27 de lucruri pe care trebuie să le știi înainte de Pierderea Virginitatii

Cuprins articol

Nu există o definiție unică a virginității, așa că ceea ce se întâmplă atunci când o „pierzi” pe a ta depinde de o mulțime de factori diferiți. Cel mai important lucru este că tu decizi când ești pregătit să faci sex.

Virginitatea înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți

Nu există o definiție unică a virginității. Pentru unii, a fi virgin înseamnă că nu ai avut niciun fel de sex cu penetrare – fie că este vorba de sex vaginal, anal sau chiar oral. Alții pot defini virginitatea ca fiind faptul că nu s-au implicat niciodată în penetrarea vaginală cu un penis, în ciuda faptului că au avut alte tipuri de sex, inclusiv stimularea orală și penetrarea anală.

Indiferent cum o definești, cel mai important lucru de reținut este că tu decizi când ești gata să faci sex și că te simți confortabil cu această alegere. Iar atunci când vine acel moment, încercați să nu vă gândiți că „pierdeți” sau „dați” ceva. De fapt, câștigi o experiență cu totul nouă.

Chiar dacă conceptul tău de virginitate implică penetrarea, există mai mult decât P în V

Mulți oameni cred că singurul mod de a-ți „pierde” virginitatea este prin penetrarea vaginală cu un penis, dar nu este așa.

Unele persoane pot să nu se mai numească virgine după ce s-au implicat în penetrarea anală sau în penetrarea cu un deget sau cu o jucărie sexuală. Alții își pot reconsidera statutul de virginitate după ce au primit sau oferit stimulare orală. Când vine vorba de virginitate și sex, există mult mai mult decât P în V.

Dacă ai un himen, acesta nu va „pocni” în timpul penetrării vaginale

Oh, himenul – un subiect de legendă. Probabil că ai auzit mitul conform căruia, dacă ai himen, acesta se va rupe în timpul penetrării vaginale. Dar asta e tot ce este: un mit.

Himenul obișnuit nu este o bucată de țesut plat care acoperă deschiderea vaginală, așa cum susține mitul. În schimb, este de obicei o bucată de țesut liber – și deloc intact – care atârnă în jurul vaginului.

În funcție de mărimea sa, un himen poate fi rupt în timpul sexului cu penetrare, al exercițiilor fizice sau al unei alte activități fizice. Dar nu se va „sparge”, pentru că pur și simplu nu poate.

Himenul tău nu are nicio legătură cu statutul virginității tale

Himenul tău – ca și degetul sau urechea – este doar o parte a corpului. El nu determină dacă ești sau nu virgină, așa cum nu o fac nici degetele de la picioare. În plus, nu toată lumea se naște cu himen, iar dacă se naște, poate fi o bucată foarte mică de țesut. Tu – și numai tu – decizi statutul virginității tale.

Corpul tău nu se va schimba

Corpul tău nu se schimbă după ce faci sex pentru prima dată – sau a doua, sau a treia, sau a cincisprezecea.

Cu toate acestea, vei experimenta anumite reacții fiziologice legate de excitarea sexuală. Acestea pot include:

  • vulva umflată
  • penis în erecție
  • respirație rapidă
  • transpirație
  • piele înroșită

Aceste răspunsuri legate de excitare sunt doar temporare. Corpul tău nu se schimbă – el doar răspunde la stimul.

Nu există o „privire” de după sex

După ce ai terminat de făcut sex, corpul tău va reveni încet la starea obișnuită. Dar această perioadă de răcorire durează doar câteva minute.

Cu alte cuvinte, o altă persoană nu are cum să știe că nu mai ești virgină. Singurul mod în care ar putea ști este dacă te decizi să le spui tu.

Probabil că nu va fi ca în scenele de sex pe care le vezi la televizor (sau în filme porno)

Fiecare persoană experimentează sexul în mod diferit. Dar nu ar trebui să te aștepți ca prima dată să fie ca ceea ce vezi în filme.

Scenele de sex din filme și televiziune nu se petrec dintr-o singură dublă – actorii trebuie adesea să se repoziționeze, iar regizorii pot reface anumite părți pentru ca scena să arate bine pe cameră.

Acest lucru înseamnă că ceea ce vedeți pe marele ecran nu este, de obicei, o imagine realistă a ceea ce înseamnă sexul pentru majoritatea oamenilor.

Prima dată poate fi inconfortabil, dar nu ar trebui să doară

Este complet normal să te simți inconfortabil prima dată când faci sex. Este posibil să apară frecarea în timpul penetrării, iar acest lucru ar putea cauza disconfort. Dar prima dată nu ar trebui să te doară.

Totuși, dacă sexul doare, acest lucru ar putea fi din cauza lipsei de lubrifiere sau, eventual, a unei afecțiuni medicale, cum ar fi endometrioza. Ar trebui să consultați un medic dacă aveți dureri de fiecare dată când faceți sex. Aceștia vă pot evalua simptomele și vă pot ajuta să tratați orice afecțiune de bază.

