Masturbarea In Sarcina: Este sigura?

Masturbarea este un act normal, natural

Sarcina este o perioadă interesantă. Dar, pentru mamele aflate la prima sarcină, poate fi, de asemenea, stresantă. Există atât de multe mituri despre sarcină. Ceea ce citiți online sau în cărți poate fi derutant.

În timpul primei tale sarcini, înveți ce este sigur și ce nu este. Este recomandat să greșești de partea precauției.

Anumite subiecte, cum ar fi masturbarea în timpul sarcinii, pot fi considerate tabu. Unele femei se pot simți jenate să întrebe dacă masturbarea în timpul sarcinii este sigură sau dacă reprezintă un risc pentru bebelușul lor în curs de dezvoltare.

Răspunsul este simplu: Masturbarea este un act natural, normal. Cu excepția cazului în care sarcina dvs. este de mare risc, de obicei este în regulă să vă masturbați în timpul sarcinii. Iată ce altceva ar trebui să știți.

Este sigur să mă masturbez în timp ce sunt însărcinată?

O femeie însărcinată este încă o femeie sexuală. Multe femei constată că libidoul lor crește de fapt semnificativ în timpul sarcinii. Dați vina pe toate acele schimbări hormonale! Pe măsură ce progesteronul și estrogenul cresc, apetitul tău sexual poate crește și el.

Opusul poate fi, de asemenea, adevărat: unele femei constată că au un interes zero pentru sex sau masturbare. Acest lucru este de înțeles între greață și vărsături, epuizare și schimbările fizice ale corpului tău. Să nu arăți niciun interes pentru sex este, de asemenea, normal.

Dacă aveți dorințe normale sau crescute, sexul și masturbarea nu ar trebui să fie o problemă în timpul unei sarcini cu risc scăzut. Medicul dumneavoastră vă va sfătui dacă penetrarea vaginală și orgasmul reprezintă o problemă.

Unele femei observă senzații de crampe ușoare după ce ating orgasmul în timpul sexului sau masturbării. Această senzație este legată de contracția mușchilor și poate declanșa contracțiile Braxton-Hicks, un fel de contracție uterină neregulată care în cele din urmă se atenuează și dispare.

Dacă aveți un risc ridicat de naștere prematură, orgasmul poate crește șansele de a intra în travaliu. Sperma ejaculată în vagin poate, de asemenea, să determine înmuierea colului uterin și să declanșeze travaliul. Pentru femeile care nu prezintă un risc ridicat, sexul și orgasmul sunt în regulă.

Care sunt beneficiile masturbării în timpul sarcinii?

Multe femei consideră că masturbarea este un mare eliberator de tensiune în timpul sarcinii. De asemenea, poate fi o alternativă satisfăcătoare atunci când burta în creștere face ca actul sexual să fie dificil.

Pe măsură ce sarcina avansează, poate fi dificil să găsești poziții sexuale care să fie confortabile și plăcute pentru tine și partenerul tău.

Unii bărbați pot avea preocupări în legătură cu sexul în timpul sarcinii, deoarece se tem să nu-și rănească partenera sau copilul. În acest caz, masturbarea reciprocă poate fi o alternativă bună pentru amândoi.

Unele femei consideră că masturbarea în timpul sarcinii este un mod unic de a-și explora corpul în schimbare.

Sarcina afectează corpul în atât de multe feluri, iar aceste schimbări pot fi surprinzătoare. Să te simți confortabil cu corpul tău în timpul sarcinii poate fi un lucru foarte pozitiv, iar masturbarea poate fi o cale utilă pentru acest lucru.

Plăcerea fizică poate fi o ușurare binevenită pentru femeile care se confruntă cu părțile mai puțin plăcute ale sarcinii, inclusiv:

  • grețuri matinale
  • dureri de spate
  • sciatică
  • picioare umflate

Masturbarea în timpul sarcinii nu trebuie să fie diferită de orice alt moment. Dacă folosiți de obicei jucării sau dispozitive, întrerupeți utilizarea dacă acestea sunt incomode sau vă provoacă crampe. Nu folosiți dacă:

  • vi se rupe apa
  • ați avut sângerări
  • aveți un risc ridicat de travaliu prematur
  • aveți o placentă joasă

De asemenea, este important să vă asigurați că aceste articole au fost curățate corespunzător înainte de a le folosi.

Când trebuie evitată masturbarea în timpul sarcinii?

În unele cazuri, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să evitați relațiile sexuale în timpul sarcinii. Aceștia pot recomanda acest lucru în anumite momente sau chiar pe toată durata sarcinii tale.

Circumstanțe ca acestea pot fi motive pentru a vă abține de la sex:

  • aveți semne de travaliu prematur sau aveți antecedente de travaliu prematur cu sarcini anterioare
  • ați fost diagnosticată cu placenta previa sau cu un col uterin incompetent
  • ați avut sângerări vaginale

Specificul poate varia, așa că, dacă medicul tău recomandă să nu faci sex, întreabă exact ce înseamnă asta.

Ar putea însemna relații sexuale, orgasm sau ambele, sau poate însemna doar penetrare. Dacă medicul dumneavoastră recomandă abținerea de la sex, întrebați dacă aceasta include și masturbarea.

Ce trebuie reținut

Dacă aveți o sarcină sănătoasă și cu risc scăzut, masturbarea, sexul și orgasmele sunt modalități sigure și normale de a vă elibera tensiunea. Cu excepția cazului în care medicul dvs. v-a sfătuit să nu aveți activitate sexuală, masturbarea nu ar trebui să fie o problemă în timp ce sunteți însărcinată.

Fiți conștientă că un orgasm poate declanșa crampe ușoare cunoscute sub numele de contracții Braxton-Hicks. Aceasta nu este o problemă dacă acestea rămân neregulate și în cele din urmă dispar. Dar adresați-vă medicului dumneavoastră dacă crampele devin dureroase, încep să se întâmple într-un tipar constant sau dacă aveți o scurgere de sânge sau apă.