25 de Intrebari Sexuale care vă pot transforma relația

Un dialog deschis și sincer cu partenerul tău este esențial pentru a crea intimitate și pentru a menține viața sexuală interesantă. De aceea, am alcătuit acest ghid cu întrebări importante despre sex pe care ar trebui să le discuți cu partenerul tău. Nu este vorba de a fi indiscret sau de a-ți pune partenerul în dificultate. Este vorba despre crearea unui spațiu sigur pentru a comunica ceea ce aveți nevoie din punct de vedere fizic și emoțional. Folosiți acest ghid ca punct de plecare, dar nu ezitați să vi-l faceți propriu. Cu cât dezvăluiți mai multe despre dvs., cu atât mai mult partenerul dvs. se va simți confortabil să se deschidă.

Întrebări sexuale pe care cuplurile trebuie să le pună de la început

Având o discuție sinceră despre preferințele sexuale ale fiecăruia la începutul relației, se pun bazele unei apropieri. Împărtășirea dorințelor tale, a ceea ce te excită și a limitelor clarifică compatibilitatea și previne surprizele nedorite pe parcurs.

Experții recomandă cuplurilor să pună întrebări esențiale despre sex în primele câteva luni de relație. Acest lucru previne presupunerile și expune dacă împărtășiți aceleași nevoi și valori. Ei recomandă să aveți aceste conversații într-o atmosferă confortabilă, liniștită, fără distrageri sau constrângeri de timp. Abordați-o ca pe o experiență de împărtășire în ambele sensuri, mai degrabă decât ca pe un interogatoriu. Cu cât sunteți mai vulnerabil, cu atât mai deschis va fi partenerul dumneavoastră. Ascultați fără să judecați și evitați comentariile critice. Scopul este de a ajunge la o înțelegere reciprocă, nu de a-l convinge pe celălalt de ceea ce este „corect”.

Iată 5 întrebări excelente despre sex pe care să i le pui partenerului tău încă de la început:

 1. Care sunt unele dintre fanteziile tale sexuale? Împărtășirea fanteziilor poate fi intimă și te ajută să înțelegi dorințele partenerului tău. Asigurați-vă că discutați și despre limite.
 2. Cum îți place cel mai mult să fii atins? Întrebarea arată că doriți ca partenerul dvs. să simtă plăcere. Împărtășiți-vă și propriile preferințe.
 3. Cât de important este sexul într-o relație pentru tine? Această întrebare dezvăluie cât de aliniați sunteti în ceea ce privește nevoile sexuale. Niciunul dintre puncte de vedere nu este corect sau greșit dacă este discutat cu respect.
 4. Pe ce domenii ați dori să vă concentrați mai mult sau mai puțin în timpul sexului? Comunicarea acestui aspect previne presupunerile greșite. Fiți specific cu privire la ceea ce vă doriți mai mult sau mai puțin.
 5. Ce trebuie și ce nu trebuie să faceți din punct de vedere sexual? Acest lucru oferă îndrumări clare cu privire la ceea ce vă place și ceea ce nu vă place. Dar nu uitați că preferințele se pot schimba în timp. Verificați periodic.

Purtarea acestor discuții din timp favorizează intimitatea și înțelegerea. Deși este ciudat la început, cu practica devine mai ușor. Faceți din discuțiile despre sex o parte normală a relației voastre și veți descoperi împreună noi profunzimi.

Întrebări despre sex pentru cupluri pentru a vă ajuta să aflați dorințele partenerului

Pe măsură ce relația voastră se maturizează, nu presupuneți că știți deja totul despre dorințele partenerului dvs. Viața devine ocupată, iar sexul poate deveni o rutină dacă nu favorizezi în mod intenționat o comunicare deschisă. De aceea, experții recomandă cuplurilor să își facă un obicei din „verificări sexuale” periodice, în care să își ia timp pentru a redescoperi interesele și nevoile celuilalt. Tratați-l ca pe o explorare mai degrabă decât ca pe o corvoadă.

 1. Ce poziții vă plac cel mai mult? Preferințele se pot schimba aici, așa că nu strică să verificați de două ori. Și împărtășiți-le și pe ale voastre.
 2. Preferați o stimulare blândă sau mai agresivă? Modul în care îți atingi partenerul contează. Asigură-te că îi citești indicațiile.
 3. Există locuri sau moduri noi în care ai vrea să te ating? Acest lucru deschide ușa pentru conversații exploratorii. Discutați și despre limite și consimțământ.
 4. În ce cadru vă simțiți cel mai relaxat și mai bine dispus? Locația, intimitatea, lumina etc. pot avea un impact asupra intimității. Creați mediul potrivit.
 5. Cum pot să inițiez sexul cu tine într-un mod pe care îl găsești excitant? Persoane diferite au excitări diferite. Descoperiți ce îl face pe partenerul dvs. să fie dornic de mai mult.

Continuați să cultivați intimitatea prin întrebări sexuale continue. Siguranța și confortul unei relații pe termen lung oferă libertatea de a crește împreună în noi direcții.