Aici intervine lubrifierea (și poate chiar niște preludiu!)

Dacă aveți un vagin, este posibil să produceți lubrifiere – sau să deveniți „umedă” – în mod natural. Dar, uneori, este posibil să nu existe suficientă lubrifiere vaginală pentru a reduce frecarea în timpul penetrării.

Folosirea lubrifiantului poate ajuta la a face actul sexual vaginal mai confortabil prin minimizarea iritației. Dacă vă angajați în penetrarea anală, lubrifiantul este absolut necesar; anusul nu produce lubrifiere proprie, iar penetrarea fără lubrifiere poate duce la rupturi.

Cearșafurile tale probabil că nu vor fi însângerate

S-ar putea să existe unele sângerări ușoare prima dată când faceți sex, dar nu vă așteptați la o scenă din „The Shining”.

Dacă ai un vagin, este posibil să ai parte de sângerări minore dacă himenul se întinde în timpul penetrării. Iar dacă țesutul canalului anal se rupe în timpul penetrării anale, pot apărea sângerări rectale ușoare. Cu toate acestea, acest lucru nu produce de obicei suficient sânge pentru a lăsa o mizerie pe așternuturi.

Infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) se pot răspândi prin orice tip de sex

Penetrarea vaginală nu este singurul mod în care se răspândesc ITS. ITS se pot răspândi și prin penetrare anală și stimulare orală, indiferent dacă dai sau primești. De aceea, este important să folosiți prezervative și alte forme de protecție de fiecare dată, de fiecare dată.

Dacă faceți sex P în V, sarcina este posibilă prima dată

Sarcina este posibilă ori de câte ori există o penetrare vaginală cu un penis, chiar dacă este prima dată. Se poate întâmpla dacă o persoană cu penis ejaculează în interiorul vaginului sau în afara, dar aproape, de deschiderea vaginală. Folosirea unui prezervativ este cea mai bună modalitate de a preveni sarcina.

Dacă aveți un vagin, este posibil să nu aveți orgasm prima dată

Orgasmele nu sunt întotdeauna o garanție și există o șansă să nu atingi punctul culminant prima dată când faci sex. Acest lucru s-ar putea întâmpla din mai multe motive, inclusiv nivelul de confort și condițiile medicale. De fapt, cercetările sugerează că între 11 și 41% dintre persoanele cu vagin au dificultăți în a ajunge la orgasm cu un partener.

Dacă ai un penis, s-ar putea să ai orgasm mai repede decât te aștepți

Nu este neobișnuit ca o persoană cu un penis să atingă punctul culminant mai repede decât se aștepta – sau dorea – în timpul sexului. Studiile arată că ejacularea prematură poate afecta până la 1 din 3 persoane.

Dacă aveți orgasm rapid de fiecare dată când faceți sex, luați în considerare posibilitatea de a vorbi cu un medic. Acesta ar putea să vă prescrie medicamente sau să vă recomande alte terapii.

În schimb, este posibil, de asemenea, să nu aveți orgasm prima dată când faceți sex, chiar dacă ejaculați.

Sau este posibil să constatați că penisul dvs. este necooperant

Este posibil să constați că nu reușești să obții sau să menții o erecție suficient de fermă pentru penetrare. Deși vă puteți simți jenat sau supărat, să știți că disfuncția erectilă ocazională (ED) nu este neobișnuită.

ED poate apărea din mai multe motive, cum ar fi stresul și anxietatea. Și pentru că este prima dată când faceți sex, este posibil să simțiți multă anxietate.

Dacă ED persistă, s-ar putea să vi se pară util să vorbiți cu un medic despre simptomele dumneavoastră.

Cu cât vă simțiți mai confortabil, cu atât este mai probabil să aveți orgasm

Este mai probabil să ai orgasm atunci când te simți confortabil cu corpul tău, cu partenerul tău și cu experiența în ansamblu. Când ești confortabil, devii mai receptiv la stimularea sexuală. La rândul tău, ai mai multe șanse să simți senzații plăcute în tot corpul tău. Și, pe parcursul sexului, aceste senzații ar putea să se acumuleze până la un orgasm.

Totuși, orgasmul nu este întotdeauna scopul

Nu înțelegeți greșit – orgasmele sunt grozave! Ele provoacă valuri de plăcere în tot corpul tău care te fac să te simți foarte bine. Dar a avea un orgasm nu este întotdeauna scopul sexului. Ceea ce contează cel mai mult este ca tu și partenerul tău să vă simțiți confortabil și să vă simțiți la fel de implicați în experiența pe care o trăiți.

