Vise umede: 12 lucruri despre Orgasm In Somn

Posesorii de vagin pot avea, de asemenea, vise umede sau orgasme în somn.

Vise umede. Ați auzit despre ele. Poate că ai avut chiar și tu unul sau două. Și dacă ai văzut vreun film de maturitate din anii ’90, știi că adolescenții nu pot scăpa de ele.

Dar știi care sunt cauzele viselor umede? Sau de ce s-ar putea să ai câteva ca adult?

Sunt multe lucruri de știut despre visele umede, dintre care unele te-ar putea surprinde. Continuă să citești pentru a afla mai multe.

Ce este mai exact un vis umed?

Pe scurt, un vis umed este atunci când ejaculezi sau secreți fluide vaginale în timpul somnului. Majoritatea oamenilor le au și sunt o parte perfect sănătoasă a somnului.

„Visul umed” este un pic impropriu spus, totuși, pentru că, deși un vis sexual poate duce la niște spurcăciuni în timpul somnului, majoritatea se întâmplă fără o cauză clară.

Visele umede apar în timpul somnului REM, când respirația și ritmul cardiac cresc, sporind fluxul sanguin în tot corpul, inclusiv în organele genitale. Fluxul sanguin crescut face ca organele genitale să fie hipersensibile la orice fel de stimulare.

Este posibil să vă treziți în timpul unui vis umed sau să dormiți în timpul acestuia și să vă dați seama că ați avut unul doar atunci când vă treziți ud jos.

Visele umede sunt același lucru cu orgasmele in somn sau cu emisiile nocturne?

Da. „Vis umed”, „orgasm în somn” și „emisie nocturnă” înseamnă același lucru. De fapt, „emisie nocturnă” este denumirea oficială pentru ejacularea în timpul somnului.

Așadar, dacă auziți oameni vorbind despre emisii nocturne sau orgasme în somn, nu uitați că vorbesc despre vise umede.

Poți avea un orgasm in somn doar în timpul pubertății?

Nicidecum. Visele umede sunt mai frecvente în timpul adolescenței, deoarece corpul tău trece prin niște schimbări hormonale majore care îți afectează maturitatea sexuală.

Dar și adulții pot avea vise erotice – mai ales dacă sunt activi sexual.

Acestea fiind spuse, orgasmele în somn se întâmplă mai rar pe măsură ce îmbătrânești. Asta pentru că, spre deosebire de perioada pubertății, nivelurile tale hormonale nu sunt scăpate de sub control.

Persoanele care au vagin pot avea vise umede?

Absolut! Deși abundența de cercetări și literatură despre orgasme in somn poate face să pară că doar adolescenții posesori de penisuri le au.

Cercetările privind visele umede la persoanele cu vagin lipsesc cu desăvârșire, dar ceea ce este disponibil confirmă faptul că nu doar posesorii de penisuri se bucură de vise umede. De fapt, cercetările sugerează că majoritatea posesorilor de vagin au un orgasm în somn înainte de a împlini 21 de ani.

Pe lângă lipsa cercetărilor, lipsa dovezilor fizice evidente ale unui vis umed contribuie, probabil, de asemenea, la ideea că persoanele cu penisuri sunt mai predispuse să le aibă.

Cu alte cuvinte, o încărcătură de spermă face ca un vis umed să fie mai ușor de recunoscut decât ar putea fi o oarecare umezeală vaginală.

Este normal să ai tot timpul vise umede?

Cine poate spune asta?

Orgasmele in somn tind să fie mai frecvente în preajma pubertății datorită hormonilor furioși și se întâmplă mai rar cu cât îmbătrânești, pe măsură ce hormonii se stabilizează. Acestea fiind spuse, fiecare este diferit și frecvența viselor umede poate varia semnificativ de la o persoană la alta.

Schimbările hormonale au loc de-a lungul vieții din diverse motive și pot avea un impact asupra frecvenței cu care ai vise umede.

Experimentarea mai multor stimulente sexuale înainte de culcare – cum ar fi vizionarea de filme porno, de exemplu – poate contribui, de asemenea, la mai multe vise umede. La fel și trecerea unor perioade lungi fără sex sau masturbare. Un studiu a făcut chiar legătura între privitul la televizor și mai multe vise umede!

Scurgerile de spermă sunt o altă posibilitate pentru persoanele cu penis. Dacă vă confruntați cu o scurgere involuntară de spermă noaptea sau în alte momente ale zilei, aceasta ar putea indica o afecțiune de bază a prostatei sau ar putea fi un efect secundar al unui medicament pe care îl luați.

Dacă sunteți îngrijorat că aveți prea multe orgasme in somn, luați în considerare posibilitatea de a vă adresa unui medic sau unui alt profesionist din domeniul sănătății pentru a exclude orice cauză medicală care ar putea contribui la acestea. Dacă nu se găsește nimic și sunteți în continuare îngrijorat, medicul dumneavoastră vă poate îndruma către un consilier.

