Orgasmul Vaginal: Tipuri de orgasme și cum să ai mai multe

Orgasmele vaginale sunt un lucru real. Cu toate acestea, nu toate femeile au acest tip de orgasm – și asta este complet normal.

Un orgasm – o eliberare plăcută a tensiunii sexuale – este cauzat de diferite tipuri de stimulare sexuală. Fiecare experimentează orgasmele în felul său. Ceea ce stimulează un orgasm variază de la o persoană la alta. Se poate schimba chiar și de la o zi la alta sau cu parteneri diferiți.

Acest articol discută despre orgasmele vaginale. Acesta explică biomecanica din spatele orgasmelor vaginale și pașii pe care îi puteți face pentru a obține unul.

Ce este un orgasm?

Orgasmul este definit de obicei ca o serie de contracții ritmice ale mușchilor genitali, urmate de relaxare.

La bărbați, orgasmul este de obicei însoțit de ejaculare (eliberarea de spermă). La o persoană cu organe genitale feminine, momentul orgasmului este mai subtil. Acesta poate dura câteva momente, poate persista continuu timp de câteva momente sau poate crește, apoi se estompează și crește din nou.

Un orgasm feminin poate apărea în urma stimulării clitorisului, vaginului, mamelonului sau a altor zone erogene. Adesea, este în joc o combinație de factori. Uneori, orgasmele pot apărea chiar și fără nicio stimulare sexuală.

Plăcerea sexuală vine în multe forme, iar experiența orgasmului poate varia de la o persoană la alta. Unele femei numără orgasmele în funcție de numărul de contracții pe care le experimentează. Altele numără orgasmele în funcție de grupurile de contracții.

O întâlnire sexuală poate implica orice, de la orgasme multiple sau niciunul. A face din orgasm obiectivul tău să ajungi la orgasm te poate distrage de la plăcere și poate face ca punctul culminant să fie dificil.

Ce este un orgasm vaginal?

Un orgasm vaginal este un tip de orgasm care apare în timpul penetrării vaginale. Orgasmul vaginal poate fi stimulat în timpul actului sexual sau folosind degetele sau jucăriile sexuale în timpul preludiului.

Orgasmele vaginale sunt de obicei resimțite mai adânc în corp decât un orgasm clitoridian. În timpul unui orgasm vaginal, pereții canalului vaginal pulsează. Unele femei pot, de asemenea, să ejaculeze (squirt) în timpul unui orgasm vaginal.

Nu toate femeile experimentează orgasme vaginale. Deși acestea sunt foarte reale, este un mit că sunt mai frecvente (sau mai satisfăcătoare) decât orgasmele clitoridiene.

Unele persoane au un tip de orgasm, iar altele pe celălalt. Unele pot avea orgasm în ambele moduri, iar altele nu pot avea orgasm deloc.

Cum apar orgasmele vaginale

Orgasmele vaginale provin din stimularea pereților vaginali – în special, a unei zone cunoscute sub numele de punctul G.

Punctul G este o locație greu de definit. Experții nu sunt siguri dacă este o zonă anatomică reală sau doar o zonă extrem de sensibilă. Unii oameni de știință susțin că punctul G este rădăcina mușchiului clitorisului simțit în interior.

Locația exactă a punctului G este diferită pentru fiecare femeie. În general, se găsește la aproximativ cinci centimetri în interiorul peretelui frontal al vaginului. Atunci când este stimulat, acesta răspunde diferit față de celelalte țesuturi vaginale.

Pentru a găsi punctul G, tu sau partenerul tău puteți introduce un deget la câțiva centimetri în vagin. Cu palma în sus, faceți un gest de „vino aici” cu degetul de câteva ori.

Punctul G nu se găsește întotdeauna în față și în centru. Este posibil să trebuiască să încercați să stimulați zonele din dreapta sau din stânga. De asemenea, ar putea fi mai sus sau mai jos. Poți folosi, de asemenea, o jucărie sexuală menită să stimuleze acea zonă.

Pe lângă frecarea punctului G, stimularea clitorisului și/sau a mamelonului sunt, de asemenea, adesea necesare pentru a ajunge la un orgasm vaginal. Unele persoane pot avea orgasm doar din stimularea vaginală, dar este mult mai puțin frecvent.

Cât de frecvente sunt orgasmele vaginale?

Cercetările privind orgasmele feminine lipsesc. Un studiu a constatat că doar 6% dintre femei pot atinge orgasmul doar prin stimulare vaginală, iar mai puțin de jumătate dintre femei au orgasm aproape de fiecare dată când fac sex.

Un alt studiu a constatat că majoritatea femeilor care au orgasm în timpul penetrării vaginale au avut nevoie și de stimulare clitoridiană. Mai puțin de o treime dintre femeile din acel studiu au declarat că au atins orgasmul fără nicio stimulare clitoridiană.

