Cum Se Face Sex Anal pentru prima data (+precautii necesare)

Sexul anal poate avea o perspectivă mai descurajantă decât este. Cu răbdare și atenție, oricine este implicat se poate simți bine – indiferent de sex, orientare sexuală sau organe genitale. Cu toate acestea, multe îndoieli îți pot veni în minte atunci când te întrebi cum se face sex anal pentru prima dată. Așadar, iată ce trebuie să știi.

Ce este sexul anal?

Sexul anal se referă la orice activitate care implică introducerea unui penis, a unei jucării sau a degetelor în anus. Sexul anal ar putea include, de asemenea, tehnica sexuală cunoscută sub numele de „rimming” – în care o persoană stimulează cu gura anusul partenerului său.

În ciuda tabuului care înconjoară sexul anal, acesta poate fi practicat și primit de orice persoană, indiferent de sexul sau orientarea sexuală. Dar sexul anal trebuie făcut cu atenție pentru a evita să vă răniți pe dumneavoastră sau pe partenerul dumneavoastră.

Prima dată când faceți sex anal este un moment deosebit de delicat, deoarece emotiile și lipsa de experiență pot sta rapid în calea plăcerii. Dacă te gândești la sexul anal, încearcă să te gândești la orice îndoială, caută răspunsuri online sau întreabă un medic. De exemplu, iată câteva întrebări frecvente legate de sexul anal pentru prima dată:

Doare sexul anal? O concepție greșită comună sugerează că sexul anal este o experiență dureroasă dacă tu ești destinatarul. Dar nu este așa – a face corect sexul anal implică, de obicei, durere puțină sau deloc.

Cum se simte sexul anal? Din păcate, nu există linii directoare clare cu privire la cum se va simți sexul anal pentru tine. Fiecare persoană va avea o senzație diferită, variind de la durere până la plăcere extremă. În plus, experiența ta depinde de organele genitale și dacă tu ești partea care primește sau cea care dă.

Ar trebui să folosesc jucării sexuale anale? În ciuda tabuului care le înconjoară, jucăriile sexuale pot fi introducerea perfectă în lumea sexului anal. Asigură-te doar că le păstrezi curate, spălându-le înainte de a le folosi și acoperindu-le cu prezervative.

Cum să vă pregătiți pentru sexul anal

Cheia pentru a te simți bine atunci când încerci sexul anal este, fără îndoială, să te pregătești corect pentru acesta. Știind ce se va întâmpla și fiind pregătită pentru orice, te va ajuta foarte mult să te relaxezi atât mental, cât și fizic. Acest lucru va face ca experiența generală să fie mai ușoară.

Pregătirea pentru prima experiență anală implică căutarea de informații online, discuții cu partenerul tău și cumpărarea câtorva lucruri. În timp ce persoanele cu experiență pot sări peste unii dintre acești pași, iată care sunt măsurile esențiale pentru pregătirea pentru sexul anal:

Vorbește cu partenerul tău. încrederea în partenerul tău este, de departe, cel mai important lucru pentru o experiență anală de succes. Încearcă să faci un efort deosebit pentru a-i asculta îndoielile atât înainte, cât și în timpul experienței, și vorbește cu el despre propriile tale întrebări. Asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu toate aspectele sexului anal înainte de a încerca efectiv să o faceți.

Asigurați-vă că sunteți în siguranță. Ca orice tip de contact sexual, practicarea sexului anal presupune câteva măsuri de siguranță care sunt esențiale pentru a evita afecțiuni precum HIV. Efectuarea testelor pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) este o modalitate fantastică de a vă asigura parțial siguranța. Cu toate acestea, ar trebui, de asemenea, să folosiți prezervative – chiar dacă folosiți doar jucării.

Cumpărarea lucrurilor necesare. În timp ce prezervativele pot fi primul lucru care vă vine în minte atunci când vă gândiți la sex, lubrifiantul este la fel de important. Anusul nu este capabil să producă propria lubrifiere, așa că asigurați-vă că cumpărați o mulțime de lubrifianți pe bază de apă.

Cum să faci sex anal pentru prima dată

După cum am menționat deja, a face anal pentru prima dată va fi diferit pentru fiecare. Descoperirea corpului tău și a plăcerii anale poate fi o experiență minunată și ar trebui să faci ceea ce te simți cel mai confortabil. Cu toate acestea, dacă nu știi de unde să începi, iată un ghid aproximativ despre cum decurge de obicei sexul anal:

