Lungimea Vaginului si placerea sexuala; Conteaza marimea?

Vechea întrebare dacă mărimea contează sau nu este de obicei adresată bărbaților. Dar, deși s-ar putea să nu vorbească despre asta, unele femei își pot face griji cu privire la dimensiunea vaginului lor și la modul în care aceasta afectează plăcerea sexuală, în special după ce au un copil.

Nu s-au făcut prea multe cercetări în acest domeniu. Deoarece atât de multe lucruri afectează sexualitatea femeilor, este greu pentru cercetători să știe dacă dimensiunea vaginului și plăcerea sexuală sunt legate.

Capacitatea noastră de a înțelege dimensiunea în ceea ce privește funcția sexuală este slab înțeleasă.

Se schimbă

Vaginul este un organ foarte „elastic”.

Este suficient de mic pentru a ține un tampon la locul lui, dar se poate extinde suficient de mult pentru a lăsa să treacă un copil. Acest lucru se datorează faptului că pereții vaginului sunt asemănători cu cei ai stomacului prin faptul că au rugi, ceea ce înseamnă că se pliază împreună pentru a se prăbuși atunci când nu sunt folosiți, apoi se extind atunci când este necesar.

Nu rămâne de o anumită dimensiune. Se schimbă pentru a se adapta la orice se întâmplă în acel moment.

Cele mai frecvent utilizate măsurători privind dimensiunea vaginelor provin din lucrările lui Masters și Johnson din anii 1960. Aceștia au analizat 100 de femei care nu fuseseră niciodată însărcinate și au constatat că lungimea vaginului, nestimulat, variază de la 7 centimetri la aproximativ 8.25 centimetri. Atunci când o femeie este excitată, aceasta crește la 10.8 cm până la 12 cm. Indiferent de cât de lung este vaginul, zona care se consideră importantă pentru răspunsul sexual al majorității femeilor este treimea exterioară.

Așadar, ce legătură are lungimea cu satisfacția sexuală? Nimeni nu pare să știe cu siguranță.

Principalele probleme pe care le raportează femeile sunt disconfortul din timpul sexului. Acest lucru se întâmplă de obicei dacă vaginul este prea scurt sau prea strâmt sau dacă au un prolaps. În cazul prolapsului, uterul, vezica urinară sau alte organe cad de la locul lor, de obicei după naștere.

Dar, în general, lungimea vaginului „probabil că nu contează”. Există o gamă atât de largă de normalitate. Se poate fi complet sigură că, în absența prolapsului, lungimea nu are niciun impact asupra satisfacției sexuale.

Tonusul muscular

Ceea ce poate face diferența este ceea ce se numește hiatusul genital – deschiderea vaginală. Dacă există o problemă, aceasta se întâmplă de obicei după naștere.

Deschiderea vaginală probabil că se schimbă doar puțin după naștere. În 1996, medicii au început să folosească o măsurătoare numită sistemul de cuantificare a prolapsului organelor pelvine ca o modalitate de a-i ajuta să vadă cât de bine reușesc să repare acea zonă după naștere.

Aceasta a fost prima dată când a existat o măsurătoare reală înainte și după. Medicii au folosit sistemul pentru a examina populații de femei și au constatat că există o ușoară creștere a dimensiunii deschiderii după nașterile vaginale. Problema ar putea fi legată mai mult de slăbiciunea musculară sau de leziuni în acea zonă.

Femeile care sunt capabile să contracteze mușchii podelei pelvine pot crește sau diminua dimensiunea hiatusului. Creșterea tonusului mușchilor podelei pelvine poate reduce slăbiciunea.

Exercițiile Kegel pot fi foarte eficiente în întărirea acestor mușchi, care pot îmbunătăți, în general, sexul.

Un studiu publicat în Australian & New Zealand Journal of Obstetrics and Gynaecology în 2008 a constatat că femeile care au făcut în mod regulat exerciții Kegel au raportat o satisfacție sexuală mai mare decât femeile care nu au făcut Kegels.

Pentru a găsi mușchii pe care îi folosiți pentru a face Kegels, puteți fie să introduceți un deget în vagin și să strângeți mușchii din jur, fie să opriți fluxul atunci când urinați. După ce ați găsit mușchii, exersați contractarea lor timp de cinci până la 10 secunde, apoi relaxați-vă. Dacă nu puteți ține atât de mult timp, lucrați până când ajungeți mai sus. Repetați procesul de 10 până la 20 de ori, de trei ori pe zi. În timp ce faceți aceste exerciții, respirați normal și încercați să nu vă folosiți mușchii picioarelor, stomacului sau fundului.

Unele femei suferă leziuni nervoase în timpul nașterii și nu pot simți acești mușchi. Există fizioterapeuți specializați în a ajuta femeile să învețe cum să facă Kegels.

Ce contează cu adevărat

Preocuparea pentru mărimea vaginului și dacă se schimbă sau nu în timp este o preocupare greșită. Alte lucruri – cum ar fi lubrifierea, excitarea și faptul de a avea o relație bună cu partenerul tău – au un impact mult mai mare asupra plăcerii sexuale pentru femei.

Un studiu din 2010 publicat în International Urogynecology Journal confirmă. Cercetătorii au folosit fișe medicale, un examen și un chestionar de la 500 de paciente ginecologice cu vârste de peste 40 de ani pentru a vedea dacă există o corelație între lungimea și dimensiunea deschiderii vaginale și satisfacția sexuală.

Cercetătorii au descoperit că dorința, excitarea, orgasmul, durerea și satisfacția sexuală nu au fost legate de dimensiunea vaginului.

Nu este o potrivire fizică exactă pe care o căutați în ceea ce privește funcția sexuală. Este vorba mai mult de comunicarea dintre cei doi parteneri și de a te asigura că amândoi primesc ceea ce au nevoie de la această experiență și se simt confortabil.