Top 7 Alimente Pentru Potenta

Unele alimente conțin substanțe nutritive care pot fi benefice pentru potenta ta sexuală. Acestea pot include stridiile, nucile, semințele și merele, printre altele.

Un apetit sexual sănătos este legat de a te simți sănătos din punct de vedere fizic și emoțional, așa că nu este surprinzător faptul că alimentele pe care le consumi joacă un rol în stimularea vieții tale sexuale.

O dietă nutritivă poate fi benefică pentru viața ta sexuală în multe feluri:

  • creșterea libidoului
  • îmbunătățirea fluxului sanguin și a sănătății inimii
  • îmbunătățirea rezistenței la orizontală

O dietă bogată în legume și proteine slabe – și săracă în alimente care conțin zahăr și grăsimi saturate – poate ajuta, de asemenea, la prevenirea tulburărilor care vă afectează libidoul, cum ar fi sindromul metabolic și afecțiunile hormonale.

Aceste șapte alimente sunt pline de nutrienți care vă pot stimula potenta și vă pot îmbunătăți și sănătatea generală.

Stridii

Probabil că ai auzit despre proprietățile afrodisiace ale stridiilor.

Motivul este că stridiile au un conținut ridicat de zinc. Acest compus crește fluxul sanguin, ceea ce poate ajuta fluxul sanguin către organele sexuale.

Zincul poate fi deosebit de important în fertilitatea masculină, deoarece ajută la reglarea nivelului de testosteron.

Potrivit unei analize din 2018, deficiența de zinc are un efect negativ asupra nivelului de testosteron.

Stridiile conțin mai mult zinc decât orice altă sursă alimentară, o porție furnizând 673% din valoarea zilnică.

Dacă nu sunteți un fan al moluștelor, încercați în schimb homar sau crab. Ambele tipuri de crustacee sunt pline de zinc.

Alte surse de zinc in afara fructelor de mare:

  • carnea de vită
  • carne de porc
  • fasole la cuptor
  • semințe de dovleac
  • cereale îmbogățite cu zinc

Rezumat

Stridiile sunt bogate în zinc. Consumul de alimente bogate în zinc ar putea să vă stimuleze apetitul sexual, ajutând la îmbunătățirea fluxului sanguin și a nivelului de hormoni.

Anumite cărnuri

Consumul de carne, sau alte alimente care conțin aminoacizi specifici, ar putea ajuta la îmbunătățirea potentei.

Diverse alimente bogate în proteine – inclusiv carnea de vită, de pui și de porc – conțin compuși care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, cum ar fi:

  • carnitină
  • L-arginină
  • zinc

Fluiditatea fluxului sanguin este crucială pentru răspunsul sexual la persoanele de toate sexele.

În special, un studiu din 2019 sugerează că suplimentele de arginină ar putea ajuta la tratarea disfuncției erectile (ED) ușoare până la moderate.

Rețineți, totuși, că a mânca prea multă carne roșie poate fi rău pentru inimă.

Serviți-vă câteva proteine de origine animală (cu moderație, pentru a evita creșterea riscului de boli de inimă) pentru a vă ajuta să mențineți toate sistemele să funcționeze fără probleme în dormitor.

Dacă urmați o dietă vegetariană, puteți obține acești nutrienți din cereale integrale și produse lactate, inclusiv lapte și brânză.

Carnitina și L-arginina sunt aminoacizi care se găsesc în diverse alimente bogate în proteine. Cerealele integrale și laptele sunt surse deosebit de bune de zinc.

Rezumat

Anumite alimente bogate în proteine, inclusiv carnea, conțin aminoacizi care îmbunătățesc fluxul sanguin. Unii aminoacizi pot chiar ajuta la tratarea ED.

Somon

Somonul este bine cunoscut pentru că are acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă.

Peștele cu pulpă roz, precum și sardinele, tonul și halibutul, ar putea juca un rol în menținerea sănătății organismului și a potentei.

Omega-3 ajută la prevenirea acumulării de placă în artere, potrivit unei analize din 2017. Acest lucru promovează un flux sanguin sănătos în tot corpul dumneavoastră.

Menținerea sistemului circulator în bună stare de funcționare reduce riscul anumitor boli care afectează funcția sexuală.

Un studio Cochrane amplu din 2020 spune că acizii grași omega-3 reduc ușor riscul de evenimente coronariene și de deces și reduc trigliceridele (grăsimile) din sânge.

Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, vitamina B12, vitamina D și fier. De asemenea, conține zinc.

Pentru a vă ajuta să vă mențineți inima și corpul sănătos, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) recomandă să consumați cel puțin două porții de pește pe săptămână.

Rezumat

Peștii grași, precum somonul, vă mențin inima sănătoasă, promovând un flux sanguin sănătos tot corpul.

Nuci și semințe

În loc de bomboane, încercați să luați o gustare de nuci și semințe.

