Cum Sa Rezisti Mai Mult In Pat si sa intarzii ejacularea

Anumite terapii pot ajuta la prelungirea timpului înainte de ejaculare în timpul masturbării și al sexului cu partenera, inclusiv biofeedback, exerciții pentru podeaua pelviană, cum ar fi Kegels, anumite prezervative și multe altele.

Când vine vorba de sexul cu partenera, există o mulțime de domenii în care se poate strecura îndoiala. Un subiect comun, în special pentru persoanele cu penis, este să reziste suficient de mult în pat.

S-ar putea să doriți doar să măriți durata întâlnirilor sexuale. Sau poate că te confrunți cu ejacularea prematură, ceea ce te face să atingi punctul culminant mai repede decât ți-ai dori.

Oricum ar fi, următoarele sfaturi și trucuri te pot ajuta să te bucuri de o întâlnire sexuală mai lungă.

Biofeedback

Biofeedback este un proces de reeducare a creierului și este folosit în câteva domenii terapeutice diferite. Când vine vorba de ejacularea prematură, biofeedback-ul implică măsurarea semnalelor electrice din creier în timpul masturbării sau a altor forme de stimulare.

Dacă doriți să încercați biofeedback, va trebui să vizitați un fizioterapeut sau un cabinet medical care este specializat sau are experiență în această tehnică. Aceștia vor folosi măsurătorile pentru a vă ghida în efectuarea de vizualizări, exerciții sau alte tehnici care să vă ajute să rezistați mai mult în timpul sexului.

Edging

Edging este versiunea nemedicală a biofeedback-ului. Cu edging, vă masturbați pentru a vă aduce aproape de ejaculare (sau „marginea”) și apoi opriți orice activitate stimulatoare.

Ideea este să vă simțiți confortabil și să vă cunoașteți excitația sexuală, astfel încât să puteți preveni ejacularea involuntară.

De asemenea, „edgeing-ul” vă poate îmbunătăți experiența sexuală odată ce ejaculați.

Exerciții pentru podeaua pelviană

Mușchii planșeului pelvian ajută la susținerea atât a vezicii urinare, cât și a ejaculării. Exercițiile care ajută la întărirea acestui grup de mușchi pot ajuta la îmbunătățirea capacității dvs. de a întârzia ejacularea.

Exercițiile Kegel ar putea fi capabile să ajute persoanele cu penis la fel de mult ca și pe cele cu vulvă. Dar acestea necesită un angajament consistent. Acestea funcționează prin întărirea mușchiului pubococcigian.

Pentru a face exercițiile Kegel, flexați același mușchi pe care l-ați folosi pentru a opri fluxul de urină. Strângeți acest mușchi timp de 10 secunde, apoi eliberați, urmărind cel puțin trei serii de 10 repetări în fiecare zi.

Desensibilizatori

Cremele, gelurile și alte produse desensibilizante acționează pentru a diminua senzațiile din penis.

Aceste produse pot afecta, de asemenea, partenera ta sexuala, așa că asigură-te că ștergi sau cureți produsul de pe penis înainte de stimulare.

Există un produs recomandat, numit Promescent, care se absoarbe suficient de bine pentru ca partenera ta să nu fie afectata.

Înainte de a folosi un desensibilizator, este important să rețineți că aceste produse conțin de obicei anestezice locale, care se pot dovedi periculoase dacă sunt folosite prea des sau în exces.

Respectați întotdeauna recomandările de pe produs sau, mai bine, consultați un medic înainte de utilizare.

Circumcizia la adulți

Circumcizia la adulți, sau îndepărtarea preputului, poate fi, de asemenea, o opțiune.

Un studiu din 2015 a arătat rezultate promițătoare pentru persoanele care s-au circumcis. Aceștia au observat că multe dintre persoanele din studiu au constatat un control sporit asupra momentului în care au orgasm sau un efect pozitiv asupra ejaculării premature odată ce au fost circumciși.

Consultarea unui medic cu experiență în circumcizii vă poate ajuta să decideți dacă această metodă este potrivită pentru dumneavoastră.

Masturbarea

Masturbarea poate ajuta la prevenirea ejaculării premature. Dacă vă masturbați cu puțin timp înainte de sexul cu partenerul, s-ar putea să constatați că puteți întârzia ejacularea în timpul jocului cu partenerul.

De asemenea, ați putea descoperi că puteți folosi masturbarea ca un masaj terapeutic. Potrivit unui mic studiu din 2019, cercetătorii au descoperit că masturbarea la baza penisului vă poate ajuta să întârziați ejacularea.