  1. Începeți prin preludiu cu partenerul dvs. pentru a vă încălzi. Dacă doriți, puteți face și sex oral și vaginal în acest moment, dar nu uitați să schimbați prezervativele atunci când doriți să începeți cu sexul anal.
  2. Explorați încet zona anală, mângâind-o și atingând-o fără a o penetra. Dacă tu ești destinatarul, încearcă să te concentrezi pe cum se simte totul și acordă o atenție deosebită senzațiilor bune care apar. Dacă ești cel care oferă, mergi cu blândețe și asigură-te în mod constant că partenerul tău se simte confortabil.
  3. Puneți o cantitate generoasă de lubrifiant atât pe penis, cât și pe anus. Apoi, începeți să pătrundeți puțin în anus și scoateți-l complet. Repetați acest lucru până când penisul se află în întregime în interiorul anusului – dar asigurați-vă că vă opriți la primul semn de disconfort sau durere. Este crucial ca ambii parteneri să se simtă relaxați, excitați și confortabili.
  4. În cele din urmă, încercați să găsiți un ritm confortabil și experimentați de acolo. Sexul anal se poate opri în orice moment, așa că nu vă simțiți presat să rezistați până la ejaculare. În schimb, nu ezitați să treceți la sexul vaginal sau oral (ca întotdeauna, schimbați prezervativul) sau opriți complet sexul dacă oricare dintre parteneri se simte inconfortabil.

Deși aceste instrucțiuni sunt scrise pentru doi parteneri, țineți cont de faptul că penisul poate fi înlocuit de o jucărie sau de degete. Acest lucru înseamnă că aceste instrucțiuni sunt valabile și pentru cuplurile în care niciuna dintre persoane nu are un penis sau pentru persoanele care doresc să se apuce de masturbare anală.

Este sexul anal sigur?

Ca toate formele de contact sexual, sexul anal implică anumite riscuri. Infecțiile cu transmitere sexuală reprezintă o mare îngrijorare atunci când se face sex anal – acest lucru este și mai adevărat în cazul HIV, deoarece sexul anal implică un risc mai mare de apariție a acestei afecțiuni. Puteți evita majoritatea acestor riscuri dacă țineți cont de câteva precauții specifice. Iată câteva dintre cele mai importante sfaturi de siguranță pentru sexul anal:

  • Folosiți un prezervativ în orice moment, chiar dacă folosiți jucării. Acest lucru va elimina aproape complet riscul de transmitere a ITS în ambele sensuri. În plus, nu uitați că este extrem de important să schimbați prezervativul dacă doriți să treceți de la sexul anal la cel vaginal sau oral.
  • Nu vă fie teamă să folosiți mult lubrifiant – atunci când faceți sex anal, o lipsă de lubrifiere ar putea duce la durere și disconfort. Folosirea unui lubrifiant prea puțin poate duce rapid la frustrare și la deteriorarea fizică a anusului.
  • Încercați să vă relaxați cât mai mult posibil. Un anus încordat este mai predispus să nu lase nimic să treacă. Dacă forțați, ați putea sfârși cu o ruptură în anus, care s-ar putea infecta ulterior.
  • Mergeți la baie cu aproximativ 30 de minute înainte de a începe sexul anal. Acest lucru va evita cele mai multe accidente, reducând în același timp șansele de infecție.

Când să renunți la sexul anal

Ca în cazul oricărui alt tip de sex, comunicarea cu partenerul dvs. este esențială, mai ales atunci când încercați sexul anal pentru prima dată. Verificați des cu partenerul dumneavoastră. Luați în considerare alegerea unui cuvânt de siguranță care înseamnă că ar trebui să vă opriți, să faceți o pauză sau să o lăsați mai moale.

Este normal ca sexul anal să te facă să te simți ciudat sau oarecum inconfortabil atunci când nu ești obișnuit cu el. Dar nu ar trebui să simțiți niciodată durere. Dacă simți durere, poate însemna că ai nevoie de mai mult lubrifiant. Sau ar putea însemna că vă simțiți tensionată și anxioasă. Dacă este așa, este în regulă să vă opriți pentru moment și să încercați din nou mai târziu.

Dacă continuați să aveți probleme și totuși doriți să faceți sex anal cu partenerul, luați în considerare utilizarea unui mic dilatator pentru a vă ajuta să vă relaxați anusul.

După prima experientă de sex anal

Oamenii se vor simți diferit după ce au făcut sex anal pentru prima dată. Este important să discutați cu partenerul dvs. despre cum a fost experiența și dacă este ceva ce ar dori să facă din nou. Este întotdeauna în regulă să vă răzgândiți.

Igiena este, de asemenea, importantă după sexul anal. Fă un duș sau curăță-te bine. Nu trebuie să treceți niciodată direct de la sexul anal la sexul vaginal sau oral fără să vă spălați înainte.

Dacă simți durere, ești îngrijorat de posibilitatea unei ITS sau a altei infecții sau observi orice altceva neobișnuit după ce ai făcut sex anal pentru prima dată, vorbește cu medicul tău.

De reținut

Sexul anal este o opțiune pentru persoanele de orice orientare sexuală sau sex și este în regulă să încercați dacă dvs. și partenerul dvs. sunteți de acord și consimțiți la aceasta. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a face sex anal pentru prima dată, pentru a vă asigura că nu provocați durere, nu răniți țesutul anal delicat sau nu faceți infecția mai probabilă. Este esențial să discutați deschis cu partenerul dumneavoastră înainte, în timpul și după – așa cum ar trebui să faceți atunci când vă angajați în orice tip de activitate sexuală.