Ce este albire anala? 14 intrebari despre durere, siguranta si proceduri

Albirea anala este un termen pe care oamenii îl folosesc pentru a descrie procedurile cosmetice care decolorează pielea din jurul anusului. Aceste proceduri implică peelinguri chimice și tratamente cu laser – niciodată albire propriu-zisă.

Albirea anala este un tratament cosmetic care decolorează pielea din jurul anusului.

O metodă populară folosește exfolieri chimice sau creme pentru a descompune melanina, pigmenții naturali din piele. Aceste produse pot reduce, de asemenea, numărul de celule producătoare de melanină din jurul anusului.

Tratamentele cu laser sunt o altă tehnică populară. Laserele pot distruge excesul de melanină și pot încetini crearea de pigmenți.

Niciuna dintre aceste tehnici nu implică albirea propriu-zisă. Nu ar trebui să vă puneți înălbitor pe piele. Făcând acest lucru, puteți provoca daune inutile și complicații pe termen lung.

Care este scopul?

Pielea dintre fese și cea care înconjoară direct anusul este, în general, mai închisă la culoare decât culoarea reală a pielii tale.

Acest lucru poate rezulta din cauza frecării, a modificărilor hormonale și a excesului de pigment.

Albirea este o modalitate de a decolora temporar această zonă. Acesta poate ajuta ca culoarea din jurul anusului să pară mai uniformă cu cea din restul corpului.

Unii oameni consideră că acest lucru îi ajută să se simtă mai încrezători în aspectul lor.

Rețineți doar că pielea mai închisă la culoare din jurul anusului este adesea normală și nu trebuie să vă faceți griji.

Este sigur?

Înălbirea anală este sigură atunci când este efectuată corect.

Tehnicile de albire anală necorespunzătoare și utilizarea de produse nelegitime pot duce la infecții, leziuni sau decolorarea permanentă a pielii.

Doare?

Albirea anală poate fi ușor incomodă, dar este puțin probabil să fie dureroasă.

Agenții de albire topici pot provoca ușoare usturimi sau arsuri. Procedurile de albire anală cu laser pot fi mai incomode.

Un laser poate provoca o ușoară pocnitură sau înțepătură atunci când atinge pielea. Majoritatea tehnicienilor vor aplica o cremă ușoară de amorțire pentru a reduce disconfortul.

Este posibil să simțiți o ușoară arsură sau disconfort pe măsură ce pielea își recapătă sensibilitatea. Administrarea unui medicament antiinflamator fără prescripție medicală poate ajuta la reducerea sensibilității.

Dacă resimțiți arsuri, mâncărimi sau înțepături severe, trebuie să întrerupeți imediat procedura și să consultați un medic sau un alt specialist.

Cum se simte?

Rapoartele anecdotice sugerează că este puțin probabil ca atât albirea topică, cât și cea cu laser să fie inconfortabilă.

În cele din urmă, depinde de procedura pe care o alegeți, de îndemânarea tehnicianului și de pragul dumneavoastră general de disconfort.

Unele persoane care folosesc tratamente topice pot experimenta ușoare usturimi sau arsuri când se aplică produsul de albire. Alții pot să nu simtă nimic.

Același lucru este valabil și pentru albirea anală cu laser. Unele persoane simt scurte fulgere sau „ciupituri” în momentul în care laserul atinge pielea.

Dacă tehnicianul dumneavoastră folosește o cremă de amortire a pielii, este posibil să simțiți o ușoară presiune atunci când laserul atinge pielea sau chiar nimic.

Dumneavoastră puteți constata că experiența surprinzător de scurtă este tolerabilă și mai confortabilă decât vă așteptați.

Există efecte secundare sau riscuri?

Atât tratamentele de albire anală la domiciliu, cât și cele profesionale au unele efecte secundare sau riscuri.

Riscurile tratamentelor de albire anală la domiciliu includ:

  • Aplicarea incorectă. Este posibil să aplicați prea mult produs sau în locurile greșite. Acest lucru crește riscul ca produsul să ajungă prea aproape de organele genitale sau în rect.
  • Daune permanente. Unele produse pot duce la deteriorarea pielii, cicatrici și decolorare permanentă, la fel ca și aplicarea incorectă.
  • Stricturi anale. Dacă produsele de albire anală ajung în rect, puteți dezvolta stricturi anale sau țesut cicatrizat în jurul rectului. Acest lucru poate împiedica anusul să se întindă în mod corespunzător în timpul unei mișcări intestinale. În cele din urmă, asta poate duce la constipație și durere.

Riscurile tratamentelor profesionale de albire anală includ:

  • Deteriorarea pielii. Substanțele chimice pot fi mai puternice și mai susceptibile de a provoca efecte secundare atunci când sunt aplicate.
  • Tehnica necorespunzătoare. Dacă un tehnician nu este instruit corespunzător, acesta poate aplica produsul în mod incorect. Ca urmare, ați putea dezvolta cicatrici, arsuri sau leziuni permanente ale pielii.
  • Deteriorarea cu laser. Un laser vă poate deteriora pielea dacă este folosit incorect.

Poți să o faci acasă?

Da, puteți face albirea anală acasă. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că folosiți produse de încredere.

Unele produse de albire a pielii nu sunt bine reglementate, ceea ce înseamnă că este posibil să nu știți care sunt ingredientele active. Acest lucru este valabil mai ales în cazul produselor fabricate în afara UE.

Căutați peelinguri, creme sau geluri care utilizează acid kojic.

Ar trebui să consultați un profesionist?

