Cum Sa Te Dezvirginezi fara dureri (pentru fete)

Pierderea virginității poate părea înfricoșătoare, iar multitudinea de mituri care o înconjoară nu ajută. În timp ce unele femei pot avea dureri în timpul primei lor experiențe sexuale cu penetrare, nu trebuie să ai parte de un moment neplăcut. Să discuți cu partenerul tău și să înțelegi cum funcționează sexul te poate ajuta să te relaxezi înainte. Prin stabilirea atmosferei potrivite și folosirea instrumentelor potrivite, puteți face din prima dată o experiență pozitivă și chiar plăcută.

Construirea unei atitudini pozitive

Asigura-te că esti pregătita să faceți sex. E normal sa ai emotii prima dată. Dacă te simți încordată când te gândesti la sex sau când te prostesti împreună cu partenerul, ar putea fi un semn că ar trebui să aștepți. Dacă faci sex atunci când nu te simți bine, s-ar putea să te bucuri mai puțin de sex și să deveni încordata în timpul actului.

  • O mulțime de oameni cresc fiind învățați că sexul este rușinos, ar trebui să fie rezervat pentru căsătorie și trebuie experimentat doar între un bărbat și o femeie. Dacă ideea de sex te face să te simțiți vinovata sau stresata, poate ar trebui să aștepți. Încearcă să vorbești cu cineva despre sentimentele tale.
  • Este normal să te simți nesigura sau neîncrezătore în corpul tău. Dar dacă ți-e frică sau nu poți fi dezbrăcată din cauza felului în care arăți, ar putea fi un semn că nu ești încă pregătită să fii cu un partener.
  • Nu te simțiți rușinata de preferințele tale sexuale. Doar tu poți decide de cine ești atrasă și ce tip de sex îți dorești. Toată lumea are limite și preferințe, așa că nu te simți vinovată în privința lor.

Comunică cu partenerul tău. Discuția cu partenerul tău poate stabili încrederea și, în același timp, te ajută să te simți mai pozitiv în ceea ce privește sexul. Un partener bun ar trebui să fie atent la sentimentele tale și dispus să te ajute în acest proces. Dacă potențialul partener te presează prea mult sau te face să te simți inconfortabil, reconsiderați posibilitatea de a face sex cu el.

  • Dacă sarcina este o posibilitate, discuta despre contracepție și protecție înainte de a face sex. Ai putea spune: „Iau anticoncepționale, dar aș dori ca tu să folosești totuși un prezervativ”.
  • Spuneți-le care iti sunt temerile și așteptările și cum te simți. Ați putea spune: „Sunt foarte speriată să nu mă doara prima dată”.
  • Spune-i partenerului tău dacă există ceva ce vrei să încerci sau ceva ce nu vrei neapărat să faci. De exemplu, îi poți spune: „Îmi place sexul oral, dar nu prea îmi place sexul anal”.
  • Dacă ești emotionata sau anxioasa, spune-i și tu. Dacă îți resping sentimentele, poate fi un semn că nu îți iau în serios îngrijorările.

Găsește un adult de încredere cu care poți vorbi. S-ar putea să te simțiți stânjenita să discuți despre sex cu un adult, dar ar trebui cel puțin să identificați pe cineva la care poți apela pentru ajutor. Acesta ar putea fi un părinte, un medic, o asistentă medicală, un consilier școlar sau un frate mai mare. Aceștia iti pot da sfaturi, iti pot răspunde la întrebări și iti pot oferi acces la protecție. Chiar dacă nu ajungi să vorbesti cu ei în prealabil, ați putea dori să ai pe cineva pe care să îl poți contacta în caz de urgență.

  • Dacă te simți presata să faci sex, vorbește cu un adult de încredere pentru ajutor. Aminteste-ți că nu trebuie să faci sex decât dacă vrei. Nimeni nu ar trebui să te preseze să faci ceva ce nu vrei să faci.

Informeaza-te despre corpul tău

Învața despre cum funcționează sexul. Înțelegerea propriei anatomii te poate ajuta să te simți mai încrezătoare, mai ales dacă partenerul tău este și el virgin. Faptul că știi ce merge unde, ce este normal și la ce să te aștepți te poate ajuta să iti ușurați anxietatea.

  • Masturbarea te poate ajuta să înțelegi ce îți place când vine vorba de sex. Înainte de a face sex cu un partener, încercați să experimentezi singură.

