Pana La Ce Varsta Creste Penisul și poți să-i mărești dimensiunea?

Penisul dumneavoastră poate continua să crească până la vârsta adultă. Dar dimensiunea penisului nu este legată de capacitatea sexuală sau de nivelul de testosteron.

Cea mai mare parte a creșterii penisului are loc în timpul pubertății, deși poate exista o creștere continuă până la vârsta de 20 de ani a unui bărbat. Pubertatea începe, de obicei, între 9 și 14 ani și durează până la aproximativ cinci ani, în funcție de vârsta la care începe. Cu toate acestea, în momentul în care ajungi la 18 sau 19 ani, este puțin probabil ca penisul tău să crească mult mai lung sau mai gros.

Rata de creștere în timpul pubertății variază de la un bărbat la altul. Un studiu din 2010 a constatat că rata medie de creștere a penisului este de mai puțin de un centimetru jumătate pe an între 11 și 15 ani, după care rata de creștere continuă, dar într-un ritm mai lent până la vârsta de aproximativ 19 ani.

De asemenea, începeți să produceți spermă în timpul pubertății. Erecțiile și ejacularea devin și ele mai frecvente în această perioadă.

Care este dimensiunea medie a penisului?

Dimensiunea penisului este determinată de expunerea la hormoni și variază foarte mult de la un individ la altul. Lungimea medie a unui penis flasc este cuprinsă între 8.6 și 9.4 centimetri, în timp ce lungimea medie a unui penis în erecție este cuprinsă între 5,1 și 5,7 centimetri. Circumferința medie a unui penis în erecție este cuprinsă între 13 și 14.5 cm.

Poți să-ți faci penisul mai mare?

Există o piață profitabilă pentru pastile, loțiuni și dispozitive care pretind că măresc dimensiunea penisului. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică că vreunul dintre aceste produse face ceea ce pretinde.

Poți mări dimensiunea cu ajutorul unei intervenții chirurgicale?

Există o procedură chirurgicală, cunoscută sub numele de penoplastie, care poate adăuga o anumită lungime la un penis flasc, dar nu afectează lungimea unui penis în erecție. Aceasta implică tăierea unui ligament care atașează penisul de osul pubian. Această procedură poate face ca erecția dumneavoastră să nu mai fie la fel de înaltă ca înainte de procedură.

Poate o pompă de vid să mărească dimensiunea penisului?

Pompele de vid îi pot ajuta pe unii bărbați cu disfuncție erectilă să obțină erecții, dar pompele de vid nu măresc lungimea sau grosimea penisului.

Suplimentele de testosteron cresc dimensiunea?

Poate vă întrebați dacă suplimentele de testosteron ar putea ajuta la stimularea creșterii penisului. Există o mulțime de companii care fac această afirmație, dar nu există cercetări științifice care să o susțină.

Contează mărimea?

Un studiu din 2006 publicat în revista Psychology of Men & Masculinity a constatat că bărbații sunt mult mai preocupați de mărimea penisului lor decât partenerele lor. În timp ce mulți bărbați se întreabă dacă sunt suficient de mari, 85% dintre femeile participante la studiu au declarat că sunt mulțumite de mărimea penisului partenerului lor. Doar 14 la sută își doreau ca partenerul lor să aibă un penis mai mare.

În cele mai multe cazuri, dimensiunea penisului nu afectează capacitatea de a te implica în activități sexuale. De asemenea, nu este un semn al masculinității tale sau al nivelului de testosteron.

Micropenis

Micropenisul este o afecțiune în care penisul unui băiețel este sub intervalul de dimensiuni normale pentru un copil de aceeași vârstă. Lungimea medie a penisului unui băiat nou-născut este cuprinsă între 2.8 și 4 centimetri, iar circumferința medie este cuprinsă între 0,9 și 1.2 centimetri. Măsurarea se face prin întinderea cu atenție a penisului.

Micropenisul poate fi un simptom al tulburărilor hormonale care afectează dezvoltarea organelor sexuale ale unui băiat. Aceste tulburări pot afecta, de asemenea, glanda pituitară sau hipotalamusul. De obicei, un examen fizic este tot ce este necesar pentru a diagnostica micropenisul. Terapia hormonală poate fi utilă pentru unii copii cu această afecțiune.

Ar trebui să vorbești cu cineva despre dimensiunea penisului tău?

Dacă sunteți îngrijorat de mărimea penisului sau aveți alte întrebări despre penis, testicule și sănătatea sexuală, consultați un urolog. Este posibil să doriți să începeți cu medicul dumneavoastră de familie, dar un urolog poate fi mai util în:

  • diagnosticarea problemelor
  • reasigurându-vă cu privire la ceea ce este „normal”
  • oferindu-vă opțiuni de tratament
  • răspunzând la alte întrebări

Și dacă aveți întrebări sau îngrijorări, nu sunteți singur. Cercetările arată că doar 55% dintre bărbați sunt mulțumiți de dimensiunea penisului lor.

Dacă ești părinte și suspectezi că bebelușul tău are micropenis sau orice altă anomalie în ceea ce privește organele genitale sau dezvoltarea sa, vorbește cu un medic pediatru. Este posibil să fie nevoie să consultați un urolog care tratează copii.

De reținut

Mărimea penisului nu este legată de capacitatea sexuală, de nivelul de testosteron sau de alte caracteristici masculine. Un bărbat cu un penis de dimensiuni medii poate avea o viață sexuală mai robustă decât un bărbat cu un penis mai mare.

De asemenea, există mult mai mult decât trăsăturile fizice în ceea ce privește atractivitatea ta, cum ar fi:

  • încrederea în sine
  • personalitatea
  • simțul umorului
  • condiția fizică generală
  • inteligența
  • relația cu partenera dvs.

Uneori, o conversație sinceră cu un urolog poate calma o parte din anxietate și vă poate permite să vă concentrați asupra caracteristicilor pe care le puteți controla.