Tot ce trebuie să știi despre un Orgasm Multiplu feminin

Un orgasm este un sentiment puternic de plăcere. Unele persoane pot experimenta orgasme multiple. Dovezile anecdotice sugerează că cei care au fost desemnați ca fiind de sex feminin la naștere pot atinge până la 20 de orgasme la rând în timpul sexului.

Potrivit Societății Internaționale de Medicină Sexuală, majoritatea femeilor pot obține orgasme multiple, dar estimările privind numărul celor care reușesc acest lucru variază.

O notă despre sex și gen

Sexul și genul există pe spectre. În acest articol se vor folosi termenii „bărbat”, „femeie” sau ambii pentru a se referi la sexul atribuit la naștere.

Proiectarea unor studii bine controlate privind orgasmele este dificilă, iar numărarea numărului de orgasme pe care le au oamenii este și mai dificilă. Ca urmare, nu există o limită acceptată științific privind numărul de orgasme pe care le poate avea o femeie. Cu toate acestea, în teorie, nu există nicio limită.

Acest articol definește ce sunt orgasmele multiple, diferitele tipuri de orgasme și tehnicile pentru a obține orgasme multiple.

Definiția orgasmului multiplu

O persoană are orgasme multiple atunci când are mai multe orgasme foarte apropiate între ele. Unele persoane care au orgasme multiple raportează că au orgasme unul după altul, cu doar câteva secunde între fiecare.

Alții au un orgasm, experimentează o scădere a excitației, se excită din nou în câteva minute și au un alt orgasm la scurt timp după aceea.

Un studiu sugerează că 12% dintre femeile din Finlanda au raportat orgasme multiple în timpul ultimei lor experiențe sexuale. Aceste cifre au rămas similare în mai multe grupuri de femei intervievate în 1999, 2007 și 2015.

Perioada refractară

Perioada refractară este timpul de după orgasm în care o persoană nu mai este receptivă din punct de vedere sexual.

La cei cărora li s-a atribuit sexul masculin la naștere, perioada refractară face imposibilă excitarea fizică. Cu toate acestea, deși femeile își pot pierde interesul pentru sex, ele sunt de obicei capabile din punct de vedere fizic să se angajeze din nou în activități sexuale.

Un studiu mai vechi din 2009 sugerează că femeile pot experimenta o perioadă refractară fiziologică. Din 174 de femei, 96% au raportat că clitorisul a devenit prea sensibil pentru a continua activitatea sexuală. Astfel, deși încă posibil din punct de vedere fizic, sexul a devenit mai puțin atrăgător și posibil dureros.

Perioada refractară, în special una lungă, poate afecta capacitatea unei persoane de a avea orgasme multiple. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor privind perioadele refractare se concentrează asupra bărbaților, astfel încât cercetătorii trebuie să efectueze mai multe studii în acest sens din perspectiva femeilor.

Ejacularea vs. orgasmul

Deși multe persoane raportează că au fost martore la ejacularea feminină, cercetătorii continuă să dezbată acest concept. Unii insistă că ejacularea feminină este urină, în timp ce alții spun că ar putea fi un fluid diferit care provine dintr-un organ echivalent cu prostata masculină.

Nu există un consens științific cu privire la ejacularea feminină, la cauzele sale și dacă există factori specifici care să crească probabilitatea acesteia. Un sondaj online mai vechi afirmă că 40% dintre femei au declarat că au ejaculat cel puțin o dată.

Ejacularea feminină nu este frecventă, iar majoritatea femeilor nu ejaculează atunci când au orgasm. În unele cazuri, un individ poate ejacula fără a avea mai întâi un orgasm.

Orgasme multiple vs. orgasme suprapuse

Orgasmele multiple au loc atunci când o persoană are orgasm, coboară din orgasm și revine la o stare mai puțin stimulată înainte de a avea un alt orgasm. În esență, înseamnă că au mai multe orgasme separate la câteva minute distanță.

Un orgasm suprapus are ca scop să împiedice o persoană să atingă punctul culminant complet, astfel încât să experimenteze un val de orgasme și să rămână într-o stare orgasmică mult mai mult timp.

