Masturbarea La Femei: Definiție, mituri și avantaje pentru sănătate

Masturbarea la femei este auto-stimularea organelor genitale, inclusiv a vaginului și a clitorisului. În mod obișnuit, oamenii se masturbează până la orgasm sau până la punctul culminant.

Femeile se pot masturba cu mâinile, cu ajutorul jucăriilor sexuale, cum ar fi un vibrator, frecându-și clitorisul de un obiect și prin alte tehnici. Atâta timp cât actul implică autostimulare, acesta este o formă de masturbare.

Timpul necesar pentru a ajunge la punctul culminant variază de la o persoană la alta. Un studiu a constatat că femeilor le ia în medie opt minute pentru a ajunge la punctul culminant prin masturbare, ceea ce este considerabil mai puțin decât le ia pentru a ajunge la punctul culminant prin sex cu un partener.

Alte denumiri pentru masturbarea feminină

S-ar putea să auziți expresii precum „a te atinge” sau „a-ti provoca plăcere”.

În Suedia, în urmă cu câțiva ani, un nou cuvânt pentru a descrie masturbarea feminină a devenit o știre internațională. „Klittra” este o combinație a cuvintelor suedeze pentru clitoris și sclipici. Acest termen evidențiază importanța clitorisului în obținerea plăcerii prin masturbare.

Mituri și concepții greșite despre masturbarea la femei

O concepție greșită frecventă este aceea că femeile pur și simplu nu se masturbează. Femeile de vârste diferite și cu preferințe sexuale diferite se bucură de masturbare. Studiile au constatat că bărbații tineri adulți se masturbează mai mult decât femeile tinere adulte. Totuși, acest lucru nu înseamnă că femeile nu se masturbează deloc și poate însemna că bărbații se simt mai confortabil decât femeile să dezvăluie că se masturbează.

Masturbarea feminină nu va ruina o persoană pentru relațiile sexuale cu alte persoane. De fapt, mulți psihologi cred că masturbarea poate ajuta oamenii să se pregătească pentru sexul cu o altă persoană, deoarece vor fi mai capabili să își comunice mai bine preferințele partenerului lor sexual.

Cum să explorezi masturbarea feminină cu un partener

Mulți oameni cred că masturbarea la femei poate fi făcută doar de una singură, dar o mulțime de femei se masturbează cu partenerul lor prezent, precum și în timpul actului sexual. Unele femei se pot masturba înainte de actul sexual pentru a-și crește șansele de a avea orgasm.