Aceștia au descoperit că stimularea rădăcinii penisului până când este gata să ejaculeze și apoi retragerea a ajutat la creșterea timpului necesar pentru a ejacula în timpul sexului cu penetrare.

Pentru a efectua masturbarea rădăcinii penisului, puneți ambele degete mari în apropierea bazei penisului și frecați-le pe amândouă într-o mișcare circulară sau de sus în jos. Trebuie să continuați mișcarea până când sunteți pe punctul de a ejacula și apoi să vă retrageți.

Găsește-ți greutatea optimă

Menținerea unei greutăți moderate îți poate îmbunătăți performanțele în pat.

Potrivit unui studiu din 2017, cercetătorii au descoperit că persoanele cu trei sau mai multe dintre următoarele afecțiuni au o probabilitate crescută de ejaculare prematură:

  • tensiune arterială ridicată
  • niveluri scăzute de colesterol „bun”
  • circumferința taliei de 100 sau mai mulți centimetri
  • niveluri ridicate ale zahărului din sânge
  • trigliceride ridicate în sânge

Știm că obezitatea, hipertensiunea arterială și diabetul sunt cauze majore ale disfuncției erectile, așa că tratarea problemei de bază poate fi benefică.

Schimbați-vă dieta

Anumite schimbări în alimentație vă pot ajuta, de asemenea, să întârziați ejacularea.

Unele alimente specifice pot crește cantitatea de testosteron liber din corpul dumneavoastră, care este necesar pentru o funcție erectilă sănătoasă.

Anumite alimente, cum ar fi schinduful (o plantă), pot crește testosteronul liber. De fapt, schinduful este sursa compușilor numiți Testofen, care se găsesc în multe suplimente fără prescripție medicală.

Notă: O creștere a testosteronului liber nu se corelează în mod definitiv cu o durată mai lungă în pat (sau cu „o latență ejaculatorie mai mare”), așa că această metodă s-ar putea să nu se dovedească la fel de fructuoasă ca altele.

Ca și în cazul oricărei schimbări în alimentație, este o idee bună să discutați mai întâi decizia cu medicul dumneavoastră, deoarece acesta ar putea ști dacă anumite plante sau suplimente ar putea interacționa cu medicamentele pe care le luați deja.

Așteptați mai mult timp înainte de penetrare sau săriți peste ea cu totul

Este posibil să te gândești la sexul penis-vaginal sau penis-anal ca fiind scopul tău final atunci când începi să devii intim cu partenerul tău – dar graba de a atinge scopul poate fi o parte a problemei.

Dacă descoperi că ejaculezi prematur atunci când te angajezi în sexul cu penetrare, concentrarea pe alte activități, cum ar fi sexul oral sau atingerile senzuale, te poate ajuta.

De asemenea, este posibil să doriți să renunțați complet la sexul cu penisul în vagin. Potrivit unui studiu din 2017, aproximativ 18% dintre femei experimentează orgasmul în urma penetrării. Restul au avut nevoie de stimularea directă a clitorisului pentru a avea orgasm, ceea ce înseamnă că alte activități sexuale vă pot ajuta atât pe tine, cât și pe partenera ta să vă simțiți satisfăcuți.

Tehnica de stoarcere

Tehnica de stoarcere te poate ajuta să previi ejacularea atunci când simpla oprire a stimulării nu mai funcționează.

Pentru a efectua această tehnică, trebuie să:

  • să întrerupeți stimularea manuală sau să vă retrageți penisul de la partenerula
  • să vă folosiți mâna pentru a aplica o presiune fermă pe vârful penisului dvs.
  • să reveniți la activitatea sexuală atunci când trece nevoia de ejaculare

Puteți face acest lucru o dată sau de mai multe ori în timpul activității sexuale pentru a ajuta la întârzierea ejaculării.

Dacă intenționați să faceți acest lucru în timpul sexului cu partenera, anunțați-o ce faceți. De asemenea, este posibil să doriți să găsiți modalități suplimentare de stimulare astfel încât să rămână excitați.

Rămâi în momentul de față

Este posibil să fi auzit prieteni sau alte persoane vorbind despre concentrarea pe lucruri non-sexuale pentru a preveni ejacularea sau orgasmul.

În schimb, ar trebui să rămâi prezentă în moment cu corpul tău.

Acest lucru vă va ajuta să decideți ce aveți nevoie. Poate că trebuie să mergi puțin mai încet; poate că trebuie să iei o pauză completă… nu poți face nimic din toate acestea dacă te gândești la statisticile de fotbal.

