Diferenta Dintre Sex Si Dragoste

De multe ori, o mulțime de oameni, indiferent dacă sunt bărbați sau femei, nu pot face distincția între două acte destul de diferite, și anume, a face dragoste și a face sex. Sexul este un act instinctiv și bio-mecanic și toată lumea îl poate face. Pe de altă parte, a face dragoste este considerat a fi un act senzual, lent și fără scop, care ne oferă posibilitatea de a experimenta ființa metafizică a unității și este considerat a fi o artă în sine. Prin urmare, o viață sexuală împlinită și o relație romantică de succes ar trebui să conțină puțin din ambele.

Acestea fiind spuse, articolul de astăzi se va concentra pe prezentarea caracteristicilor majore ale ambelor acte cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul cititorilor și de a-i ajuta să ducă o viață sexuală mai reușită, ceea ce, în consecință, îi va ajuta să-și îmbunătățească sănătatea sexuală. După cum explică OMS, sănătatea sexuală este o stare de bunăstare mentală, fizică și socială în legătură cu propria sexualitate și presupune o perspectivă pozitivă și respectuoasă asupra sexualității și a relațiilor sexuale, precum și capacitatea de a se bucura de experiențe sexuale fără constrângere, violență și discriminare.

A face dragoste vs. a face sex

Sexul sau actul sexual înseamnă lucruri diferite pentru diferite persoane, dar un lucru este sigur, aceasta este o activitate sănătoasă și naturală de care se bucură majoritatea oamenilor care o găsesc semnificativă în felul lor unic. O persoană poate decide să se angajeze în acest act în diferite scopuri, de exemplu, pofta, intimitatea, plictiseala, ușurarea, exercitarea puterii, îndeplinirea așteptărilor, facerea de copii, exprimarea dragostei, confortul etc. In cel mai bun caz, acest act este considerat unul de împărtășire și intimitate, deoarece nu există un act mai intim decât să lași pe altcineva să pătrundă într-o parte privată a corpului cu scopul de a împărtăși plăcerea.

Deși termenii „a face sex” și „a face dragoste” sunt folosiți de mulți în mod interschimbabil și deși a face dragoste include adesea actul sexual, aceștia nu indică neapărat aceeași activitate.

Atunci când doi indivizi fac dragoste, nivelul lor de vulnerabilitate este destul de ridicat. Acesta este adesea rezultatul împărtășirii emoțiilor și a cuvintelor pe care poate că nu le-au mai făcut înainte. Ambele persoane au tendința de a lăsa garda jos, iar riscul și recompensa intră în joc. În timpul actului de dragoste, se experimentează o apropiere unică cu partenerul lor și este dificil să își imagineze alte momente care se întâmplă fără el.

Pe de altă parte, atunci când faci sex cu cineva, deși vulnerabilitatea joacă în continuare un rol, aceasta este de un alt fel. Și anume, cuiva îi poate fi teamă ca actul sexual să nu fie bun sau să nu se piardă chimia necesară. De asemenea, se poate pune întrebarea dacă nevoile sale sexuale vor fi bine primite sau nu.

Cei care sunt conștienți de această distincție știu, de asemenea, că a face dragoste presupune ca ambele părți să fie în întregime ele însele, autentice și crude, așa cum sunt în fiecare zi, indiferent dacă acest lucru implică poziția ocazională a misionarului sau unele explorări mai aventuroase. Iubirea și înțelegerea reciprocă este ceea ce le permite partenerilor să se relaxeze complet și să facă dragoste fără să simtă nicio presiune sau restricție în ceea ce privește nevoile sau dorințele lor sexuale.

A face sex nu include întotdeauna sentimente și emoții autentice, iar oamenii își pot permite să nu fie persoana care sunt în fiecare zi. Cineva poate încerca tot felul de dorințe sexuale și poate expune o altă latură a sa pe care, de fapt, nu o arată niciodată în mod public. De asemenea, s-ar putea să vă exprimați unele trăsături de personalitate ascunse prin actul sexual.

Atunci când nu este vorba de dragoste, ci doar de obținerea plăcerii sexuale, a spune la revedere nu este niciodată o problemă și se poate merge mai departe fără a căuta neapărat un angajament din partea celeilalte părți implicate. Cu toate acestea, nu este întotdeauna cazul atunci când faci dragoste cu o persoană cu care ai găsit o conexiune. A face dragoste pune în joc mai mult decât a obține și a oferi plăcere sexuală, cum ar fi sentimentele, emoțiile și cele mai profunde gânduri care sunt împărtășite în timpul acestui act. Acesta este motivul pentru care a spune la revedere nu este întotdeauna ceva ușor de făcut și ambii parteneri se simt mai implicați unul față de celălalt.

A face dragoste

  • Aventura extatică a vieții
  • Expresie complexă a iubirii
  • Ajută la comunicarea non-verbală a iubirii tale
  • Ajută pe cineva să arate sentimente și gânduri bune despre persoana iubită
  • Necesită să împărtășești mai mult decât corpul tău

A face sex

  • mai mult un fior fizic
  • activitate fizică
  • axată pe stimulare
  • se poate savura și fără dragoste

Pentru a înțelege mai bine distincția dintre aceste două acte este benefic să explicăm „înălțimile sexului” și „adâncimile de a face dragoste”.

Primul este centrat pe stimularea și răspunsul din partea sistemului nervos. Acest tip de sex se exprimă, de obicei, doar printr-o experiență fizică și se măsoară prin cât de intensă și cât de puternică este stimularea.

Pe de altă parte, „profunzimile sexului” încurajează ambii participanți să își folosească trupul, sufletul și mintea pentru a ajunge unul la inima celuilalt. Mai mult, facerea de dragoste le oferă partenerilor spațiu pentru a descoperi orice probleme ascunse care pot apărea în timpul acestei experiențe intime unice și pentru a depăși limitările corpului fizic și a se conecta unul cu celălalt. În timpul acestui act, accentul nu este pus doar pe corpul fizic și este nevoie de dedicare pentru a putea cuceri cu adevărat mintea, sufletul și inima partenerului.

Gânduri finale despre diferența dintre a face dragoste și a face sex

După cum s-a văzut din punctele menționate mai sus, a face sex și a face dragoste sunt două acte distincte, iar primul este mai mult asociat cu obținerea unei plăceri fizice de calitate prin stimularea adecvată, în timp ce a face dragoste necesită obținerea atât a plăcerii sexuale, cât și a dragostei.

Cineva s-ar putea bucura de un raport sexual plăcut fără a fi neapărat îndrăgostit de celălalt individ și s-ar putea despărți cu ușurință după aceea. Dar, nu este cazul cu facerea de dragoste, care necesită adesea explorarea diferitelor aspecte, cum ar fi mintea și sufletul, cele mai profunde sentimente și gânduri, nu doar corpul celuilalt, și, prin urmare, creează un nivel suplimentar de apropiere și intimitate. Pasiunea tinde să crească între parteneri simultan cu iubirea lor.

Când vine vorba de sex, intimitatea are legătură cu contopirea nevoilor fizice și a părților corpului tău cu celălalt partener, în timp ce a face dragoste înseamnă mai mult a vă conecta mințile și sufletele prin actul sexual.