Ce afectiuni poate provoca Lipsa Sexului

S-ar putea să te simți mai anxios

Poate că sexul este ultimul lucru la care te gândești atunci când ești stresat. Dar ar putea ajuta la scăderea anxietății tale. Sexul pare să diminueze cantitatea de hormoni pe care corpul tău îi eliberează ca răspuns la stres. Iar o viață sexuală activă te poate face mai fericită și mai sănătoasă, ceea ce ar putea, de asemenea, să te ajute să ții la distanță anxietatea.

Inima ta ar putea să nu mai funcționeze la fel de bine

Cercetările spun că persoanele care fac sex o dată pe lună sau mai puțin suferă de boli de inimă mai des decât cele care fac sex de două ori pe săptămână sau cam așa ceva. O parte a motivului ar putea fi faptul că faci ceva mai multă mișcare și este mai puțin probabil să fii anxios sau deprimat. Dar ar putea fi, de asemenea, și faptul că, dacă faci mai mult sex, ești mai sănătos din punct de vedere fizic și mental în primul rând.

S-ar putea să faci mai puțină mișcare

Sexul arde de obicei aproximativ 5 calorii pe minut. Aceasta este aproximativ egală cu o plimbare rapidă. Și folosești și ceva mai mult oxigen – cam la fel ca atunci când sapi în grădină sau cobori scările.

Poate că nu pare mult, dar începe să se adune pe termen lung. Și pentru că sexul vă poate îmbunătăți sănătatea mentală, s-ar putea să fiți mai dispus să faceți alte tipuri de exerciții fizice, cum ar fi echipa de kickball din cartier, drumeții sau treburile casnice.

Iti poți pierde cheile mai des

Ei bine, nu atât de mult le pierdeți, cât uitați unde le-ați pus. Asta pentru că sexul regulat pare să fie legat de îmbunătățirea memoriei, mai ales dacă aveți între 50 și 89 de ani. Nu este clar de ce.

Sistemul tău imunitar poate deveni mai slab

Sexul săptămânal pare să vă stimuleze sistemul imunitar în comparație cu cei care îl fac mai rar. O parte din motiv ar putea fi faptul că ridică nivelul unei substanțe care luptă împotriva germenilor, numită imunoglobulină A, sau IgA. Dar mai mult nu este întotdeauna mai bine în acest caz. Persoanele care făceau sex de mai mult de două ori pe săptămână aveau niveluri mai scăzute de IgA decât cele care nu făceau sex.

Relația ta se schimbă

Sexul vă îmbăiază creierul într-o „strălucire” chimică care durează aproximativ 2 zile și care ajută să vă legați de partenerul dumneavoastră pe termen lung. Fără el, ați putea pierde o parte din satisfacția relației dumneavoastră. O relație sexuală sănătoasă și fericită – cuplurile care o fac cel puțin o dată pe săptămână par a fi cele mai fericite – poate ajuta la construirea încrederii și înțelegerii între tine și partenerul tău.

Prostata ta poate fi mai puțin sănătoasă

Motivele nu sunt tocmai clare, dar în cel puțin un studiu, bărbații care ejaculau de mai puțin de șapte ori pe lună erau mai predispuși să facă cancer de prostată, comparativ cu cei care o făceau de cel puțin 21 de ori pe lună.

Dar sexul anonim neprotejat și partenerii multipli pot crește, de asemenea, șansele de a face boala, așa că, atunci când faceți sex, aveți grijă.

S-ar putea să dormi mai puțin

Fără sex, veți pierde hormonii care favorizează un somn odihnitor, cum ar fi prolactina și oxitocina. Femeile primesc un impuls de estrogen care ajută și mai mult. Și invers este adevărat: Dacă decideți că vreți să începeți din nou să faceți sex, un somn bun este exact ceea ce vă trebuie pentru a vă simți zburdalnic.

Durerile persistă

Sexul poate fi o modalitate bună de a vă lua gândul de la orice durere pe care o aveți. Dar face mai mult decât atât. Orgasmul face ca organismul tău să elibereze endorfine și alți hormoni care pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap, de spate și de picioare. Aceștia pot ajuta și la durerile de artrită și la crampele menstruale.

Ai putea avea probleme sexuale mai târziu

Poate părea ciudat, dar „folosește-l sau pierde-l” se poate aplica aici. În cazul femeilor aflate la menopauză, țesutul vaginal se poate subția, se poate contracta și se poate usca fără relații sexuale regulate. Acest lucru poate face ca sexul să fie dureros și să slăbească dorința. Iar unele cercetări spun că bărbații care fac sex mai puțin de o dată pe săptămână au de două ori mai multe șanse de a avea disfuncție erectilă (ED) decât cei care o fac săptămânal.

Tensiunea arterială ar putea crește

Sexul pare să vă ajute să vă mențineți tensiunea arterială scăzută. Acest lucru are sens dacă luăm în considerare ceea ce face: adaugă un pic de exercițiu aerobic și de construire a mușchilor, și poate ușura anxietatea și te poate face să te simți mai bine. Ambele pot ajuta la menținerea cifrelor acolo unde trebuie să fie.