Dacă îți dorești ceva, spune-o

Nu vă ignorați propriile dorințe. Dacă aveți anumite dorințe și nevoi, asigurați-vă că îi spuneți partenerului dumneavoastră – și viceversa. Este important să fii deschis și sincer în legătură cu ceea ce ți-ar plăcea să se întâmple prima dată când faceți sex, astfel încât experiența să fie cât mai bună.

Nu trebuie să faci nimic cu care nu te simți confortabil

Nu înseamnă nu. Punct și de la capăt. Dacă există ceva ce nu te simți confortabil să faci, nu trebuie să faci. Partenerul tău nu are dreptul să te constrângă sau să te forțeze să faci sex – și viceversa. Și acest lucru nu se aplică doar la prima dată – este valabil de fiecare dată când faceți sex.

Dacă partenerul tău spune nu, aceasta nu este o invitație pentru tine să continui să ceri în continuare. A-i cere cuiva să facă ceva de mai multe ori în speranța că va ceda este o formă de constrângere.

Vă puteți răzgândi în orice moment

Nu trebuie să continui să faci sex dacă nu te mai simți confortabil sau interesat. Aveți dreptul să vă răzgândiți în orice moment. Din nou, partenerul dvs. nu are dreptul să vă forțeze sau să vă constrângă să continuați să faceți sex dacă nu doriți.

Singurul „moment potrivit” este atunci când simți că este potrivit pentru tine

Este posibil să simțiți o presiune pentru a face sex mai devreme decât sunteți cu adevărat pregătită. Este important să îți amintești că tu ești singura care poate decide când vrei să faci sex pentru prima dată. Dacă momentul nu ți se pare potrivit, este în regulă. Așteaptă până când te simți bine pentru tine.

Dacă „toată lumea o face” este sau nu discutabil

Credeți sau nu, nu toată lumea o face. Rata oamenilor care fac sex este de fapt în scădere. Potrivit unui studiu din 2016, 15% dintre mileniali nu au mai făcut sex de la vârsta de 18 ani.

În plus, datele de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că tot mai mulți adolescenți așteaptă să facă sex pentru prima dată. În prezent, vârsta medie este acum de aproximativ 17 ani, față de 16 ani în 2000.

Sexul nu este sinonim cu intimitatea sau dragostea

Sexul, ca și alergarea, este o activitate fizică – și nimic mai mult. Nu este același lucru cu intimitatea, dragostea, romantismul sau o legătură emoțională. Modul în care vedeți sexul, însă, este puțin mai complex. Unii oameni pot face sex doar cu partenerii pe care îi iubesc, în timp ce alții pot face sex fără obligații.

Cu alte cuvinte, ar trebui să vă asigurați că vă simțiți confortabil cu faptul că faceți sex și că este posibil ca cealaltă persoană să nu împărtășească nicio valoare morală sau emoțională pe care o puteți acorda experienței.

Sufletul tău nu este în joc și nici nu va fi atașat de acea persoană pentru totdeauna

Unii oameni pot avea convingeri religioase puternice în jurul sexului. Alții s-ar putea să nu aibă. Oricum ar fi, nu îți vei păta sufletul dacă faci sex și nici nu vei fi legat pentru totdeauna de partenerul tău. În cele din urmă, sexul este doar atât – sex. Este o activitate normală, sănătoasă, care nu îți definește sau determină fundamentul moral sau spiritual.

Dacă faceți sex cu cineva cu care interacționați în mod regulat, dinamica se poate schimba

Este posibil ca atât tu, cât și partenerul tău să vă puneți noi întrebări, cum ar fi: „Trebuie să facem asta de fiecare dată când ne vedem?”; „Sexul va fi întotdeauna așa?”; și „Ce înseamnă asta pentru relația noastră?”. Unele dintre răspunsuri pot fi complicate, dar, în timp ce discutați despre aceste probleme, asigurați-vă că rămâneți deschiși și sinceri cu privire la sentimentele voastre.

Prima dată nu dă tonul pentru sexul pe care îl veți avea sau nu mai departe

Lucrul grozav la sex este că este o experiență diferită de fiecare dată. Este posibil ca prima dată când faci sex să nu se ridice la nivelul așteptărilor tale, dar asta nu înseamnă că nici a doua, a treia sau a patra oară nu va fi la fel. Tipul de sex pe care îl poți avea sau nu mai departe va depinde de partener, de nivelul de experiență, de dorința de a încerca lucruri noi și de multe altele.

Dacă prima experiență nu este ceea ce ți-ai dorit, poți încerca oricând din nou

Prima dată când faci sex nu trebuie să fie o activitate de o singură dată și gata, decât dacă alegi acest lucru. Dacă experiența nu este ceea ce v-ați dorit sau așteptat, puteți încerca întotdeauna din nou – și din nou, și din nou, și din nou, și din nou. La urma urmei, așa cum spune proverbul: Practica face perfecțiunea.