Cu alte cuvinte, faptul de a rămâne concentrat pe sarcină vă poate ajuta să găsiți soluția pentru gestionarea ejaculării premature.

Urmărește-ți nivelul de excitare înainte de a face sex

Ca parte a faptului de a fi mai în ton cu corpul tău, ar trebui să iei în considerare cât de excitat te apuci de sex.

Dacă încercați să rezistați mai mult timp în timpul sexului cu penetrare, nu penetrați la un nivel de excitare mai ridicat. Acest lucru nu te pregătește pentru succes. Penetrați la un nivel mediu de excitare pentru a vă oferi spațiu pentru a crește și a vă bucura de plăcere.

Dacă ești prea excitat atunci când începi să ai relații intime, șansele de ejaculare prematură cresc foarte mult.

Folosiți prezervative

Prezervativele pot ajuta la desensibilizarea penisului. Dacă marca ta obișnuită nu face diferența, ai putea încerca prezervativele desensibilizante.

Prezervativele desensibilizatoare conțin adesea un material suplimentar sau unele dintre ingredientele din spray-urile și cremele desensibilizatoare.

Ca un beneficiu suplimentar, prezervativele rămân una dintre cele mai bune modalități de a reduce riscul de infecții cu transmitere sexuală și de sarcină nedorită.

Reevaluați-vă medicamentele

În anumite cazuri, medicamentele antidepresive cunoscute sub numele de inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI) pot fi folosite uneori pentru a trata ejacularea prematură.

Medicamentele precum SSRI-urile, cum ar fi Prozac, Paxil și Zoloft, pot întârzia orgasmul la bărbați, dar pot provoca și probleme. Aceste medicamente durează câteva ore înainte de a fi eficiente și pot provoca uneori efecte secundare nedorite, cum ar fi amețeli, somnolență, disfuncție erectilă și scăderea libidoului.

În timp ce un studiu din 2016 a constatat că majoritatea antidepresivelor au avut fie un efect limitat, fie nu au suficiente dovezi pentru a susține utilizarea lor pentru ejacularea prematură, alte studii au arătat unele beneficii.

O revizuire din 2019 a studiilor care prezentau Paroxetina, un SSRI, ca tratament pentru ejacularea prematură a constatat că medicamentul a funcționat mai bine decât placebo și a avut efecte secundare relativ ușoare.

Deoarece cercetările în jurul utilizării SSRI pentru a trata ejacularea prematură sunt amestecate și pot apărea efecte secundare, dacă lucrați cu un medic pentru a trata această afecțiune, medicamentele pot fi una dintre ultimele opțiuni pe care le puteți încerca.

Schimbă-ți poziția

Dacă toate celelalte eșuează, puteți încerca să schimbați poziția în care vă aflați. Acest lucru poate fi plăcut, poate stimula încrederea și poate fi informativ.

De exemplu, puteți descoperi că faptul că daca partenera se află deasupra vă poate ajuta la reducerea stimulării. Puteți experimenta până când găsiți o poziție care vă ajută să vă prelungiți punctul culminant și îi oferă plăcere partenerei.

Întrebări frecvente

Nu există un răspuns unic pentru toți în ceea ce privește cât ar trebui să dureze activitatea sexuală. Ceea ce contează cel mai mult este ca toți partenerii să se simtă satisfăcuți și confortabili.

O comunicare deschisă cu partenera poate duce la o experiență sexuală mai satisfăcătoare. Concentrează-te pe plăcere și intimitate mai degrabă decât pe un anumit interval de timp.

Faptul că beți apă vă face să rezistați mai mult în pat?

Consumul de apă este important pentru sănătatea și bunăstarea generală, inclusiv pentru sănătatea sexuală. Cu toate acestea, nu există dovezi directe care să sugereze că poate întârzia ejacularea sau vă poate crește rezistența generală.

Ibuprofenul vă face să rezistați mai mult în pat?

Ibuprofenul este un analgezic și un medicament antiinflamator. Deși poate ajuta în cazul disconfortului sau al inflamației, nu se știe că are un impact semnificativ asupra performanței sau duratei sexuale.

Ejacularea prematura are solutii, nu ezita sa ceri ajutor

Ejacularea prematură este o afecțiune destul de frecventă, aproximativ 30-75% dintre persoanele cu anatomie masculină ar fi afectate de ea.

Nu este nicio rușine să consultați un profesionist pentru a discuta despre simptomele dvs. și despre cum să le gestionați. Ejacularea prematură ar putea fi un semn al unei afecțiuni de bază, cum ar fi un dezechilibru hormonal sau o altă disfuncție sexuală, care necesită tratament.