15 Idei Romantice De Facut Dragoste pentru cupluri

Tu și partenerul tău aveți parte de sex grozav. Știți exact cum să vă mulțumiți unul pe celălalt și cu siguranță ați împărtășit câteva experiențe fierbinți. Dar sexul aburit nu înseamnă întotdeauna atingerea unui orgasm. Uneori, cel mai bun sex este cel în care te conectezi cu soțul tău la nivel emoțional.

Sexul romantic este fantastic. Este vorba despre preludiu, construirea anticipării și conectarea emoțională.

Toată lumea adoră să fie romanțată din când în când. De aceea, îți arătăm 8 dintre cele mai bune sfaturi de sex romantic pentru romantism în pat și cum să adaugi un pic de romantism în dormitor.

Ce este sexul romantic pentru cei mai mulți dintre noi?

Sexul romantic evocă aceste imagini pentru majoritatea cuplurilor:

  • Plimbări lungi la apus de soare de-a lungul unor plaje albe și netede ca mătasea
  • Buchete de trandafiri roșii cu tulpină lungă care sosesc pentru tine acasă sau la locul de muncă
  • O cutie de ciocolată elvețiană rafinată cu lapte negru, livrată la ușa ta
  • O cină la lumina lumânărilor, compusă din mâncărurile tale preferate și șampanie

Toate aceste scenarii sunt urmate de cel mai tandru, iubitor și fabulos sex imaginabil.

Cât de mult sex este suficient pentru cupluri?

Înainte de a aprofunda ideile pentru a spori sexul romantic în căsnicie, să înțelegem mai întâi că fiecare își creează o hartă mentală personalizată a ceea ce înseamnă romantismul.

Ideea ta despre ceea ce este romantic poate fi foarte diferită de cea a celor mai bune prietene ale tale, care poate fi foarte diferită de ideea colegilor tăi de birou despre ceea ce constituie ceva romantic și așa mai departe.

Așadar, cum să ai parte de sex romantic când nu există o soluție unică pentru a rezolva o relație fadă?

Conform cercetărilor, de două până la trei ori pe săptămână este obișnuit pentru cuplurile cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, iar pentru cuplurile cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, o dată pe săptămână este în regulă și obișnuit.

15 idei romantice de facut dragoste pentru cupluri pentru a face sexul mai intim

Cum să faci sex romantic?

Elementele care duc la sexul romantic seamănă puțin cu unul dintre acele meniuri foarte lungi și confuze pe care le primești la restaurant. Haideți să vedem câteva dintre ideile romantice de facut dragoste pentru cupluri pentru a reaprinde căldura în relația voastră.

1. Construiește-ți o conexiune emoțională

A face sex romantic cu partenerul tău înseamnă să fiți vulnerabili unul față de celălalt. Este vorba despre a folosi sexul ca o modalitate de a vă conecta la un nivel mai profund. Este o expresie a iubirii, în loc de a fi doar o modalitate de a atinge punctul culminant.

Intimitatea emoțională și sexul funcționează într-o mișcare circulară. Studiile arată că satisfacția sexuală a prezis o intimitate emoțională sporită în cuplu. Așadar, cu cât faceți sex mai bine, cu atât mai strânsă va fi conexiunea voastră emoțională.

În mod similar, cu cât conexiunea emoțională este mai strânsă, cu atât mai mult sex uimitor veți avea! Este un câștig pentru ambele părți.

Cel mai bun mod de a vă construi conexiunea emoțională este să petreceți timp de calitate împreună. Faceți lucruri care vă plac, ocupați-vă de noi hobby-uri și practicați o seară de întâlnire regulată în fiecare săptămână.

2. Stabiliți starea de spirit

Dacă vrei să ai parte de sex romantic, trebuie să creezi atmosfera. La urma urmei, este greu să te concentrezi să faci dragoste cu partenerul tău în timp ce telefoanele voastre explodează, televizoarele sunt pornite pe fundal sau aveți un timp limitat pentru a vă apuca de treabă.

Creați o atmosferă romantică reducând luminile, punând muzică ușoară și aprinzând câteva lumânări.

Sărutați-vă și construiți anticiparea sexuală flirtând pe parcursul zilei.

Faceți din asta o întâlnire.

Sexul romantic este cel mai bine întreținut atunci când aveți timpul potrivit pentru a vă dedica soțului/soției.

Tocmai ați comandat mâncare la pachet? Prietenii tăi vin în curând? Trebuie să pleci la serviciu în curând? Nimic nu strică romantismul din dormitor mai mult decât să fii pe un cronometru.

3. Practică preludiul romantic

Unul dintre cele mai bune sfaturi sexuale romantice despre cum să faci sexul mai romantic este să practici preludiul. Nu te grăbi în timp ce te concentrezi pe plăcerea partenerului tău. Sărutați-vă, atingeți-vă și explorați-vă reciproc. Nu vă grăbiți în favoarea marelui final.