Descoperă-ți himenul. Contrar credinței populare, membrana himenului nu acoperă, de obicei, deschiderea vaginală, cu excepția cazului în care există o afecțiune, cum ar fi un himen microperforat sau septat. În loc să fie un „sigiliu al prospețimii”, așa cum spun mulți, este mai degrabă mușchiul și pielea care înconjoară orificiul, asemănător cu pielea și mușchiul fundului. Acesta nu se „rupe”, dar poate fi deteriorat de orice, de la tampoane, făcând șpagatul, sau atunci când se face sex sau se introduc obiecte mai mari înăuntru, ceea ce provoacă durerea pe care o simt majoritatea fecioarelor.

  • Dacă himenul este deteriorat sau rupt, cel mai probabil va sângera. Acest lucru poate fi observat în timpul și după sex. Cantitatea de sânge nu ar trebui să fie nici pe departe la fel de mare ca în cazul în care ai fi la menstruație.
  • „Ruperea” himenului nu ar trebui să fie foarte dureroasă. Durerea în timpul sexului este de obicei cauzată de fricțiune. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu esti lubrifiată sau excitată suficient.

Identifica unghiul vaginului tău. Dacă iti poți ajuta partenerul să ii ușurezi intrarea în tine la unghiul corect, vei evita unele tatonări potențial dureroase. Majoritatea vaginelor au un unghi cu o înclinare înainte, spre burtă. Dacă ai fi în picioare, vaginul tău ar fi la un unghi de 45 de grade față de podea.

  • Dacă folosesti tampoane, ia aminte la modul în care abordezi introducerea unui tampon. Încearca să recreezi același unghi atunci când începeți sexul cu penetrare.
  • Dacă nu folosiți tampoane, introdu un deget data viitoare când esti la duș. Ținteste spre partea inferioară a spatelui; dacă nu te simți confortabil, deplaseaza-te ușor în față până când găsesti un punct care să iti fie confortabil.

Localizează-ți clitorisul. Persoanele cu vagin rareori experimentează orgasmul doar în urma penetrării. În schimb, stimularea clitorisului le provoacă de obicei orgasmul. Sexul oral sau stimularea clitorisului înainte de penetrare poate relaxa mușchii.

  • Încearca să iti localizezi clitorisul înainte de a face sex. Poți face acest lucru masturbându-te sau uitându-te cu o oglindă și o lanternă. Acest lucru te poate ajuta să iti ghidaezi partenerul spre el în timpul sexului, mai ales dacă partenerul tau este, de asemenea, virgin.
  • Orgasmul înainte de penetrare poate ajuta, de fapt, la reducerea durerii în timpul sexului. Încearca să faceți sex oral în timpul preludiului și înainte de penetrare. De asemenea, partenerul tau iti poate stimula clitorisul cu degetele sau cu o jucărie sexuală.

Bucura-te în timpul sexului

Alege o locație lipsită de stres. Dacă vă faceți griji în mod constant că veți fi prinși, s-ar putea să nu vă distrați prea mult. Fă-o mai ușor pentru tine și pentru partenerul tău alegând un moment și un loc în care nu veți fi deranjați.

  • Căutați intimitate, o suprafață confortabilă pe care să vă întindeți și un moment în care nu vă faceți griji că aveți un program.
  • Gândește-te dacă te simți mai confortabil să faci sex la tine sau la ei.
  • Dacă sunteți într-un cămin sau dacă împărțiți o cameră, ați putea să îi cereți colegului de cameră să vă acorde puțin timp singur în acea seară.

Stabilește o atmosferă relaxantă. Relaxeaza-te făcând ca atmosfera să fie lipsită de stres. Curăță orice dezordine care iti distrage atenția, închide telefonul și elimina orice altceva care te-ar putea face să te simțiți intimidata sau care te împiedică să te concentrezi asupra partenerului.

  • Iluminarea slabă, muzica ușoară și o temperatură caldă a camerei te pot ajuta să te simți în siguranță și confortabil.
  • Ia în considerare posibilitatea de a iti acorda ceva timp pentru a te aranja înainte, astfel încât să te simțiți relaxata și încrezătoare.

Obține consimțământul. Asigura-te că tu și partenerul tau ați fost de acord în mod deschis să faceți sex. Dacă nu esti sigura cum se simte partenerul tau, întreaba înainte de a merge mai departe. Doar pentru că partenerul tau nu spune „nu”, nu înseamnă că ai consimțământul. Ar trebui să răspundă cu un „da” încrezător și absolut.

