Cum Se Face Masaj Erotic si care sunt beneficiile

Dacă explorați noi modalități de a vă conecta cu partenerul dumneavoastră, luați în considerare arta masajului senzual.

Atunci când vă implicați în această practică intimă (sau în orice atingere intimă), creierul dumneavoastră eliberează oxitocină – cunoscută sub numele de „hormonul iubirii”. O creștere a oxitocinei poate promova sentimente de încredere, empatie și legătură, ceea ce face din masajele senzuale o activitate ideală pentru cuplurile care caută să își consolideze relația.

Citește mai departe pentru a afla cum să îi oferi partenerului tău cel mai bun masaj senzual și să culegi toate beneficiile pe care le oferă această practică.

Ce este un masaj erotic?

Un masaj senzual (cunoscut și sub numele de masaj erotic) adaugă o tentă intimă la terapia de masaj tradițională. Intenția este de a relaxa beneficiarul și de a-i trezi simțurile prin atingere. Tehnicile de masaj senzual stimulează adesea zonele erogene și încorporează muzică și aromaterapie pentru un plus de plăcere.

Acest tip de masaj continuă să crească în popularitate pe măsură ce tot mai mulți oameni își dau seama de beneficiile sale fizice, mentale și emoționale – dar masajul senzual nu este o practică nouă. Conceptul datează de mai bine de 2.000 de ani, din culturile orientale din China și India. Acesta combină elemente spirituale și fizice pentru a favoriza o intimitate profundă între cel care îl oferă și cel care îl primește. Astăzi, mulți continuă această moștenire cu masajul tantric, masajul vaginal și meditația erotică.

Beneficiile masajului erotic

Un masaj erotic are capacitatea de a vă reseta corpul și mintea, ceea ce îl face un câștig pentru sănătatea fizică și emoțională. Este profund relaxant și intim și oferă multe beneficii pentru sănătate. Iată o defalcare a acestor beneficii:

Îmbunătățirea funcției sexuale

Această tehnică de masaj oferă o modalitate excelentă de a adăuga condimente serioase vieții tale sexuale, ajutându-te să crești dorința, sensibilitatea și intimitatea cu partenerul tău. Mulți terapeuți sexuali recomandă aceste masaje pentru a aborda problemele legate de funcția sexuală, cum ar fi capacitatea de reacție sexuală, ejacularea prematură și libidoul scăzut. Masajele erotice sunt, de asemenea, un preludiu excelent și vă pot ajuta pe dvs. și pe partenerul dvs. să vă pregătiți pentru o activitate sexuală mai satisfăcătoare – fie că este vorba despre actul sexual, stimularea prostatei sau altceva.

Mai puțin stres

Gestionarea stresului este importantă pentru menținerea sănătății mentale, iar un masaj erotic bun oferă o modalitate sexy și liniștitoare de a te relaxa. Prin relaxarea mușchilor și atenuarea tensiunii, vă puteți îmbunătăți calitatea somnului și reduce stresul general, făcându-vă să vă simțiți mai bine emoțional și fizic.

Stimulează imunitatea

Reducerea hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul, prin intermediul masajului senzual poate stimula sistemul imunitar și poate îmbunătăți mecanismele de apărare ale corpului tău. Acest lucru are ca rezultat îmbunătățirea circulației sângelui și o creștere a celulelor albe din sânge, lăsându-vă mai bine echipat pentru a lupta împotriva micilor infecții, răceli și alte probleme minore.

Reducerea riscului de îmbolnăvire

Beneficiile pe termen lung ale masajului erotic includ reducerea riscului de afecțiuni cronice. Masajul regulat ajută la reducerea inflamației, ceea ce poate îmbunătăți semnificativ simptomele unor probleme de sănătate precum durerile cronice și chiar bolile de inimă. În ultimii ani, mulți profesioniști din domeniul medical au început să recomande terapia prin masaj mai frecvent pentru a trata probleme precum anxietatea și depresia.