Nu numai că acest lucru va face ca sexul să fie mai intens și mai excitant pentru ambii parteneri, dar le oferă și posibilitatea de a petrece mai mult timp conectându-se la nivel emoțional.

4. Comunicați despre sex

Dacă vrei să obții maximum din viața ta sexuală, unul dintre sfaturile de sex romantic este că trebuie să fii dispus să comunici.

Comunicarea despre sex stimulează calitatea relației și satisfacția sexuală într-o căsnicie.

Există multe motive pentru care tu și partenerul tău ar trebui să practicați o comunicare sexuală sănătoasă.

Pentru început, vă va ajuta pe amândoi să fiți amanți mai buni. Cu cât ajungi să știi mai bine ce îl excită pe partenerul tău, cu atât mai bine vei reuși să îi faci pe plac. Comunicarea sexuală vă poate ajuta, de asemenea, să evitați neînțelegerile incomode între așternuturi!

De asemenea, discuțiile despre sex vă pot stimula orgoliile și pot face ca sexul să fie mai plăcut. Studiile arată că femeile care au o părere pozitivă despre ele însele din punct de vedere sexual raportează niveluri mai ridicate de dragoste romantică și pasională și sunt mai ușor de excitat sexual.

5. Mențineți contactul

Ochii sunt ferestrele către suflete. Nimic nu te face să te simți mai vulnerabilă sau mai conectată cu partenerul tău decât menținerea contactului vizual în timpul actului sexual.

Sărutul este o altă modalitate excelentă de a stimula romantismul în timpul sexului. Studiile arată că sărutul stimulează, de asemenea, fericirea prin activarea sistemului de recompensă al creierului.

A vorbi în timpul sexului romantic este o altă modalitate de a vă aprofunda conexiunea intimă.

Săriți peste discuții murdare și concentrați-vă pe aspectul mai dulce al discuțiilor obraznice.

Fiți verbali, gemeți, spuneți-i partenerului dvs. că vă place felul în care se simte corpul său. Spuneți „te iubesc”. Acestea sunt modalități garantate de a fi romantic în pat și de a aduce un pic de romantism în viața ta sexuală.

6. Aprindeți luminile

Pentru mulți, aprinderea luminilor în timpul actului sexual este un mare „nu”, dar pentru a face sexul mai romantic, trebuie să fii dispus să fii vulnerabil cu partenerul tău. Nu trebuie să folosești lumină totală, dar o lampă, o lumina de veghe, lumini de șir sau lumânări de stâlp vor adăuga o ambianță romantică camerei.

Adăugarea de lumină în cameră vă va ajuta, de asemenea, pe tine și pe partenerul tău să vă puteți vedea unul pe celălalt în timpul actului, ceea ce vă poate crește vulnerabilitatea și poate face ca sesiunea voastră să se simtă mai specială.

7. Arta atingerii

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru sex romantic și pentru a aduce romantismul în dormitor este să te concentrezi pe atingerile nonsexuale. Studiile arată că afecțiunea fizică în afara sexului poate face minuni pentru relația ta. Mângâierea, oferirea de masaje, îmbrățișarea, sărutul pe față și ținutul de mână au fost puternic legate de satisfacția partenerului.

Imbratisarea cu cineva pe care iubești scade tensiunea arterială și reduce stresul, ceea ce face mai ușor pentru parteneri să se conecteze în timpul sexului romantic și să lase grijile zilei în urmă.

8. Nu grăbiți preludiul

Cum să fii romantic în timpul sexului?

Preludiul este ceva care construiește căldura. Așadar, unul dintre sfaturile de sex romantic este că, dacă nu mergi la un preludiu complet, va fi greu să te bucuri de sexul adevărat. Romantism înainte de sex. Ia-ți timp și fă-ți plăcere ție și partenerului tău.

9. Fă-ți mediul mai romantic

Unde simți că ești cel mai romantic sinele tău? Este acasă, în patul tău, sau într-un loc total diferit, unde noutatea se adaugă la climatul romantic?

Dacă este acasă, vă place să includeți muzică, o lumină diferită, cearceafuri de in crocante și flori pe noptieră?

Creați un mediu romantic pentru a intensifica seara (sau după-amiaza, dimineața, ei bine, oricând)? Sau locul tău romantic presupune să fii dus undeva unde nu ai mai fost niciodată?

10. Amplifică-ți garderoba

Te simți cel mai romantic purtând ceva sexy și revelator (dacă ești femeie) sau elegant și suav a la James Bond (dacă ești bărbat)?

Sigur, acestea sună ca o ținută stereotipică de seducție, dar există un motiv.

Mulți oameni se simt mai îndrăgostiți atunci când hainele pe care le poartă reflectă sentimentele lor de romantism. Și bărbații și femeile se pot simți romantici purtând blugi și tricouri.

