18 Carti Erotice care nu sunt si penibile

Când te gândesti la erotism, iti pot veni în minte imagini cu trunchiul musculos al lui Fabio și camera roșie a lui Christian Grey. Dar acest gen literar reprezinta mult mai mult decât coperți de prost gust și miliardari chipeși cu afinitate pentru BDSM. Cartile erotice pot fi senzuale, provocatoare și chiar apreciate. Nu ne crezi? Iată 18 cărți care dovedesc cât de sexy (și bine scrise) poate fi o obscenitate bună.

Poeme de dragoste de Pablo Neruda

Această colecție de poezii, considerată pe scară largă drept cea mai bună operă a lui Neruda, laureat al Premiului Nobel, este atât de încărcată sexual încât roșim doar gândindu-ne la ele. Unul dintre versurile noastre preferate, mai blânde, este: „Iubirea mea se hrănește cu iubirea ta, iubitule, și atâta timp cât vei trăi va fi în brațele tale fără să plece din ale mele”.

  • Recenzie promițătoare: „Poeme de dragoste de Pablo Neruda ilustrează dragostea ca fiind ceva real, spre deosebire de poemele de dragoste prea siropoase și de prost gust cu care suntem atât de familiarizați. În ciuda faptului că nu sunt un mare fan al romanelor și al filmelor de dragoste, mi-a plăcut sincer această carte și aș recomanda-o cuplurilor, romanticilor fără speranță și cam oricui caută o carte bună.”

Roșu, alb și albastru regal de Casey McQuiston

Frumosul și carismaticul Alex Claremont-Diaz a devenit echivalentul american al unui tânăr regal atunci când mama lui a devenit președinte. Există o singură problemă: Alex are o relație dificilă cu prințul real, Henry, aflat la Londra. Iar când tabloidele pun mâna pe o fotografie care implică o altercație între cei doi, relațiile dintre SUA și Marea Britanie iau o întorsătură negativă. Cei din jurul lui Alex și Henry pun la cale un plan de control al pagubelor, dar ceea ce la început este o falsă prietenie se adâncește, iar cei doi încep o poveste de dragoste secretă care ar putea deraia viețile ambelor familii.

  • Recenzie promițătoare: „Nu e o poveste de succes: „Această carte m-a făcut să mă îndrăgostesc din nou de lectură. Intriga nu este realistă, dar este de vis. Iar personajele sunt geniale și unice. Sunt atât de multe momente hilare, sfâșietoare și frumoase în această carte. Autoarea are o voce și un stil minunat, se simte ca un basm modern. Am citit-o din scoarță în scoarță de trei ori și este la fel de plină de bucurie ca prima dată.”

Corespondentul sărutului de Helen Hoang

Stella Lane este un geniu al matematicii care exceleaza la slujba ei. In viața amoroasă? Nu atât de mult. Are 30 de ani, iar sărutul franțuzesc îi amintește de un rechin căruia îi curăță dinții un pește pilot. Ea decide că cel mai bun pariu pentru a exersa este să angajeze un escort, Michael. În scurt timp, Stella ajunge să râvnească la toate lucrurile pe care el o face să le simtă. În egală măsură sexy și dulce, The Kiss Quotient dovedește că toate datele din lume nu te pot ajuta să înțelegi ce vrea inima ta.

  • O recenzie promițătoare: „Nu am mai roșit la o poveste de dragoste de mult timp (numiți-o condiționare), dar aceasta mi-a făcut obrajii fierbinți de mai multe ori. Îmi place că scenele romantice sunt, de asemenea, respectuoase și nu sunt în nici un fel scârboase. Știți la ce mă refer.”

Wetlands de Charlotte Roche

Acest controversat roman de debut (publicat pentru prima dată în 2010) se concentrează asupra lui Helen, o tânără de 18 ani, deschisă și precoce din punct de vedere sexual, care zace pe un pat de spital în timp ce se recuperează după o operație. Pentru a-și distrage atenția, ea meditează la aventurile ei din trecut, cu detalii din ce în ce mai incomode. Rezultatul este un manifest amuzant și intim despre sex, igienă și despre ideea că fetele ar trebui să fie curate, liniștite și drăguțe este o prostie.

  • Recenzie promițătoare: „Unele dintre lucrurile pe care le face protagonista sunt urâte, altele sunt prostești, unele sunt absurde, iar altele sunt de-a dreptul stupide. Nu-mi pasă în care dintre categorii se încadrează, totul este al naibii de amuzant.”

Timpul pe insula de Georgia Clark

Romantismul gay, secretele de familie și ambiția abundă în această poveste de vară a două familii: Kellys – australieni gălăgioși și iubitori – și Lees – americani sofisticați și distanți. Cele două clanuri nu au nimic în comun, cu excepția faptului că fiicele lor sunt căsătorite. În timp ce se aflau în vacanță pe o insulă îndepărtată de pe coasta Queensland, un vulcan din apropiere erupe și cele două familii sunt blocate împreună timp de șase săptămâni. În timpul acestor săptămâni, toată lumea este forțată să se întrebe ce – sau pe cine – își dorește cu adevărat, dovedind pe parcurs că niciodată nu este prea târziu să îți schimbi destinul.