Cum să oferiți un masaj erotic

Oferirea unui masaj senzual care să bifeze toate căsuțele potrivite pentru partenerul tău înseamnă mult mai mult decât atingere. Este un mod semnificativ de a vă conecta, de a crea intimitate și de a-i arăta partenerului dvs. cât de mult vă pasă de bunăstarea lui. Iată cum să faceți ca experiența să fie cât mai relaxantă și mai plină de satisfacții:

1. Vorbiți despre asta

Înainte de a începe, ia-ți un moment pentru a-ți întreba partenerul cum vrea să fie masajul – inclusiv cât timp, ce fel de mișcări ale mâinilor îi plac și câtă presiune preferă. Discutați despre ce doriți amândoi să obțineți din această experiență, stabiliți orice limite necesare și vorbiți dacă masajul va include sau nu contact sexual.

2. Stabiliți starea de spirit

Reduceți intensitatea luminii, puneți muzică ușoară și scoateți cele mai bune lumânări pentru a crea o ambianță liniștitoare. Acest lucru vă va ajuta atât pe dumneavoastră, cât și pe partenerul dumneavoastră să vă relaxați și să intrați în starea de spirit potrivită. Personalizarea este importantă, așa că adaptați spațiul pentru a reflecta ceea ce dvs. și partenerul dvs. găsiți liniștitor și senzual.

3. Alegeți uleiul de masaj potrivit

Pentru un masaj eficient, folosiți ulei sau loțiune pentru a reduce frecarea și pentru a îmbunătăți mișcările mâinilor. Alegeți un produs care să se potrivească ambelor tipuri de piele, luând în considerare eventualele alergii sau sensibilități. Vreți să vă asigurați că formula nu este prea grasă sau prea lipicioasă pentru cele mai bune rezultate. Dacă loțiunea sau uleiul este prea rece, încălziți-l în mâini înainte de a-l folosi pe partenerul dvs. pentru a maximiza confortul. (Puncte bonus dacă este un lubrifiant care se dublează ca ulei de masaj).

4. Intrați ușor în proces

Puneți-vă partenerul să se întindă și începeți mesajul cu mișcări blânde și liniștitoare pentru a-l ajuta să se acomodeze cu experiența. Concentrează-te mai întâi pe masarea zonelor mai puțin sensibile ale corpului lor, cum ar fi umerii și spatele, și mișcă-te încet și deliberat. Puteți alterna între folosirea mâinilor întinse pentru o atingere mai expansivă sau a degetelor mari pentru a aplica o presiune mai profundă. Dacă observați că partenerul dvs. se încordează sau că solicită mai multă presiune, ajustați-vă tehnica.

5. Exprimați-vă

Modul în care frecați pe cineva poate comunica propriile sentimente – cum ar fi dorința, pasiunea și excitarea – așa că acordați-vă timp pentru ce îi place partenerului dvs. pentru a amplifica această expresie. Fiți atenți la reacțiile sale la atingerea dvs. și, atunci când găsiți ceva care funcționează, rămâneți cu asta pentru o vreme.

6. Acordă-ți timp și atenție

În calitate de donator, cheia unui masaj erotic excelent este să nu te grăbești. Luați în considerare toate lucrurile mărunte și acordați-vă la limbajul corporal și la indiciile verbale ale partenerului dvs. Permiteți ca anticiparea să crească în timp ce treceți lin și încet de la o zonă a corpului la alta. Această abordare graduală favorizează o conexiune mai profundă și o experiență mai lungă, permițându-vă amândurora să fiți pe deplin prezenți.

7. Aventurează-te în zonele intime

Asigură-te că partenerul tău se simte confortabil înainte de a face tranziția în orice zonă erogenă. Dacă este de acord cu atingerile intime, încorporați ușor masajul în zone precum pieptul, partea superioară a coapselor și zona genitală. Continuați să discutați cu el despre mișcările dvs. pentru a vă asigura de confortul și satisfacția sa.

Importanța îngrijirii ulterioare

La fel ca și îngrijirea post sex, o mică îngrijire post-masaj vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe partenerul dumneavoastră să vă întoarceți ușor în lumea reală. Puteți folosi acest timp pentru a vă relaxa, pentru a discuta despre orice sentimente care au apărut în timpul masajului și pentru a vă reafirma aprecierea unul față de celălalt. Acest lucru ajută la solidificarea încrederii și a legăturii emoționale pe care o formați în timpul intimității și întărește sentimentele de siguranță și respect.