Cate Calorii Arzi In Timpul Sexului?

Să fim realiști – pentru cei mai mulți dintre noi, arderea caloriilor nu este pe primul loc atunci când suntem pe cale să ne facem de lucru în dormitor. Dar în această lume a multitasking-ului, este bine de știut că, în timp ce te conectezi cu partenerul, iti miști corpul și consumi calorii.

Deși ar putea părea o exagerare să te gândești la sex ca la o formă de exerciții fizice, cele două au mai multe în comun decât ai putea crede. Pentru început, atât sexul, cât și exercițiile fizice ne conectează cu corpul nostru.

Cercetările au arătat că atât exercițiile fizice, cât și sexul sunt bune pentru sănătatea noastră – și cu cât facem mai mult din fiecare, cu atât mai bine

Și, așa cum intensitatea exercițiilor fizice determină numărul de calorii folosite, același lucru este valabil și pentru sex – daca ritmul cardiac crește atunci când vă faceți de cap, acesta este un început bun!

Acum că v-am atras atenția, iată ce spun experții despre caloriile pe care le ardeți în timp ce vă implicați în activități sexuale.

Ce se întâmplă atunci când faci exerciții fizice în dormitor

Consumul de energie (cunoscut și sub numele de calorii arse) al sexului poate fi estimat prin calcularea intensității activității, a greutății corporale a persoanei și a timpului petrecut.

Deși nu există prea multe cercetări cu privire la beneficiile arderii de calorii in timpul sexului, există studii care se concentrează pe adulții tineri. În aceste studii, sexul este considerat o formă de activitate fizică despre care oamenii de știință spun că este echivalentă cu urcarea a două etaje de scări sau cu mersul pe jos în pas vioi.

În studiile efectuate pe bărbați și femei sănătoși, se estimează că sexul consumă în medie 101 calorii (4,2 calorii pe minut) la bărbați și 69 de calorii (3,1 calorii pe minut) la femei.

Prin comparație, o persoană de 70 de kilograme arde aproximativ 124 de calorii făcând jogging timp de 10 minute, arzând în medie 12,4 calorii pe minut.

Oricine își asumă rolul mai activ arde mai multe calorii – femeile vor arde mai multe calorii în timpul sexului dacă sunt deasupra. În general, bărbații tind să ardă mai multe calorii în timpul sexului decât femeile.

Nu doar sexul le oferă bărbaților avantajul de a arde calorii. Deoarece (în general) bărbații au mai mulți mușchi și mai puțină grăsime corporală decât femeile, ei folosesc mai multe calorii în repaus și în timpul exercițiilor fizice.

Numărul de calorii arse în timpul sexului este mai mic decât cel al exercițiilor fizice obișnuite

În ciuda creșterilor respirației, a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale care apar în timpul sexului, se pare că sexul, ca formă de exerciții fizice, nu se ridică la nivelul beneficiilor cardiovasculare și de ardere a caloriilor pe care le aduc alte tipuri de exerciții fizice, cum ar fi alergatul, mersul pe bicicletă și ridicarea de greutăți.

Frecvența cardiacă și consumul de oxigen în timpul actului sexual sunt similare cu valorile obținute în timpul activităților normale din viața de zi cu zi, sexul fiind la fel de obositor din punct de vedere fizic ca mersul pe jos cu doi până la patru km pe oră.

Având în vedere că cercetările sugerează că sesiunea medie de activitate sexuală durează între 3 și 13 minute, multe dintre estimările în jurul sexului și a arderii de calorii iau în calcul o mult preludiu sau sexul nepenetrativ. Cu cât petreceți mai mult timp cu sexul oral, mângâierile, îmbrățișările și sărutările, cu atât mai multe calorii veți arde.

Anumite poziții sexuale necesită forță și rezistență

Multe poziții sexuale necesită forță și rezistență musculară, care ard calorii. Acestea includ poziția 69 în picioare, dansatoarea aeriană, brațul suspendat, Cowgirl în ghemuit, printre altele. Oricine încearcă să facă Standing 69 trebuie să fie puternic și oarecum flexibil – mișcarea necesită ca o persoană să o ridice pe cealaltă de la sol, astfel încât fiecare participant să poată face și să primească sex oral.

Nu există cercetări specifice cu privire la câte calorii ard diferitele poziții, dar se poate spune cu siguranță că se situează în același interval de 3 până la 4 calorii pe minut.

Un preludiu creativ arde și el calorii

Este nevoie de energie pentru a intra în atmosfera cu partenerul tău. O femeie de 70 de kilograme în vârstă de 30 de ani arde aproximativ 145 de calorii făcând un masaj de 30 de minute. Masați-vă pe rând unul pe celălalt; în acest fel, puteți profita amândoi de arderea caloriilor (și de efectele excitante ale acestora).

Dansul – fie că mergeți în club sau faceți câteva mișcări sugestive în intimitatea propriului dormitor – poate fi o modalitate distractivă și sexy de a vă conecta. Bonus: O meta-analiză recentă publicată în PLoS One a dezvăluit că dansul promovează, de asemenea, pierderea de grăsime. O femeie de 60 de kilograme arde aproximativ 100 de calorii în timpul a 30 de minute de dans.

Sexul și exercițiile fizice ne conectează cu corpul nostru

A ne mișca mai mult – atât prin sex, cât și prin exerciții fizice – poate avea beneficii pentru sănătatea noastră care merg dincolo de arderea grăsimilor. Studiile arată că imaginea corporală, care este îmbunătățită prin exerciții fizice, joacă un rol vital în dorința și satisfacția sexuală. Dar beneficiile exercițiilor fizice și ale sexului transcend satisfacția noastră sexuală și sănătatea fizică – ele ne conectează cu cine suntem.

Experiența umană este fizică, iar sexul și exercițiile fizice sunt poate cele mai bune expresii ale ființei noastre fizice. Activitățile nu numai că ne pot conecta cu alte persoane (și, uneori, chiar cu dragostea), dar ambele ne pot ajuta să trăim viața mai deplin.