  • Dacă partenerul tau nu vrea să facă sex, nu-l presa. Dacă nu vrei sex, ar trebui să se retragă atunci când spuni nu.
  • Consimțământul înseamnă, de asemenea, că nu ar trebui să faci nimic de care partenerul tău nu este entuziasmat.

Folosiți protecție. Protecția protejează atât împotriva sarcinii și/sau a infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS). Folosirea protecției te poate ajuta să te relaxezi dacă ai emoții cu privire la faptul că vei rămâne însărcinată sau că vei avea o boală. Alte forme de contracepție nu protejează împotriva ITS, așa că protecția iti oferă un strat suplimentar de protecție. Dacă partenerul tau refuză să folosească protecție, este posibil să vrei să reconsideri posibilitatea de a face sex cu el.

  • Prezervativele nu sunt singurul tip de protecție! Dacă partenerul tău iti face sex oral, și invers, ar trebui să folosești diguri dentare și să te protejezi împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
  • Sunt disponibile atât prezervative masculine/externe, cât și feminine/interne.
  • Dacă trebuie să cumperi prezervative, cel mai important lucru la prezervative este ca acestea să se potrivească. Partenerii ar trebui să cumpere câteva tipuri diferite de prezervative. Încercați-le și vedeți care se potrivește cel mai bine. Dacă partenerul tau are o alergie la latex, prezervativele din nitril sunt o alternativă excelentă.
  • Dacă sarcina este o posibilitate, prezervativele trebuie purtate înainte, în timpul și după penetrare. Acest lucru iti va crește protecția împotriva ITS și a sarcinii.

Foloseste lubrifiant. Lubrifiantul va ușura o mare parte din durere prin reducerea fricțiunii. De asemenea, poate ajuta la prevenirea ruperii prezervativelor în timpul sexului. Aplica lubrifiant pe penisul partenerului tau peste prezervativ sau jucărie sexuală înainte ca acesta să te penetreze.

  • Dacă folosiți prezervative din latex, nu folosiți un lubrifiant pe bază de ulei. Acestea pot slăbi latexul și pot face ca prezervativul să se rupă. În schimb, folosiți un lubrifiant pe bază de silicon sau apă. Este sigur să folosiți orice tip de lubrifiant cu un prezervativ din nitril sau poliuretan.

Nu vă grăbiți. Încercați să vă bucurați de moment în loc să vă grăbiți spre linia de sosire. Petreceți timp pentru a vă da seama ce vă place atât tie cât și partenerului tau. Începeți cu pupici, treceți la sărutări și rămâneți la orice ritm care vă face să vă simțiți cel mai confortabil pentru amândoi.

  • Preludiul te poate ajuta să te relaxezi în timp ce creșteți excitarea. De asemenea, iti poate crește lubrifierea naturală, facilitându-i partenerului tau să te penetreze fără durere.
  • Nu uita că poți înceta să faci sex în orice moment. Consimțământul este activ și continuu. Ai dreptul de a te opri sau de a iti retrage consimțământul în orice moment vrei.

Comunica-ți nevoile. Nu iti fie teamă să ceri ceea ce ai nevoie pe moment. Dacă ceva te face să te simți bine, anunța-l pe partenerul tau. Dacă ceva iti provoacă durere sau disconfort, spune-i. Ar trebui să fie dispus să facă tot ce este necesar pentru a te face să simți plăcere în loc de durere.

  • Dacă simțiți durere, încercați să încetiniți, să vă mișcați mai ușor sau să folosiți mai multă lubrifiere. De exemplu, dacă simțiți durere, ai putea spune: „Te deranjează dacă o luăm mai încet? Asta mă doare în momentul de față”.
  • Îi poți cere partenerului tau să încerce o altă poziție dacă cea pe care o folosiți este inconfortabilă. De exemplu, dacă esti deasupra partenerului, poți controla mai bine viteza și unghiul de penetrare.

Fă câteva îngrijiri ulterioare. Dacă ai dureri sau sângerări, trateaza-le înainte ca acestea să devină prea apăsătoare. Ia un analgezic fără prescripție medicală, curăța sângele și poarta un tampon ușor timp de câteva ore. Dacă ai dureri extreme, trebuie să vorbesti cu un adult de încredere sau să consulți un doctor.