Pentru unele femei, orgasmele vaginale sunt evazive. Cercetările arată că factorii externi pot face ca atingerea orgasmului să fie mai dificilă. Printre aceștia se numără:

  • Oboseala
  • Stresul
  • Dificultăți de concentrare

Alte preocupări comune includ imaginea corporală, stima de sine sexuală scăzută și prea multe alte solicitări asupra timpului și atenției lor. Doar 20% dintre femei au dat vina pe partenerul lor pentru dificultatea de a ajunge la orgasm. Unele femei au raportat că sexul – și orgasmul – nu reprezintă o parte importantă a relației lor.

Să ai mai multe orgasme

Nu tuturor persoanelor le pasă dacă au orgasm în timpul sexului vaginal sau deloc. Cu toate acestea, cercetările sunt clare pentru persoanele care doresc să aibă mai multe orgasme în timpul penetrării vaginale.

Orgasmul în timpul penetrării este mai probabil cu stimularea clitorisului. Aceasta poate fi obținută în mai multe moduri, inclusiv:

  • Schimbarea pozițiilor sexuale pentru a crește presiunea asupra clitorisului
  • Stimularea manuală a clitorisului
  • Utilizarea jucăriilor sexuale

Comunicarea este, de asemenea, esențială. Unele persoane consideră că stimularea intensă a clitorisului este incomodă sau chiar dureroasă. Pentru ele, nu este modalitatea potrivită pentru a obține mai multe orgasme.

Ce se întâmplă dacă nu puteți avea orgasm?

Anorgasmia este un termen medical pentru incapacitatea de a obține un orgasm. Nu vă pierdeți speranța dacă nu ați avut niciodată un orgasm și ați dori să aveți unul. Un mic procent de femei nu vor avea niciodată orgasm. Un grup mult mai mare, însă, nu are orgasme decât mai târziu în viață.

O combinație de factori mentali și fizici poate juca un rol în anorgasmie. Aceste lucruri pot face ca unor persoane să le fie greu să experimenteze orgasmul.

Dacă vă confruntați cu anorgasmia sau cu alte forme de disfuncție sexuală, ar putea fi util să vorbiți cu un profesionist. Acesta ar putea fi un ginecolog, un medic de familie sau un terapeut sexual.

Un medic va putea determina dacă există un motiv medical pentru care aveți probleme în atingerea orgasmului. Un terapeut poate fi capabil să ofere sugestii utile.

Cum să ajungi la orgasm

Masturbarea vă poate ajuta să învățați să aveți orgasm. Acest lucru poate fi dificil pentru unele persoane, deoarece factorii religioși, culturali sau de altă natură pot face ca unele persoane să se simtă inconfortabil cu autostimularea.

Totuși, a deveni mai confortabil cu propriul corp poate fi de ajutor. Vă va ajuta să înțelegeți cum răspundeți la atingerea unui partener, ce fel de atingeri vă plac și ce fel de atingeri nu.

De asemenea, poate fi util să învățați cum să aveți ceea ce un instructor de terapie sexuală ar numi „gânduri sexy”. Gândurile sexy sunt gânduri asociate cu excitarea.

Pentru unele persoane, aceste gânduri apar atunci când se uită la filme romantice. Pentru alții, ele pot avea loc atunci când citesc sau privesc pornografie. Diferite tipuri de gânduri sau imagini pot iniția excitația. Concentrarea asupra acestor gânduri în combinație cu senzațiile corporale este un prim pas important.

Acesta este un proces care poate dura ceva timp. Atunci când sunt combinate cu experiențe sigure de atingere, gândurile erotice vă pot ajuta să experimentați orgasmul.

Recapitulare

Este posibil să aveți un orgasm chiar dacă nu ați mai avut niciodată unul. Să deveniți mai confortabil cu corpul dumneavoastră poate fi de ajutor. Învățați cum să aveți și să vă bucurați de „gânduri sexy”.

Rezumat

Un orgasm vaginal nu este mai normal decât un orgasm clitoridian. Multe persoane cu vagin raportează că au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a avea un orgasm.

Puteți crește numărul de orgasme pe care le aveți prin includerea stimulării clitoridiene în timpul actului sexual. De asemenea, este posibil să puteți avea un orgasm dacă nu ați avut niciodată unul. Acest lucru se poate obține devenind mai confortabil cu corpul tău și învățând să te gândești la „gânduri sexy”.

Dacă nu învățați să aveți un orgasm sau nu doriți să aveți, nu este nimic rău în asta. Mulți oameni au o viață sexuală sănătoasă și fericită fără să își dorească sau să aibă orgasme. Și, pentru unii oameni, o viață sănătoasă și fericită poate să nu includă deloc sexul.