Ce este Orgasmul Cervical? Cum funcționează și sfaturi pentru a avea unul

Clitorisul, vaginul și labiile primesc multă atenție atunci când vine vorba de jocuri sexuale distractive pentru persoanele care le au. Dar cum rămâne cu cervixul?

Acesta este ascuns în interiorul canalului vaginal și nu toată lumea recunoaște potențialul de plăcere al acestui mic nodul inofensiv. Luați în considerare: orgasmul cervical.

Ce este un orgasm cervical?

Un orgasm cervical este un tip de orgasm indus prin stimularea sau apăsarea colului uterin, care este canalul îngust care leagă vaginul de uter.

Cervixul este situat chiar în partea din spate a vaginului și este înconjurat de o mulțime de nervi, care se pot simți bine atunci când sunt stimulați. În funcție de faza ciclului menstrual al posesoarei, atingerea colului uterin poate implica o penetrare destul de adâncă, iar acel sentiment de „plenitudine” combinat cu stimularea acelor terminații nervoase vaginale profunde poate produce un orgasm pentru unele persoane.

Totuși, orgasmele cervicale nu sunt neapărat frecvente, iar pentru unele persoane, atingerea colului uterin poate fi de fapt incomodă sau dureroasă.

Acestea fiind spuse, un studiu mai vechi din 1985 a constatat că cel puțin unele femei „declanșează în mod fiabil orgasmul prin stimulare vaginală sau cervicală”, iar un alt mic studiu mai vechi, efectuat pe 132 de femei, a constatat că stimularea cervicală a contribuit la orgasmele a 46% dintre ele.

Majoritatea femeilor trebuie să aibă un anumit grad de stimulare directă a clitorisului pentru a avea un orgasm, deși unele persoane experimentează de fapt o stimulare indirectă a clitorisului prin sexul vaginal, deoarece majoritatea structurii clitorisului este de fapt internă și se înfășoară în jurul canalului vaginal.

Cum se simte un orgasm cervical

Acest lucru se poate datora faptului că atingerea colului uterin necesită o penetrare foarte profundă și implică adesea umplerea întregului canal vaginal, spune Ross, contribuind potențial la o senzație de „plin” și la aprinderea tuturor numeroaselor terminații nervoase din întreaga zonă pelviană.

Cu o penetrare profundă în timpul actului sexual, unele femei sunt mai excitate sexual.

Potrivit cercetărilor care implică scanări RMN ale răspunsului creierului la atingerea cervicală, terminațiile nervoase stimulate de stimularea cervicală – care sunt nervii din regiunea pelviană profundă – sunt diferite de cele stimulate de stimularea clitorisului, care pare să trimită semnale senzoriale către creier prin intermediul coloanei vertebrale.

În plus față de neurologie, faptul de a avea experiențe erotice anterioare care au implicat stimularea cervicală ar putea contribui la motivul pentru care unele persoane consideră că acest tip de stimulare se simte deosebit de bine. Dacă cineva a avut o experiență excitantă care a implicat colul uterin, este probabil ca această zonă să păstreze un potențial erotic.

Cum să ai un orgasm cervical

1. Familiarizează-te mai întâi cu cervixul tău.

Înainte de a te excita stimulându-ți colul uterin, va trebui să știi unde se află acesta, cum să ajungi la el și cum se simte când este atins.

Luați în considerare posibilitatea de a începe prin a vă folosi propriile degete pentru a ajunge în canalul vaginal și a atinge colul uterin, care este situat spre partea superioară sau apexul canalului vaginal și se simte ca vârful unui nas cu o mică adâncitură în el.

Dacă nu poți ajunge la el cu degetele, încearcă să folosești o jucărie sexuală cu un corp mai lung. (Puteți face acest lucru și cu un partener!).

Asigurați-vă că vaginul este lubrifiat corespunzător și că unghiile sunt tăiate dacă alegeți să explorați cu degetele.

2. Cronometrează-te bine.

Cercetătorii cred că cel mai bun moment pentru a încerca un orgasm cervical este cu câteva zile înainte ca femeia să aibă menstruația. Cervixul este cel mai jos și mai ușor de stimulat atunci.

3. Excitați-vă înainte de a vă arunca în stimularea cervicală.

Înainte de a te scufunda în stimularea colului uterin – care implică în mod necesar penetrarea vaginală – este important sa te asiguri că vaginul este excitat și lubrifiat în mod adecvat.

Asigură-te că ești destul de excitată pentru început, deoarece penetrarea vaginală poate fi iritantă sau dureroasă dacă începe înainte de excitare.

Colul uterin poate fi sensibil dacă îl lovești prea tare, așa că ia-o încet.

4. Află ce tipuri de atingere te fac să te simți bine.

Există o mulțime de moduri diferite de a stimula colul uterin care s-ar putea simți potențial bine.

Pentru unii, actul sexual ritmic cu un partener al cărui penis (sau strap-on!) poate ajunge la colul uterin este perfect.

Alte tipuri de atingeri pe care le-ai putea încerca includ:

  • Mișcarea colului uterin
  • Stimularea părților laterale ale colului uterin
  • Atingerea osului (mica deschidere din centrul colului uterin)
  • Vibrații
  • Atingerea ritmică

Experimentarea este cea mai bună modalitate de a vă găsi harta sexuală personală. A începe cu degetele îi poate oferi partenerului tău un control mai bun pentru a afla ce te excită prin stimularea colului uterin.