  • Recenzie promițătoare: „Când nu o citeam, mă gândeam la personaje și abia așteptam să aflu ce se va întâmpla în continuare.”

The Duke Undone de Joanna Lowell

Când Lucy Coover, studentă la pictură, se împiedică de un bărbat dezbrăcat, leșinat pe o alee din East End, îl acoperă și caută ajutor. Totuși, în loc să treacă peste incident, ea nu se poate opri să se gândească la el – în special la fizicul său musculos – așa că îl pictează. Având nevoie de bani pentru chirie, ea scoate opera de artă la vânzare. Când Anthony Philby, ducele de Weston, descoperă că este vorba de un portret al său, decide să îl cumpere, să îl ardă și să o confrunte pe artista. Când se întâlnesc, însă, între ei se aprinde o pasiune irezistibilă, potențial periculoasă.

  • O recenzie promițătoare: „O poveste de dragoste: „Această poveste este atât de bine scrisă, extrem de amuzantă, cu siguranță captivantă și, în general, încântătoare. L-am adorat pe Anthony și am sustinut-o pe Lucy.”

Delta lui Venus de Anais Nin

O antologie de 15 povestiri scurte care sparge plictiseala, această carte a fost publicată postum în 1977, dar scrisă în mare parte în anii 1940, și de atunci a pus inimile în mișcare. Decenii mai târziu, poveștile lascive despre aventurieri maghiari, curtezane franceze și fumători de opiu peruani încă ard paginile.

  • O recenzie promițătoare: „Dacă vrei ceva diferit, aceasta nu este lectura ta tipică! O lectură cu adevărat interesantă care îți va stârni emoții funky.”

Outlander de Diana Gabaldon

În momentul în care asistenta Claire Randall se reîntâlnește cu soțul ei după cel de-al Doilea Război Mondial, ea este trimisă în Scoția secolului al XVIII-lea. Acolo, ea este considerată „Sassenach”, sau Outlander, și este forțată să se căsătorească cu Jamie Fraser, un soldat cu un trecut tulbure și un temperament înflăcărat. Serialul de opt episoade sare înainte și înapoi în timp, în timp ce Claire devine sfâșiată între dorința ei pentru doi bărbați – în două secole diferite. Citiți mai întâi cărțile și apoi urmăriți serialul la fel de captivant pe Netflix.

  • Recenzie promițătoare: „Dacă vă plac poveștile istorice scoțiene de dragoste/aventură cu personaje intens pasionale și bine dezvoltate și o carte plină de fragmente minunate și fascinante de istorie, atunci veți dori să citiți Outlander.”

Insuportabila lejeritate a eistenței de Milan Kundera

Acest clasic modern despre dragoste și politică în Cehoslovacia din epoca comunistă se concentrează în jurul a patru îndrăgostiți și a dorințelor lor conflictuale. Dacă vrei ceva senzual și care să te facă să te gândești (Kundera aprofundează o mulțime de întrebări filosofice despre dragoste și deciziile pe care le luăm), aceasta este lectura potrivită pentru tine.

  • O recenzie promițătoare: „După ce am citit acest roman, am avut multe gânduri persistente despre această carte, iar asta pentru mine este semnul unui roman mare.”

Call Me by Your Name de André Aciman

Această poveste de maturizare este o poveste frumos scrisă despre dragostea și atracția mistuitoare, plasată pe fundalul Italiei anilor 1980. Filmul este minunat, desigur, dar cartea vă va da fiori.

  • Recenzie promițătoare: „Aceasta este probabil una dintre cele mai erotice lecturi ale secolului XXI, datorită în mare parte suspansului uluitor care duce la prima lor întâlnire împreună, dar și pentru că autorul înțelege cum senzualitatea este potențată de dezgust.”

Bared to You de Sylvia Day

Eva Tramell este o tânără de 20 de ani, aspirantă la funcția de director de publicitate. Miliardarul Gideon Cross este un magnat al afacerilor atrăgător, dar misterios. Lucrează în aceeași clădire, iar când drumurile lor se intersectează, e foc de artificii. Dar povestea lor de dragoste de la birou se complică rapid, pe măsură ce amândoi trebuie să se confrunte cu trecutul și secretele lor sexuale. Vă sună cunoscut? Bine, da, dar fanii spun că scrierea este mai puțin crâncenă și mai senzuală decât, ei bine… știți despre ce carte vorbim.

  • Recenzie promițătoare: „Această carte m-a dat pe spate. Mi-a plăcut la nebunie. Este emoționantă, extrem de romantică și incredibil de demnă de palpitatii. M-a lăsat aplaudând sălbatic, suspinând și, da, chiar îmbrățișându-mi kindle-ul în diverse momente.”