Tehnici de încercat pentru orgasme multiple

Nu există o singură tehnică care să funcționeze pentru toate persoanele. În timp ce dovezile anecdotice pot susține strategii specifice, cea mai importantă tehnică pentru obținerea orgasmelor multiple este comunicarea.

A vorbi despre ce se simte bine, ce funcționează și cât de aproape este o persoană de orgasm poate face ca fiecare orgasm să fie mai plăcut.

Unele strategii de luat în considerare includ:

 • Concentrați-vă pe stimularea clitorisului: Conform cercetărilor, majoritatea femeilor au nevoie de stimularea clitorisului pentru a atinge orgasmul.
 • Încetiniți și faceți sex mai mult timp: Acest lucru poate acomoda o perioadă refractară, crescând în același timp șansele de orgasme multiple. Un studiu din 2016 sugerează că sexul care durează mai mult de 15 minute crește șansele de orgasme multiple.
 • Încorporați diferite tipuri de stimulare sexuală: Actul sexual nu este singura modalitate de a face sex și de a atinge orgasmul.
 • Masturbarea: Multe femei învață cum să aibă orgasme multiple din masturbare.
 • Încetiniți sau schimbați stimularea: Acest lucru poate ajuta ca orgasmul să dureze mai mult timp, rezultând un orgasm împilat.
 • Folosiți jucării sexuale: Un studiu a constatat că aproximativ jumătate dintre femeile care încorporează jucării în actul sexual au orgasme multiple.

Beneficii

Principalul beneficiu al orgasmelor multiple este că se simt bine. De asemenea, acestea pot promova intimitatea într-o relație. O viață sexuală sănătoasă oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv:

 • ameliorarea stresului
 • risc mai mic de probleme de sănătate a inimii, cum ar fi tensiunea arterială ridicată
 • îmbunătățirea stimei de sine
 • o mai bună sănătate imunitară
 • un somn mai bun
 • reducerea anxietății și a depresiei

Riscuri

Nu există riscuri asociate cu orgasmele și nici cu orgasmele multiple. Cu toate acestea, tehnicile specifice pe care o persoană le folosește pentru a ajunge la orgasm pot prezenta unele riscuri. Este posibil ca persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate să trebuiască să fie prudente atunci când fac sex.

De exemplu, stimularea agresivă poate irita pielea sau chiar provoca vânătăi și alte leziuni.

Unele cercetări notează că persoanele cu afecțiuni cardiace netratate pot avea un atac de cord în timpul unui efort, cum ar fi sexul, dar acest lucru este foarte rar.

Cu toate acestea, persoanele cu antecedente de dureri în piept sau care se simt fără suflare ar trebui să consulte un medic înainte de a face sex sau de a încerca să aibă orgasme multiple.

La fel ca în cazul oricărei întâlniri sexuale, persoanele ar trebui să folosească metode contraceptive, să facă teste regulate pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală (BTS) și să se asigure că au consimțământul.

Unele persoane s-ar putea simți presate să aibă orgasme multiple, mai ales dacă au mai avut astfel de orgasme înainte, ceea ce poate face ca experiența să fie inconfortabilă.

Rezumat

Fiecare persoană este diferită, la fel ca și fiecare interacțiune sexuală și potențialul de orgasm. În prezent, nimeni nu știe câte orgasme poate avea o femeie în timpul unei experiențe sexuale.

Cele mai multe femei pot obține orgasme multiple. Deși cele cu un istoric de orgasme multiple pot fi mai predispuse să continue să le aibă, acestea sunt imprevizibile.

Comunicarea clară și plină de compasiune cu partenerul despre dorințe și despre ceea ce se simte bine este importantă pentru a obține orgasme multiple. Acest lucru poate crește șansele de orgasm și plăcere de fiecare dată când fac sex.

Oamenii pot găsi cel mai eficient mod pentru ei de a obține orgasme multiple prin practicarea diferitelor tehnici și strategii.