiile bacteriene.

Oh, hei.

Chiar dacă oamenii se masturbează de obicei căutând plăcerea, nu este întotdeauna atât de plăcut sau chiar interesant uneori.

Asta poate fi din multe motive.

Atunci când ești nou sau când un mod de a te masturba s-a învechit și trebuie să găsești noi modalități de a o face care să funcționeze pentru tine, poate dura o vreme, uneori săptămâni, luni sau chiar mai mult, pentru a afla cu adevărat ce îți place și cum să faci să se întâmple lucruri care să te facă să te simți bine. Dacă o faci ca și cum ar fi o corvoadă pe care trebuie să o faci, sau ca și cum ai juca un joc video pe care îl joci tot timpul, în loc să pui în jurul ei genul de lucruri pe care oamenii le fac adesea cu sexul de care se bucură cu partenerii – cum ar fi să o faci doar atunci când ești excitat, să faci și alte lucruri în afară de simpla atingere genitală, să te implici cu adevărat în propria ta senzualitate, să o faci într-un spațiu în care te simți bine – asta face adesea ca sexul să fie mai puțin plăcut și satisfăcător. Dacă încerci să faci ceea ce crezi că ar trebui să te simți bine, în loc să experimentezi mult pentru a afla ce îți place de fapt, acest lucru te poate împiedica să îți găsești propriile ritmuri. Încearcă să păstrezi un echilibru între a copia ceea ce ai văzut sau ai auzit și a încerca doar lucruri care îți vin din capul tău sau la care corpul tău răspunde. Dacă aveți probleme în a face lucrurile care vă fac să vă simțiți bine la masturbare – cum ar fi probleme în a ajunge la ceva sau dificultăți din cauza unei dizabilități – asta poate crea probleme, evident! S-ar putea să trebuiască să fii creativ cu adaptările. Iar dacă simți rușine sau vinovăție în jurul acestui lucru, poate, de asemenea, să aibă un impact real asupra modului în care te simți. S-ar putea să trebuiască să treceți printr-o procesare emoțională în legătură cu asta.

Dacă se dovedește că nu este ceva ce vă place, nu vă simțiți în largul vostru sau nu doriți să faceți – fie că este cazul pentru o săptămână sau pentru ani de zile – cu siguranță nu sunteți obligat să o faceți. De asemenea, poți avea o viață sexuală satisfăcătoare care să îți placă și fără masturbare. Iar dacă te afli într-o perioadă în care te simți ca o corvoadă, sau ca ceva care te face să te simți mai puțin bine în legătură cu corpul sau sexualitatea ta, sau te simți ca o presiune, probabil că vrei să te îndepărtezi pentru o vreme. Nu lăsați ideea că vă poate ajuta la sexul cu partenerii să vă atârne de această idee că trebuie să o faceți, altfel nu veți putea face sex cu altcineva (nu), sau sexul cu alții va fi neapărat și el nașpa (de asemenea, nu). Ar trebui să fie pentru tine și despre ceea ce îți oferă plăcere, confort sau ambele. Dacă nu-ți aduce aceste lucruri, nu-ți face griji. Poți să găsești și să faci în schimb alte lucruri care îți oferă plăcere și confort.

Masturbarea și sexul cu un partener sunt același lucru?

Masturbarea de unul singur și orice fel de sex cu altcineva nu sunt interschimbabile. Sunt legate între ele uneori, dar neapărat diferite, iar una nu poate de obicei să o înlocuiască pe cealaltă (sexul în parteneriat în special nu poate lua locul masturbării, pentru că trebuie să iei în considerare și să acorzi atenție celeilalte persoane la fel de mult ca și tie).

Acesta este motivul pentru care o mulțime de oameni care au parteneri sexuali actuali, cu care sunt chiar foarte satisfăcuți, se bucură totuși de masturbare; de multe ori, aceasta îndeplinește cu totul alte dorințe și nevoi. (Și este absolut în regulă să te masturbezi când ai un partener – dacă partenerul tău are o problemă cu asta, discutați despre asta. O mulțime de oameni chiar se masturbează împreună ca parte a sexului în parteneriat). Adesea, masturbarea poate satisface cu ușurință nevoile și dorințele fizice pe care le avem pentru satisfacția sexuală.

Evident, sexul în parteneriat implică, de asemenea, o mulțime de riscuri, consecințe și complexități pe care sexul solo nu le are. Dar, mai presus de toate, din punct de vedere emoțional și intelectual, masturbarea și sexul în parteneriat sunt destul de diferite. Atunci când masturbarea pur și simplu nu dă rezultate, este probabil fie pentru că nu am găsit încă ceea ce funcționează din punct de vedere fizic, fie, mai probabil, pentru că tânjim după mai multă companie și intimitate decât simpla stimulare fizică și propria noastră companie. Atunci când parteneriatul sexual nu se simte bine, dar vrem să fim sexuali, este probabil pentru că intimitatea, siguranța și egocentrismul (în sensul bun) al masturbării este mai potrivit pentru noi la un moment dat.