Bad Behavior: Povestiri de Mary Gaitskill

Ne plac aceste nouă povestiri scurte despre dragostea modernă, prietenie și sex, toate spuse prin vocea unică și provocatoare a lui Gaitskill. Cea mai faimoasă dintre povestiri a fost transformată în 2002 în filmul The Secretary, cu Maggie Gyllenhaal în rolul principal. Dar fanii filmului trebuie să știe că povestea scrisă este destul de întunecată față de versiunea de pe ecran (pe care Gaitskill a numit-o „versiunea Pretty Woman” a poveștii sale).

  • O recenzie promițătoare: „Pe alocuri, în colecția sa de povestiri intitulată Bad Behavior, autoarea Mary Gaitskill se ridică la înălțimi mari. Uneori se strecoară pe furiș și te lovește cu una dintre frazele ei subtile și frumoase, care conțin un mare adevăr. Sunt multe astfel de mici momente în această carte.”

Povestea lui O de Pauline Réage

Înainte de 50 Shades, a existat Povestea lui O. Publicată anonim în 1954, această lectură despre antrenamentul BDSM al unei femei într-un club de elită și secret a devenit un clasic erotic. Pasiune, dorință și obsesie amestecate cu comentarii sociale – totul este aici.

  • Recenzie promițătoare: „Se pare că a fost scrisă ca o scrisoare de dragoste pentru iubitul ei, puteți dezbate dacă aceasta reprezintă o parabolă, o fantezie sau un mod de viață. Dar, indiferent de ceea ce devine pentru tine cartea, dacă ai curajul să o citești, va deveni revelatoare despre cine ești.”

The Thorn Birds (Păsările spinoase) de Colleen McCullough

O poveste epică de dragoste interzisă în Outback-ul australian care a captivat cititorii de generații întregi (serios, întreab-o pe mama ta despre ea). Vei ține cu mai mulți membri ai familiei Cleary – un clan de fermieri -, dar mai ales cu singura lor fiică, Meggie, și legătura ei intensă cu chipeșul preot Ralph de Bricassart.

  • O recenzie promițătoare: „Am citit această carte acum 40 de ani, după ce am văzut mini-seria la televizor… Ce carte remarcabilă. Nu veți regreta că ați ajuns să cunoașteți acești oameni și ținutul lor neiertător.”

Tropicul Capricornului de Henry Miller

Această relatare semi-autobiografică a exploatărilor sexuale ale autorului în Parisul anilor 1930 este atât de plină de desfrâu încât a fost interzisă în SUA timp de aproape 30 de ani și a fost declarată ne-obscenă de către Curtea Supremă abia în 1961. Scandalos, îndrăzneț și total captivant.

  • O recenzie promițătoare: „Nu vă așteptați ca aceasta să fie genul de carte pe care o puteți înțelege rațional. Este un roman pe care trebuie să îl citești cu urechile pe măsură ce îl parcurgi, este un postgust, atât delicat, cât și grosolan… țineți cont că a apărut în 1934. Stai liniștit și lasă-te purtat de ea.”

Viața sexuală a lui Catherine M. de Catherine Millet

Vă prezentăm versiunea feminină a Tropic of Cancer. Aici, Millet își descrie exploatările sexuale din Paris (nu este întotdeauna Parisul?) fără regrete și cu detalii grafice. Aceasta este sălbatică, plină de umor și cu siguranță explicită.

  • Recenzie promițătoare: „Această carte este inteligentă și realistă. Fanii teoriei artei se vor trezi marcând paginile la discuțiile lui Millet despre spațiu, corp și sine… persoanele care se complac în stiluri de viață „alternative” vor aprecia discuțiile sincere și precise despre sexul în grup.”

Legături periculoase de Pierre Choderlos De Laclos

Filmul adolescentin de succes din anii ’90 Cruel Intentions s-a bazat vag pe acest roman sexy care scârțâie de erotism. Doi nobili din secolul al XVIII-lea – Viconte de Valmont și fosta sa amantă, marchiza de Merteuil – își fac planuri ticăloase de a se amesteca în viețile altora doar pentru a se distra.

  • O recenzie promițătoare: „Șocant! Scandalos! Un ultraj la adresa decenței publice! Această carte trebuie să fi provocat o adevărată agitație când a fost tipărită pentru prima dată la sfârșitul anilor 1700. Aluziile sexuale sar din paginile acestui roman epistolar frumos scris.”

Data nunții de Jasmine Guillory

Acest best-seller este ca și comedia ta romantică preferată – amuzant și cochet – dar cu câteva scene de dormitor foarte picante. Când doi străini, Drew și Alexa, sunt aduși împreună de o întâlnire întâmplătoare într-un lift, ei decid să meargă împreună la o întâlnire. Dar ceea ce începe ca un weekend de distracție se transformă rapid în mult mai mult. O lectură de bun-simț, fără efort.

  • O recenzie promițătoare: „Din momentul în care am luat-o în mână, am fost captivată. Este o poveste cu căldură, inimă și substanță.”