5. Încearcă poziții care permit o penetrare mai profundă.

Unele poziții sexuale pot face mai ușor să ai un orgasm cervical – și anume, cele care permit o penetrare mai profundă. Misionarul, doggy style și cowgirl sunt câteva clasice care tind să permită o împingere profundă. Luați în considerare posibilitatea ca persoana cu colul uterin să fie poziționată la capătul patului, partenerul care îl penetrează stând în picioare, astfel încât să aibă mai multă pârghie și putere de împingere.

Relaxați-vă și începeți cu elementele de bază (cum ar fi poziția misionarului) și ajungeți până la stilul doggy, care vă ajută să ajungeți la cea mai adâncă penetrare pentru orgasmul cervical. Nu există o mărime universală aici; este vorba despre a explora ceea ce funcționează pentru corpul tău.

6. Stimulează punctul A.

Punctul A, cunoscut și sub numele de fornixul anterior, este buzunarul de țesut situat acolo unde colul uterin iese din peretele vaginal, formând un „colț” moale între peretele vaginal și partea laterală a colului uterin. Fornixul anterior este, probabil, zona cea mai dotată cu nervi din regiunea vaginală profundă, așa că poate fi cheia producerii unui orgasm cervical.

Unele persoane consideră că fornixul anterior este sensibil, iar o jucărie subțire care poate ajunge până lângă colul uterin vă poate ajuta să îl explorați”, spun ei. De asemenea, degetele unui partener pot stimula și aici.

7. În afara dormitorului, luați în considerare o practică de mindfulness.

Odată ce începi să încerci acest lucru, s-ar putea să observi că este puțin mai greu să distingi senzația de stimulare a colului uterin în comparație cu stimularea vaginală generală, mai ales când ești în mijlocul sexului cu penetrare. De aceea, petrece timp în afara dormitorului lucrând la capacitatea ta de a te concentra asupra diferitelor senzații din corp.

Atingerea unui orgasm cervical necesită o doză puternică de atenție, așa că, dacă vrei să faci ca unul să se întâmple pentru tine, ia în considerare luarea unei practici regulate de meditație. Multe femei spun că, pentru a le obține, trebuie să fii absolut centrată pe pelvisul tău. Dacă îți dorești orgasme cervicale, mindfulness contează!

Întrebări frecvente

Cum se simte cervixul?

Colul uterin se simte ca un nodul rotund, ridicat, care iese din peretele vaginal spre vârful canalului vaginal. De obicei, se simte moale și ușor spongios, dar cu o fermitate centrală, oarecum ca vârful unui nas. Din punct de vedere tehnic, are formă de gogoașă și are o deschidere foarte mică în centru, numită os, pe care este posibil să o puteți simți cu degetele.

Cât de lung este canalul vaginal? De câți centimetri va fi nevoie pentru a atinge colul uterin?

Canalul vaginal poate avea o lungime cuprinsă între 6.8 și 14.7 centimetri, majoritatea fiind în intervalul de aproximativ 10 centimetri. Cu toate acestea, canalul vaginal se întinde și se lungește, de asemenea, atunci când o persoană este excitată, iar colul uterin poate fi, de asemenea, mai sus sau mai jos în canalul vaginal, în funcție de locul în care o persoană se află în ciclul menstrual. Acesta tinde să fie cel mai jos (adică cel mai aproape de deschidere) chiar înainte de menstruație.

Este posibilă penetrarea cervicală?

Nu, nu este posibil ca un penis, un deget sau o jucărie să pătrundă în colul uterin. Orgasmele cervicale au loc pur și simplu prin stimularea colului uterin, nu prin penetrarea acestuia.

Lovirea colului uterin doare?

Nu tuturor le place senzația de atingere a colului uterin. Atingerea colului uterin în timpul sexului poate fi o senzație grozavă pentru unele persoane și chiar poate provoca un orgasm, dar pentru altele, poate durea și chiar provoca durere în urma actului sexual, cunoscută și sub numele de vânătăi cervicale.

Considerații privind siguranța

Colul uterin este foarte sensibil, așa că este important să fii atentă atunci când încerci să ai un orgasm cervical.

O penetrare profundă sau o stimulare excesivă poate duce la durere sau disconfort cervical sau la ceea ce se numește o vânătaie a colului uterin, care poate fi resimțită ca o crampă sau durere în regiunea vaginală sau pelviană.

Colul uterin al unor persoane răspunde prost la orice atingere. Colul uterin conține fibre nervoase care pot crea disconfort pentru cei mai mulți sau plăcere pentru câțiva.

Dacă resimțiți vreo durere sau disconfort la jocul cervical, nu forțați – nu corpurile tuturor sunt receptive la acest tip de atingere și există o mulțime de alte tipuri de orgasme de explorat.

Dacă o persoană consideră că este dureros (spre deosebire de „meh”), ar fi o idee bună să spună asta unui medic. Boala inflamatorie pelvină și alte probleme de sănătate pot duce la un col uterin și un uter sensibil care transmit durere, nu plăcere.

De reținut

Colul uterin poate fi o sursă de mare distracție erotică pentru unele persoane, deși nu este pentru toată lumea.

Dacă ești curioasă să încerci să ai un orgasm cervical, încearcă o stimulare a colului uterin folosind degetele, o jucărie sau o penetrare profundă cu un penis sau un strap-on.