Caju și migdalele sunt pline de zinc, în timp ce o serie de gustări sănătoase conțin L-arginină pentru a vă pune sângele în mișcare.

Încercați următoarele:

  • nuci
  • semințe de dovleac
  • semințe de floarea-soarelui
  • nuci pecan
  • alune de pădure
  • alune

Nucile sunt de două ori utile, deoarece sunt, de asemenea, bogate în omega-3.

Rezumat

Nucile și semințele conțin compuși, inclusiv zinc, L-arginină și omega-3, care ar putea contribui la creșterea funcției sexuale.

Merele

Merele sunt bogate într-un compus numit quercetină. Acest antioxidant, un tip de flavonoid, poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate.

În ceea ce privește sexul, quercetina joacă un rol în:

  • promovarea circulației
  • tratarea ED
  • gestionarea simptomelor prostatitei

O analiză din 2016 raportează că quercetina poate reduce cu succes tensiunea arterială la doze mai mari de 500 mg pe zi.

Tensiunea arterială ridicată poate duce la disfuncții sexuale, deoarece deteriorarea vaselor de sânge afectează fluxul sanguin către organele genitale. Aceasta este una dintre cauzele ED.

De fapt, un studiu din 2016 a raportat o reducere de 14% a ED la bărbații care au avut un aport mai mare de fructe. Acest lucru se poate datora conținutului lor de flavonoide.

La femei, tensiunea arterială ridicată poate duce la scăderea libidoului și la mai puțin interes pentru sex, în special dacă provoacă oboseală. Fluxul sanguin mai scăzut la nivelul vaginului poate afecta modul în care organismul lor răspunde la activitatea sexuală.

În general, o dietă bogată în flavonoide pentru a vă stimula sănătatea generală și pentru a vă menține potenta.

Alimentele sănătoase bogate în flavonoide includ:

  • merele
  • căpșunile
  • afine
  • struguri de culoare închisă
  • vin roșu
  • cireșe
  • citrice

Rezumat

Antioxidanții din fructe (precum și din legume), numiți flavonoizi, pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale ridicate și la tratarea afecțiunilor legate de funcția sexuală, cum ar fi ED.

Sfecla roșie

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți și vitamine, constituind un adaos sănătos pentru orice dietă. De asemenea, sunt bogate în nitrați dietetici, ceea ce înseamnă că ar putea contribui la îmbunătățirea potentei.

Nitrații dietetici dilată vasele de sânge, un proces cunoscut sub numele de vasodilatație, care îmbunătățește fluxul sanguin. Acest lucru are efecte benefice asupra contracției musculare. Din acest motiv, unii sportivi folosesc nitrați pentru a stimula performanța.

Unele studii sugerează chiar că o singură doză de suc de sfeclă roșie, sau doze pe parcursul câtorva zile, ar putea îmbunătăți performanța oamenilor la exerciții fizice intermitente, de intensitate ridicată, cu perioade scurte de odihnă.

Cercetările sugerează, de asemenea, că nitrații alimentari din sucul de sfeclă roșie pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale. Cercetătorii spun că de acest lucru pot beneficia atât persoanele cu tensiune arterială sănătoasă, cât și cele cu hipertensiune arterială.

Aceleași mecanisme ar putea, în teorie, să ajute, de asemenea, la îmbunătățirea fluxului sanguin și a rezistenței în timpul sexului, îmbunătățind în același timp sănătatea inimii în general.

Alte alimente bogate în nitrați includ:

  • spanacul
  • rucola, cunoscută și sub numele de rachetă
  • creson, cunoscut și sub numele de creson de grădină
  • salată verde
  • țelină
  • ridiche

Rezumat

Alimentele bogate în nitrați, cum ar fi sfecla și sucul de sfeclă, pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea circulației.

Vinul roșu

Ca și merele, vinul roșu conține quercetină, un antioxidant care stimulează fluxul sanguin.

Un studiu din 2009, la care au participat 798 de femei, a constatat că un consum regulat și moderat de vin roșu a fost legat de o dorință sexuală mai mare, de lubrifiere și de funcția sexuală generală.

Cercetătorii au observat că consumul a mai mult de două pahare de vin roșu pe zi sau consumul altor tipuri de băuturi alcoolice nu a produs aceleași rezultate.

Acestea fiind spuse, consumul de vin, sau de orice alcool, în exces poate avea efectul opus, ducând la disfuncții sexuale.

Rezumat

Consumul de vin roșu cu moderație ar putea crește dorința și funcția sexuală, deși consumul în exces poate avea efectul opus.

Nu neglijați consultul medical în problemele de potență

În timp ce anumite alimente vă pot menține sângele în mișcare și pot stimula nivelurile hormonale, doar dieta nu este întotdeauna suficientă pentru a vă îmbunătăți potenta.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă lipsa de dorință, durerea în timpul actului sexual sau impotența vă împiedică să vă bucurați de o relație intimă cu partenerul dumneavoastră.