Deși este posibil să o faci singur, esteticienii și alți specialiști au acces la produse de mai bună calitate care pot oferi rezultate consistente.

Acești profesioniști știu, de asemenea, cum să aplice corect agenții de albire. Acest lucru ajută la reducerea riscului de efecte secundare.

Cu un tratament profesional, veți plăti mai mult, dar veți avea liniștea că procedura este făcută corect.

Spa-urile, saloanele și cabinetele de chirurgie plastică pot oferi atât tratamente de albire anală topică, cât și cu laser. Dermatologii pot, de asemenea, să o facă.

La ce culoare vă puteți aștepta?

Culoarea pielii după albirea anală depinde de nuanța naturală a pielii dumneavoastră.

Albirea anală va decolora pielea din jurul anusului cu cel mult câteva nuanțe. Nu întotdeauna se poate obține culoarea roz.

Tratamentele la domiciliu durează adesea mai mult timp pentru a vedea o diferență clară. Asta pentru că produsele nu sunt la fel de puternice.

Tratamentele profesionale pot produce rezultate mai evidente in doar o singura sedinta.

Rezultatele sunt permanente?

Va trebui să continuați albirea pielii pentru rezultate pe termen lung.

Activitățile zilnice, cum ar fi mersul pe jos, alergatul și transpirația, provoacă fricțiune. Frecarea crește pigmentarea pielii.

Dacă vă decideți să încercați albirea cu laser, este posibil să aveți nevoie de retușuri la fiecare șase luni.

Este posibil ca tratamentele topice să nu dureze atât de mult timp. Produsele de calitate profesională sunt susceptibile de a avea un impact mai îndelungat decât produsele fără prescripție medicală.

Cum să găsiți un furnizor

Înainte de a căuta un specialist, discutați cu un medic sau cu un dermatolog.

Aceștia ar putea dori să confirme că pielea închisă la culoare nu este rezultatul unei probleme de sănătate. De asemenea, ei ar putea fi în măsură să vă îndrume către un practician care este sigur și de încredere.

Multe saloane și spa-uri angajează esteticieni care sunt instruiți în tehnici de albire anală. Unele cabinete de dermatologi o fac, de asemenea.

Centrele de chirurgie plastică pot fi, de asemenea, o resursă bună pentru a găsi pe cineva care este instruit în albirea anală.

Cum să vă pregătiți pentru programare

Înainte de programare, veți dori să țineți cont de acești pași:

  • Abțineți-vă de la sex. Evitați relațiile sexuale anale sau vaginale timp de cel puțin trei zile înainte de programare. Frecarea poate provoca mici rupturi care vă cresc riscul de disconfort și alte efecte secundare.
  • Evitați epilarea. Rasul, epilarea cu ceară și alte tipuri de îndepărtare a părului pot irita pielea din jurul anusului dumneavoastră. Acest lucru poate face ca albirea să fie mai inconfortabilă.
  • Evitați activitățile in care transpirati. Alergarea și yoga fierbinte sunt două activități care sporesc transpirația și frecarea în jurul anusului dumneavoastră. Acest lucru poate face ca tratamentul să fie mai puțin eficient.
  • Renunțați la tanga. Purtarea de lenjerie intimă strâmtă, cum ar fi tanga, poate crește și ea frecarea. Reducerea fricțiunii vă poate ajuta să reduceți probabilitatea de sensibilitate.

În ziua programării, faceți un duș și curățați-vă ușor în jurul anusului. Purtați haine și lenjerie de corp lejere. Acest lucru poate ajuta anusul să respire și să se vindece fără fricțiune.

La ce să vă așteptați în timpul consultației

Când ajungeți la programare, tehnicianul vă va cere să vă scoateți lenjeria intimă și să vă întindeți pe spate.

Este posibil să vă ceară să vă rotiți picioarele într-o parte, astfel încât tehnicianul să poată ajunge cu ușurință la pielea din jurul anusului. Apoi, acesta va curăța și va usca pielea.

Dacă faceți un tratament de albire anală cu laser, este posibil ca aceștia să vă aplice și o cremă de amortire a pielii.

Când pielea este pregătită, tehnicianul dumneavoastră va aplica tratamentul topic sau va efectua tratamentul cu laser. Este posibil să vi se ceară să stați întins pe loc timp de câteva minute după finalizarea tratamentului.

La ce să vă așteptați de la îngrijirea și întreținerea ulterioară

Trebuie să vă abțineți de la sex timp de cel puțin trei zile după ședință.

Dacă vă confruntați cu sensibilitate sau disconfort, este posibil să fie nevoie să vă abțineți mai mult timp. Furnizorul dvs. va putea să vă ofere îndrumări pentru situația dvs. individuală.

Furnizorul dvs. vă va trimite probabil acasă cu o loțiune, o cremă sau un gel pe care să îl aplicați pe zona albită. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea oricărei inflamații. De asemenea, vă poate ajuta să evitați infecția.

Consultați un medic dacă:

  • zona devine dureroasă
  • aveți secreții anale
  • aveți febră

Consultati un specialist inainte de albirea anala

Albirea anală este sigură atunci când este efectuată corect.

Dacă sunteți interesat, discutați cu un medic sau cu un dermatolog. Aceștia pot verifica dacă există probleme subiacente care ar putea cauza o pigmentare crescută.

În cazul în care nu există probleme de fond, aceștia ar putea fi în măsură să vă recomande un produs sau tehnicieni de renume care să vă ajute în atingerea obiectivelor de albire.