Cum Se Face Sex pentru prima data: Sfaturi si Trucuri

Pe măsură ce vă maturizați, este posibil să începeți să vă gândiți să faceți sex pentru prima dată. În plus, s-ar putea să vă întrebați cum se simte, cum să gestionați orice anxietate care ar putea însoți acest lucru și cum să fiți în siguranță.

A face sex pentru prima dată: ce trebuie să știi

Probabil că îți trec o mulțime de lucruri prin minte dacă te gândești să faci sex pentru prima dată. S-ar putea să te întrebi dacă corpul tău se va schimba sau dacă te va durea. Citește mai departe pentru a găsi răspunsuri la unele dintre întrebările pe care le-ai putea avea despre sexul pentru prima dată.

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când faci sex?

Corpul tău nu va afișa niciun semn revelator după ce faci sex pentru prima dată. Singurul mod în care cineva va ști că ai făcut sex este dacă tu sau altcineva îi spuneți.

În timp ce faceți sex, s-ar putea să respirați greu și să transpirați, iar pielea dumneavoastră ar putea deveni roșie. Aceste schimbări sunt cauzate de natura fizică a sexului. În timpul sexului, vulva ta s-ar putea, de asemenea, să se umfle din cauza creșterii fluxului sanguin. După sex, corpul tău va reveni la normal, la fel ca după exerciții fizice.

Cele mai multe femei se nasc cu un himen, care este o membrană în vagin care se poate întinde sau rupe în timpul exercițiilor fizice, a primului sex sau a altor activități. În timpul primului act sexual, himenul se poate întinde și este posibil să aveți parte de sângerări dacă se rupe. Cu toate acestea, sângerarea nu apare întotdeauna în timpul sexului de prima dată. Multe persoane și-au rupt deja involuntar himenul înainte de a face sex. Dacă vă faceți griji cu privire la sângerare, dacă vă întindeți pe un prosop sau o cârpă de culoare închisă puteți preveni petele.

Va durea?

O mare parte din anxietatea care înconjoară sexul pentru prima este centrată pe faptul dacă va durea. Dacă vă relaxați, vă simțiți confortabil și acordați atenție corpului dumneavoastră, probabil că nu va fi nicio durere. Ceea ce s-ar putea să simțiți este un pic de disconfort, deoarece această experiență este nouă pentru dumneavoastră.

Dacă simțiți durere, este mai mult ca sigur că aceasta este cauzată de fricțiune. Frecarea în timpul sexului cu penetrare apare atunci când nu există suficientă lubrifiere vaginală pentru a ușura intrarea a ceva în vaginul tău. Angajarea în preludiu poate stimula vaginul să devină mai lubrifiat.

Utilizarea lubrifiantului poate face ca actul sexual să fie mai confortabil și mai plăcut.

Voi avea un orgasm?

Atunci când tu și partenerul tău vă dați seama cum să faceți sex pentru prima dată, s-ar putea să credeți că va fi la fel de magic cum este adesea descris în filme. Cu toate acestea, este posibil ca prima dată să nu fie nici pe departe la fel de lină sau bine coregrafiată.

Pentru mulți oameni, prima dată este o chestiune ciudată și oarecum inconfortabilă. În plus, este posibil ca amândoi să fiți emoționați. În astfel de circumstanțe, poate fi dificil să obțineți un orgasm. Acest lucru este perfect normal. De fapt, sexul fără orgasm poate fi destul de plăcut și ar putea fi o modalitate bună pentru tine și partenerul tău de a vă conecta mai departe.

Pot rămâne însărcinată făcând sex pentru prima dată?

Există un mit în unele societăți conform căruia nu poți rămâne însărcinată atunci când faci sex pentru prima dată. Acest lucru este fals. Dacă ați început deja să vă vină ciclul, puteți rămâne însărcinată dacă faceți sex.

Dacă nu vrei să rămâi însărcinată, ar trebui să folosești o metodă contraceptivă ori de câte ori întreții relații sexuale.

Sexul pentru prima dată: modalități de a reduce anxietatea

Dacă faceți sex pentru prima dată, este posibil să vă simțiți anxios. Acest lucru este obișnuit și complet normal. Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a face față acestei anxietăți.