Un terapeut vă poate ajuta să ajungeți la rădăcina viselor dumneavoastră – ce înseamnă ele și de ce se pare că le aveți tot timpul.

Ce ar trebui să fac dacă am un vis umed?

Visele umede sunt o parte sănătoasă și naturală a somnului și, de obicei, nu necesită să faceți nimic… decât poate să căutați un șervețel sau un șervețel!

Dacă visele tale umede îți afectează capacitatea de a dormi sau de a funcționa, sau îți afectează sănătatea mintală, adresează-te unui profesionist din domeniul sănătății pentru sfaturi.

Visele sexuale se vor termina întotdeauna cu orgasm?

Nu. La fel cum nu orice act sexual se termină cu orgasm, nu orice vis umed se va termina cu unul. Și, pe de altă parte, a avea un orgasm nu duce întotdeauna la ejaculare sau la umezeală.

Visele umede se pot întâmpla cu sau fără orgasm. Nu ai nevoie de un orgasm pentru a experimenta unele scurgeri de spermă sau umezeală vaginală.

Sunt visele sexuale singurul lucru care provoacă orgasm în somn?

Nu neapărat. Visele sexuale nu te fac întotdeauna să ai orgasm în timpul somnului. Și nu întotdeauna ai un orgasm în somn din cauza unui vis sexual.

Mulțumită acelei hipersensibilități genitale care apare în timpul somnului REM, simpla periere a așternutului de pat pe corp poate fi suficientă pentru a-l declanșa.

Gândurile sexy înainte de culcare, lipsa activității sexuale și a orgasmului altfel și un nivel mai ridicat de hormoni sexuali pot juca și ele un rol.

Am orgasme în somn, dar mi-e greu să am orgasm când sunt treaz – de ce?

În primul rând: Nu este neobișnuit să aveți dificultăți în ceea ce privește orgasmul. Capacitatea de a avea orgasm este diferită pentru toată lumea și o mulțime de oameni au dificultăți în a ajunge la punctul culminant.

Acest lucru poate fi rezultatul mai multor lucruri, dintre care multe dintre ele s-ar putea să nu vă afecteze în același mod atunci când dormiți, cum ar fi::

  • dureri cronice și alte afecțiuni fizice
  • condiții de sănătate mintală
  • traume sexuale anterioare
  • dificultăți în cadrul unei relații romantice sau sexuale
  • reprimare sexuală
  • excitare insuficientă
  • preocupări legate de imaginea corporală
  • inhibiții

În timpul somnului, corpul și mintea dumneavoastră sunt relaxate și garda este coborâtă. Inhibițiile legate de corp și de sex nu sunt la fel de susceptibile să vă afecteze excitarea. În plus, s-ar putea să vă excită lucruri din vis care nici măcar nu sunteți conștient că sunt totuși excitante pentru dumneavoastră.

Vestea interesantă este că, dacă ești capabilă să ai orgasm în somn și vrei să explorezi posibilitatea de a avea un O când ești trează, corpul tău ESTE capabil din punct de vedere fizic. S-ar putea să fie doar o chestiune de explorare a fanteziilor tale și de a experimenta pentru a afla ce te face să te simți bine.

Eu nu am avut niciodată un vis umed. Este ceva obișnuit?

Absolut. Nu toată lumea va avea un vis umed. Unii oameni pot avea câteva, în timp ce alții pot avea foarte multe.

Apoi, există persoane care au vise umede în adolescență, dar nu și ca adulți. Visele sunt experiențe super personale, individuale, care sunt diferite pentru toată lumea.

Poți să iti provoci un vis umed?

Poate. Cercetările sugerează că dormitul în poziția culcat – adică pe burtă – ar putea să te facă să ai vise sexuale sau luxuriante.

De ce există această legătură nu este însă clar. Dar dacă vrei să testezi teoria, întinde-te pe burtă în pat înainte de a adormi.

Poți preveni visele umede?

Nu, nu chiar. Sigur, unii experți în vise sugerează că ați putea să vă controlați visele.

Cum? Ei bine, potrivit cercetărilor, ai putea fi capabil să îți influențezi narațiunea din lumea viselor. Acest lucru se numește visare lucidă și există tehnici care te pot ajuta să faci acest lucru.

Rețineți doar că încercarea acestor tactici nu înseamnă că vă veți controla cu succes visele. Nu există nicio modalitate de a garanta că poți preveni cu adevărat un vis umed.

În concluzie

Dacă nu altceva, există un lucru important de reținut: Visele umede sunt complet naturale. Nu toată lumea va avea un vis umed, dar cu siguranță nu este nimic greșit dacă aveți unul.

Doar să știi că orgasmele în somn, ca toate celelalte orgasme, sunt super individuale. Nu există un mod corect sau greșit de a avea unul – sau două sau trei sau patru.