Cât de mult este prea mult?

Este obișnuit, atunci când masturbarea este sau ți se pare nouă pentru tine, să vrei poate să petreci mult timp făcând acest lucru, la fel ca atunci când găsești o trupă pe care o iubești cu adevărat și vrei să asculți ultima lor melodie la nesfârșit, într-o buclă hipnotică fără sfârșit. Pentru unii, s-ar putea să înceapă să se simtă puțin compulsiv sau să scape de sub control – cum ar fi dacă te trezești că te masturbezi în locuri care nu sunt chiar atât de private sau dacă descoperi că obiceiurile tale de masturbare încep să întrerupă sau să se amestece în alte părți ale vieții tale.

În general, este o formulă destul de simplă: Masturbarea vă împiedică să faceți alte lucruri care vă fac plăcere, cum ar fi să fiți cu prietenii sau partenerii, să participați la sporturi, hobby-uri, obiective sau interese? Intervine în responsabilitățile tale (teme școlare, îndatoriri familiale, treburi casnice sau un loc de muncă)? Vă afectează sănătatea (vă împiedică să dormiți noaptea, vă împiedică să mâncați corespunzător), vă provoacă orice fel de leziuni (cum ar fi dureri, umflături, piele crudă, bășici sau iritații) sau vă creează conflicte emoționale sau suferință? Dacă face vreunul dintre aceste lucruri, atunci probabil că este timpul să reduceți consumul sau să cereți ajutor (un psiholog vă poate ajuta, sau puteți pur și simplu să vorbiți cu cineva în care aveți încredere și pe care îl respectați cu ceva sensibil și încărcat ca aceasta). Dacă nu este așa, și vă simțiți bine, nu vă faceți griji. Nu există o cantitate „corectă” de masturbare, la fel cum nu există o cantitate „corectă” de sex cu partenerii: totul ține de ceea ce simți și este corect pentru tine.

Fii tu însuți primul tau

Auzim o mulțime de lucruri despre cine ar trebui sau nu ar trebui să fie primul nostru partener de sex. Ni se spune adesea că ar trebui să fie cineva pe care îl iubim și care ne iubește la rândul său, cineva care să se angajeze față de noi pe termen lung, poate chiar cineva cu care plănuim să ne petrecem restul vieții.

Iar eu cred că așa ar trebui să fie, iar acea persoană ești TU. Tu, de unul singur, ai toate aceste calități și abilități, mai mult decât orice altă persoană.

Revendicarea și recunoașterea ta ca fiind primul și cel mai important partener sexual – fie că este la propriu, fie că este simbolic sau ambele – este puternică. Sexualitatea ta este a ta, este în totalitate despre tine și vine în cea mai mare parte de la tine, nu de la ceva sau cineva din afara ta. Nimeni altcineva nu va putea vreodată să îți cunoască și să îți înțeleagă bine corpul dacă nu o faci tu. Faptul de a fi propriul tău partener te echipează cu instrumente care susțin o sexualitate sănătoasă și relații sexuale echilibrate pentru tot restul vieții tale: capacitatea de a determina când este momentul potrivit pentru tine să faci sex solo și când este bine să îți iei un partener. Cunoașterea propriului corp și a identității sexuale prin autoevaluare, prin masturbare, îți permite să afli o mare parte din ceea ce îți place și ce nu îți place din punct de vedere sexual și fizic, să vezi și să simți cum sunt organele genitale și restul corpului tău într-o stare sănătoasă, să descoperi cum funcționează răspunsul tău sexual individual, să îți explorezi orientarea și identitatea de gen, pentru a vă explora fanteziile și pentru a vă evalua în mod realist așteptările sexuale. Este ceva care vă sprijină sexualitatea și viața sexuală simțind că este cu adevărat a voastră.

Asta nu înseamnă că, dacă nu ați început să vă masturbați în mod regulat înainte ca parteneriatul sexual să înceapă pentru dumneavoastră, este prea târziu, pentru că nu este așa. Nu înseamnă că, dacă masturbarea nu te interesează, ești imatur sau că vei avea neapărat un sex în parteneriat prost sau că acest lucru este necesar de altfel. Nu este așa. Mai degrabă, ideea este pur și simplu că masturbarea este o modalitate excelentă pentru o mulțime de oameni de a-și explora sinele sexual într-un cadru foarte sigur și deschis. Nu degeaba se numește iubire de sine, să știi.