Beneficiile Sexului Oral, riscuri si efecte secundare

Sexul oral poate fi distractiv. Și, cea mai bună parte este că vine cu unele beneficii pentru sănătate. Citește mai departe pentru a afla tot ce ai vrut vreodată să știi despre sexul oral.

Cândva un act tabu, sexul oral este ceea ce multe cupluri fie practică, fie vor să se incerce. Și, sunt și alții care consideră că este un mod dezgustător de a oferi plăcere. Sexul oral este doar un mod romantic de a-ți exprima dragostea unul față de celălalt. Nu este nimic greșit în a coborâ pe partenerul tău și a-i oferi orgasmul vieții lui. Acest lucru nu va face decât să vă intareasca legătura și va introduce și ceva incitant în viața voastră sexuală.

N-ai vrea să încerci ceva nou și obraznic? Nu crezi că a fi normal este doar un alt cuvânt pentru a repeta aceleași lucruri plictisitoare? Cu siguranță poate lua farmecul din relația ta intimă? În cele mai multe cazuri, poate.

Așadar, ce mai aștepți? Adu-ți partenerul aproape de tine și sari în pat pentru a încerca acest outercourse. Nu esti încă motivata? Ei bine, atunci trebuie să treci printr-o serie de beneficii care merg mână în mână cu sexul oral. Citește mai departe pentru a le cunoaște.

Cum aduce sexul oral beneficii corpului tău

Aruncă o privire și vezi cum un act plăcut si simplu, dar intim, poate fi benefic pentru sănătatea ta.

Te ajută să dormi mai bine

Te chinui să tragi un pui de somn? Nopțile nedormite au devenit o parte din programul tău zilnic? Nu iti face griji. Tratamentul se află în corpul partenerului tău. Mângâie-i organele genitale cu gura și înghite materialul genetic alb. Da, este vorba despre spermă. Acesta conține melatonină, care este o substanță chimică cunoscută pentru faptul că induce somnul și relaxarea. Trebuie doar să îl aduci în interiorul corpului tău și poți face acest lucru chiar și fără relații sexuale.

Anti-îmbătrânire

Te-ai săturat de ridurile tale și vrei să scapi de ele? Cremele anti-îmbătrânire nu te ajută? Dacă da, treci si fa-i partenerului tau o felație. Nu doar pentru distracție, ci și pentru a-ti adio de la riduri. Sperma conține o substanță chimică numită spermidină, care ajută la îmbătrânirea mai lenta. Nu trebuie să îl aplici pe față ca pe o cremă. Pur și simplu consumă-l și vezi magia.

Îți ameliorează stresul

Dacă treci printr-o fază de slăbiciune sau te simți constant stresata sau deprimata, sari în pat. Nu glumesc. Mulțumește-ți bărbatul cu sex oral și vezi efectul magic pe care îl are asupra stării tale de spirit. Sperma conține substanțe chimice precum estrogenul și oxitocina, care sunt cunoscute ca fiind cele mai bune antidepresive și stimulatoare ale dispoziției. Acest lucru înseamnă că practicarea sexului oral te poate face mai vioaie și mai fericită.

Îmbunătățește memoria

Ți se pare dificil să îți amintești lucruri? Suferi de pierderi constante de memorie și esti prea dependentă de memento-uri? Dacă răspunsul este da, trebuie doar să practici sexul oral. Sperma te poate ajuta de fapt în ceea ce privește funcțiile tale cognitive. Te gândești cum? Ei bine, este bogat în factorul de creștere a nervilor (NGF), care este semnificativ pentru creșterea, menținerea și supraviețuirea neuronilor. NGF poate de fapt să iti îmbunătățească funcția cognitivă a creierului și să te ajute să iti amintesti lucruri mai bine. De asemenea, este plin de diverse substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C, magneziu, potasiu etc., despre care se știe că îmbunătățesc funcția cognitivă.

Îți ameliorează durerea

Conținând oxitocină și endorfine, sperma acționează ca un excelent analgezic. Așadar, data viitoare când te confrunți cu orice fel de durere corporală, mulțumește-ți partenerul cu sex oral. Distracția orală îți poate oferi rezultate magice.

Controlează tensiunea arterială

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Reproductive Immunology, înghițirea spermei partenerului tău te poate face să devii tolerantă la proteinele care se găsesc în ea și să reduci riscul de preeclampsie (o afecțiune a sarcinii caracterizată prin tensiune arterială ridicată). De asemenea, studiul afirmă că sexul oral face ca sarcina unei femei să fie mai sigură și să aibă mai mult succes.

Efecte secundare ale sexului oral

Ca orice alt lucru, sexul oral vine și el cu câteva efecte secundare. Așadar, data viitoare când te gândesti să-l practici, asigura-te că tii cont atât de avantaje, cât și de dezavantaje. Iată câteva dintre efectele secundare ale înghițirii spermei.

Provoacă HIV și alte boli cu transmitere sexuală

Daca faci sex oral cu o persoană infectată cu HPV sau cu alte boli cu transmitere sexuală, te poate face susceptibila la acea infecție. Sperma este un potențial purtător al acestor boli. Nu numai atât, dacă ai gingii sângerânde, leziuni și ulcere, situația poate deveni și mai gravă. Virusul și bacteriile se pot transmite cu ușurință prin tăieturi, deschideri, răni și mucoase de pe corp. Potrivit oamenilor de știință din domeniu, tulpinile cu risc ridicat de HPV pot fi transmise prin sex oral și pot provoca, de asemenea, cancer la cap și gât.

Herpes

Herpesul este o infecție cauzată de virusul herpes simplex, care afectează organele genitale externe, regiunea anală și suprafețele mucoaselor. Dacă ii faci sex oral si partenerul tau are această infecție, te poate face și pe tine susceptibil la ea. Așadar, este indicat să folosiți un prezervativ înainte de a-i face o felație bărbatului tau. Te va salva de multe afecțiuni și îi va oferi și lui plăcere.

Crește riscul de a dezvolta gonoree

Sexul oral este un posibil mediu de transmitere a gonoreei. Expunerea la lichidul seminal îți poate da această boală. Gonoreea poate apărea și în gură și în gât. Gonoreea orală se caracterizează prin durere în gât, febră, roșeață în gât, ganglioni limfatici umflați în gât etc. Această infecție poate fi transmisă chiar dacă penisul nu ajunge în vagin. Chiar dacă gura intră în contact cu secrețiile sau fluidele infectate, atunci transmiterea este posibilă.