Cat Dureaza O Partida De Sex in mod normal?
Dacă nu esti un om de știință, poate că te-ai întrebat cândva, sprijinit de capul patului după un act sexual dezamăgitor de rapid, cât durează „în mod normal” o partida de sex?
Un om de știință, însă, ar formula aceeași întrebare într-un mod aproape comic și obscur: Care este timpul mediu de latență al ejaculării intravaginale?
Știu că sexul înseamnă mult mai mult decât introducerea penisului în vagin și ejacularea, dar restul nu este întotdeauna ușor de definit (sărutul? frecarea? mangaiatul?). Pentru a păstra lucrurile simple și specifice, ne vom concentra doar pe timpul până la ejaculare.
Măsurarea unui timp mediu până la ejaculare nu este o chestiune simplă. Ce-ar fi să întrebăm pur și simplu oamenii cât timp le ia? Ei bine, există două probleme principale cu acest lucru. Una este că oamenii sunt predispuși să estimeze în sus timpul, deoarece este dezirabil din punct de vedere social să spui că te tine mult.
Cealaltă problemă este că oamenii nu știu neapărat cât de mult timp dureaza. Sexul nu este un lucru pe care oamenii îl fac în mod normal în timp ce monitorizează ceasul de lângă pat, iar estimarea neasistată a timpului poate fi dificilă în timpul unei sesiuni de dragoste transportative.
Ce spun cercetarile?
Cel mai bun studiu de care dispunem pentru a estima timpul mediu până la ejaculare la populația generală a implicat 500 de cupluri din întreaga lume care s-au cronometrat făcând sex pe o perioadă de patru săptămâni – folosind un cronometru.
Asta este la fel de ciudat din punct de vedere practic pe cât de ciudat sună: participanții au apăsat „start” la penetrarea penisului și „stop” la ejaculare. Ați putea observa că acest lucru ar putea afecta oarecum starea de spirit și poate că nu reflectă tocmai fluxul natural al lucrurilor. Dar – știința este rareori perfectă, iar acesta este cel mai bun lucru pe care îl avem.
Deci, ce au descoperit cercetătorii? Cel mai frapant rezultat este că a existat o cantitate uriașă de variație. Timpul mediu pentru fiecare cuplu (adică media tuturor momentelor în care au făcut sex) a variat între 33 de secunde și 44 de minute. Aceasta este o diferență de 80 de ori mai mare.
Deci este clar că nu există o perioadă „normală” de timp pentru a face sex. Media (mediana, tehnic vorbind) la toate cuplurile a fost însă de 5,4 minute. Acest lucru înseamnă că, dacă aliniați cele 500 de cupluri de la cel mai scurt sex la cel mai lung sex, cuplul din mijloc are o medie de 5,4 minute de fiecare dată când o fac.
Au existat și câteva rezultate secundare interesante. De exemplu, utilizarea prezervativului nu a părut să influențeze timpul și nici faptul că bărbații erau circumciși sau nu, ceea ce sfidează o anumită înțelepciune convențională în ceea ce privește sensibilitatea penisului și relația sa cu rezistența în pat.
Nici nu a contat prea mult din ce țară proveneau cuplurile – cu excepția cazului în care acestea proveneau din Turcia, caz în care sexul lor a avut tendința de a fi semnificativ mai scurt (3,7 minute) decât cuplurile din alte țări (Olanda, Spania, Regatul Unit și Statele Unite). O altă constatare surprinzătoare a fost că, cu cât cuplul era mai în vârstă, cu atât sexul era mai scurt, contrar înțelepciunii dominante (probabil colportate de bărbații mai în vârstă).
De ce facem sex atât de mult timp?
Toate aceste discuții despre cât durează sexul mă fac să mă întreb: De ce durează atât de mult? Se pare că tot ceea ce trebuie să realizeze sexul cu adevărat este să pună spermă în vagin. De ce atâta împingeri și frecari? În loc să introducem și să scoatem penisul de sute de ori pe parcursul unei sesiuni sexuale, de ce să nu-l introducem o singură dată, să ejaculăm, apoi să bem o limonadă și să ne vedem de restul zilei?
Înainte de a spune: „Pentru că este amuzant să intri și să ieși!”, amintiți-vă că evoluției nu-i pasă de distracție în sine – în general, ea „proiectează” lucrurile pentru a fi plăcute doar dacă îi ajută pe strămoșii noștri să-și transmită genele generațiilor viitoare. De exemplu, chiar dacă ne place să mâncăm, nu mestecăm fiecare îmbucătură timp de cinci minute doar pentru ca plăcerea să dureze mai mult. Acest lucru ar fi ineficient și, prin urmare, am evoluat pentru a găsi acest lucru scârbos.
De ce rezistăm atât de mult timp este o întrebare destul de complicată, fără un răspuns clar, dar un indiciu ar putea fi în modul în care este format penisul. În 2003, cercetătorii au arătat – folosind vagine artificiale, penisuri artificiale și spermă artificială (sirop de porumb) – că creasta din jurul capului penisului culege de fapt siropul preexistent din vagin.
Ceea ce sugerează că împingerea repetată a bărbaților ar putea funcționa pentru a deplasa sperma altor bărbați înainte de ejaculare, asigurându-se că propriii înotători au o șansă mai bună de a ajunge primii la ovul. De altfel, acest lucru ar putea explica de ce devine dureros pentru un bărbat să continue să împingă după ejaculare, deoarece ar risca să-și scoată și propriul spermă.
Deci, ce să facem cu aceste informații? Sfatul meu ar fi să încercați să nu vă gândiți la ea în timpul pasiunii.