Partenerul potrivit

Unele studii arată că aveți mai multe șanse de a avea satisfacție atât psihologică, cât și fizică atunci când faceți sex cu cineva în care aveți încredere și cu care aveți o relație stabilă. Faptul de a fi cu cineva în care ai încredere te poate ajuta să te simți mai sigură și să ai mai mult control asupra situației.

Loc confortabil

Dacă doriți să faceți sex, dar vă simțiți neliniștită în legătură cu acest lucru, planificați să o faceți într-un loc pe care îl considerați confortabil. O locație necunoscută sau inconfortabilă ar putea face dificilă concentrarea asupra a ceea ce se întâmplă și te-ar putea face să te bucuri de ceea ce se întâmplă.

Preludiu

Anxietatea legată de prima dată când faci sex este destul de comună. Cu toate acestea, preludiul poate ajuta la reducerea sentimentelor de anxietate. Preludiul implică multe sărutări și atingeri, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil cu propriul corp, precum și cu cel al partenerului.

Luați-o încet

O mulțime de anxietate poate proveni din încercarea de a grăbi sexul pentru a ajunge la următorul pas. S-ar putea să te trezești gândindu-te la ce ar trebui să faci și ce ar trebui să faci în continuare. Dacă este așa, ia-ți un moment pentru a te centra și a te concentra pe prezent, lăsând lucrurile să se întâmple în mod natural.

Unele persoane se grăbesc să atingă orgasmul. Nu te grăbi și bucură-te de călătorie pentru a face din sex o experiență mai relaxată și mai plăcută.

Încercați din nou mai târziu

Este foarte frecvent să ai o primă dată mai puțin perfectă. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că sexul va fi întotdeauna rău. Orice număr de lucruri pot contribui la o experiență care nu se ridică la nivelul așteptărilor tale.

Puteți încerca din nou mai târziu, când vă veți simți mai confortabil. Cu toate acestea, nici nu ești obligat să te angajezi pentru data viitoare. Cel mai bun moment pentru a face sex este atunci când ești sigură că îți dorești, nu doar atunci când partenerul tău vrea să o faci.

Sexul pentru prima dată: siguranța pe primul loc!

Dacă vă gândiți să faceți sex pentru prima dată, ar trebui să cunoașteți modalitățile de a vă proteja de sexul nesigur. Practicarea sexului neprotejat poate transmite infecții. De asemenea, poate provoca o sarcină nedorită.

Cum să evitați infecțiile cu transmitere sexuală

Riscul de a contracta infecții este mult mai mare dacă nu folosiți protecție atunci când faceți sex. Unele infecții cu transmitere sexuală (ITS) includ:

  • Chlamydia
  • HIV/SIDA
  • Hepatita B și C
  • Herpesul genital
  • Sifilis
  • Gonoree

În timp ce unele dintre aceste boli pot fi tratate cu medicamente antibiotice, altele sunt incurabile și pot avea implicații grave asupra sănătății. HIV nu are leac, dar există medicamente care pot suprima aproape complet virusul. Netratat, HIV poate evolua în SIDA, care nu are leac. Folosirea prezervativelor atunci când aveți relații sexuale va reduce foarte mult riscul de a contracta o ITS.

Contracepție

Cu excepția cazului în care plănuiți să aveți un copil, ar trebui să folosiți metode contraceptive pentru a reduce probabilitatea unei sarcini.

Puteți opta pentru metode de barieră, cum ar fi prezervativele, diafragmele sau capacele. Acestea împiedică spermatozoizii să ajungă la ovul. Alte metode, cum ar fi pilula contraceptivă, îți modifică hormonii pentru a se asigura că un ovul nu este eliberat. Doar prezervativele protejează atât împotriva sarcinii, cât și a ITS, dar este important să rețineți că nicio metodă de protecție nu este 100% eficientă.

Dacă ești nedumerită de modul în care să faci sex pentru prima dată, este absolut normal să te simți așa. Este obișnuit să fii neliniștit, dar faptul că ești cu partenerul potrivit, într-un loc confortabil și că iei lucrurile încet, te poate ajuta. Asigurați-vă că practicați sexul protejat pentru a evita sarcinile neplanificate și infecțiile cu transmitere sexuală.