Îmbrăcămintea nu trebuie să fie tanga și lenjerie sumară pentru a fi sexy! Unele persoane consideră că a se îmbrăca în costume poate fi excitant.

  • Romeo și Julieta?
  • Cleopatra și Marc Antoniu?
  • Scarlett și Rhett?

Descoperă ce ținută te face să te simți sexy și dă-i drumul!

11. Creați un preludiu potrivit pentru a face dragoste

Ceea ce faceți înainte de punctul culminant al serii romantice este cu siguranță o formă de preludiu și este aproape la fel de important ca preludiul propriu-zis.

Ce vă place să faceți amândoi?

O cină cu filet mignon și trufe la Chateau d’Amor, un restaurant franțuzesc de lux și scump, sau un hamburger Double Double, shake și cartofi prăjiți la In-N-Out-ul local? Sau ceva intermediar?

Toate aceste opțiuni sunt cele care formează romantismul tău personal.

Atmosfera locului de luat masa poate contribui la sentimentul romantic al serii.

O priveliște bună, sunetul valurilor în depărtare, un iluminat discret, scaune confortabile și un serviciu atent (sau neatent!), toate acestea se pot adăuga la un început minunat pentru o seară de romantism.

Și după cină, ce ziceți de un film?

În timp ce filmele de fete sunt întotdeauna romantice, ar putea fi timpul pentru un film romantic cu un apel mai universal. Întotdeauna un pariu bun: „Casablanca”.

12. Descoperă-ți limba iubirii

Nimic nu este mai important în orice relație decât comunicarea clară și descoperirea limbajului de iubire al celuilalt.

Destul de important, elementele sexului romantic includ comunicarea sinceră și deschisă, dragostea, interesele comune și reciprocitatea în relație ca fiind celelalte rotițe din roata fericirii relaționale.

Dar, uneori, a vorbi prea mult despre o relație stinge romantismul, așa că părerile sunt cu adevărat amestecate în legătură cu cât de mult ar trebui să discuți despre viața ta romantică cu partenerul tău. Cu toate acestea, romantismul care duce la sex creează o chimie combustibilă între cupluri.

Institutul Gottman, de exemplu, afirmă că ar trebui „să aveți conversații continue despre intimitatea sexuală”, dar unele persoane nu s-ar simți confortabil cu conversații non-stop despre sex.

Un bun echilibru între subiecte și glume de flirt ar constitui un preludiu foarte romantic pentru majoritatea cuplurilor.

13. Nu ocoliți epilogul

La fel cum un preludiu bun este pentru sexul romantic, momentul de după sex este la fel de important. Perioada de după este, într-adevăr, de multe ori un moment pentru o conversație sinceră de la inimă la inimă.

Datorită anumitor substanțe chimice eliberate în timpul punctului culminant, s-ar putea să vă simțiți mai aproape ca niciodată de partenerul dvs. în acest moment.

În funcție de starea de spirit, tu și partenerul tău puteți discuta:

  • Ce v-a făcut să vă simțiți bine
  • Ce ați dori să încercați din nou
  • Poate abordați subiectul unor lucruri noi pe care ați dori să le încercați în relația voastră intimă

Bineînțeles, unii oameni pot dori doar să doarmă, așa că asigurați-vă că recunoașteți dacă acesta este cazul și nu continuați ca un bârfitor!

14. Spuneți ce vă doriți

Cum să fii romantic în pat? Fii vocală cu partenerul tău în legătură cu ceea ce îți dorești de la el, ceea ce te face să te simți fierbinte și îți oferă o plăcere imensă.

Devine mai ușor pentru amândoi să fiți pe aceeași lungime de undă atunci când vine vorba de intimitate și evitați eforturile suplimentare sau jocul de-a ghicitul.

15. Bucurați-vă de moment

Este de la sine înțeles că sexul rapid nu este sex romantic. Dacă simți că ești pe punctul de a termina, dar partenerul tău nu este încă acolo, oprește-te, calmează-te și începe din nou. Bucură-te de moment.

Orgasmele sunt distractive, dar nu ar trebui să fie neapărat singurul scop al partidei de amor.

Bineînțeles, toată lumea vrea să „treacă linia de sosire”, dar nu vă lăsați atât de mult prinsă în a face artificii încât să pierdeți din vedere conexiunea uimitoare pe care o împărtășiți cu soțul/soția dvs.

De reținut

Sexul romantic este, la urma urmei, despre a împărtăși un moment cu dragostea vieții tale. Este vorba despre a experimenta ceva împreună. Savurați-l cât mai bine!

Când vine vorba de a face sex romantic, nu uitați că legătura voastră emoțională este totul – așa că construiți pe ea! Aveți o seară obișnuită de întâlnire, explorați atingerile fizice nonsexuale și comunicați ca și cum viața voastră ar depinde de asta. Urmând aceste sfaturi de sex romantic și lucruri de făcut în timpul sexului, tu și partenerul tău veți împărtăși cel mai romantic sex din viața voastră.