Întrebări sexuale pe care să i le pui partenerului tău pentru a descoperi noi plăceri împreună

Experții afirmă că acele cupluri cu cele mai satisfăcătoare vieți sexuale fac din explorare și descoperire o parte regulată a intimității lor. Încercarea de lucruri noi împreună întărește conexiunea și pasiunea. Pe măsură ce discutați idei noi, stabiliți limite de comun acord și procedați doar cu ceea ce vă dați amândoi acordul cu entuziasm. Siguranța și confortul ar trebui să fie prioritare.

Iată câteva întrebări despre sex care pot descoperi noi plăceri reciproce pe care să le încercați:

 1. Ce act sexual v-ați dorit întotdeauna să încercați, dar nu ați făcut-o niciodată? Acest lucru dezvăluie dorințe intime pe care încă nu le-au experimentat. Păstrați-vă o minte deschisă.
 2. Există ceva ce obișnuiam să facem mai des din punct de vedere sexual și pe care ai vrea să îl revizuim? Readucerea în discuție a unor acte incitante de la începutul relației poate fi incitantă.
 3. Sunteți interesați să introduceți jucării sexuale sau accesorii în dormitor? Jucăriile pot spori plăcerea dacă sunt folosite împreună. Discutați limitele și cumpărați în cuplu.
 4. Ce părere aveți despre experimentarea unor poziții sexuale noi? Încercarea unor poziții noi menține intimitatea incitantă. Verificați interesele reciproce.
 5. Sunteți dispuși să explorați împreună fantezii sexuale? Dacă aveți interese comune, discuția despre cum să vă puneți în practică fanteziile în siguranță poate crea legături.
 6. Ce este ceva ce ți-ai dorit întotdeauna să port (sau să nu port) în timpul sexului? Explorarea ținutelor sexy sau a nudității poate fi palpitantă.
 7. Există scenarii de joc de rol sexual pe care v-ar face plăcere să le jucați împreună? Jocurile de rol construiesc intimitatea, deoarece vezi părți ale partenerului tău pe care nu le vezi în mod normal.
 8. Care sunt unele locuri sau situații noi în care ați putea face sex în mod palpitant? Ieșirea din dormitor aduce noutate. Discutați despre logistică și limite.
 9. Care sunt câteva modalități prin care am putea crea mai multă intimitate în timpul sexului? Mai mult contact vizual, masaj, discuții pe pernă? Adăugați ceea ce vă conectează cel mai mult.

Descoperirea unor noi plăceri reciproce poate dura ceva timp, dar aprofundează foarte mult intimitatea.

Întrebări despre sex pe care să i le pui soțului/soției

Chiar și în căsniciile lungi și stabile, este important să continuați să puneți întrebări deschise despre sex. Presupunerile pot limita intimitatea în timp. Îndepărtați distragerile, faceți-vă confortabil și fiți pe rând cel care pune întrebări și cel care ascultă.

 1. De ce cuvinte specifice de afirmare ai nevoie pentru a te simți apreciat și dorit? A vorbi limba de dragoste a soțului/soției dvs. îl ajută să se simtă prețuit.
 2. Cum au influențat nașterea sau schimbările de sănătate confortul și încrederea sexuală? Fiți compătimitori în ceea ce privește corpurile în schimbare.
 3. V-ar plăcea să încorporați escapade romantice pentru a reaprinde pasiunea? Planificați călătorii regulate de cuplu fără copii.
 4. Ce pot face pentru a vă ajuta să vă aduceți în starea de spirit atunci când am avut o zi stresantă? Frecții la picioare, lumini difuze, băi calde – găsiți ceea ce ușurează stresul.
 5. Există limite sau granițe sexuale pe care le-ați dezvoltat și de care ar trebui să știu? Limitele noastre pot evolua de-a lungul deceniilor petrecute împreună.
 6. Ce mod nou te pot surprinde și încânta în dormitor? Jocuri de rol, ținute sexy sau mesaje fierbinți – amestecați lucrurile!

Punerea de întrebări sexuale bine gândite de-a lungul căsniciei dvs. menține vie intimitatea prin toate suișurile și coborâșurile vieții. Faceți din asta o prioritate.

Sfaturi pentru ca întrebările sexuale să fie sigure și satisfăcătoare

A-i pune partenerului tău întrebări intime despre sex necesită vulnerabilitate și încredere din partea ambelor persoane. Pentru ca conversația să decurgă fără probleme și să atingă scopul de a spori intimitatea, o anumită planificare prealabilă poate asigura că amândoi vă simțiți în siguranță și recompensați de această experiență.

Experții recomandă să țineți cont de aceste sfaturi:

 1. Pregătiți terenul – Discutați întrebările legate de sex într-un cadru privat și confortabil, atunci când aveți suficient timp liber. Eliminați distragerile, cum ar fi telefoanele, televizoarele etc.
 2. Faceți cu rândul – Nu vă bombardați partenerul cu mai multe întrebări deodată. Mergeți înainte și înapoi, împărtășind și ascultând.
 3. Liniștiți-vă – Reamintiți-i partenerului dvs. că nu există răspunsuri greșite și că nu veți judeca. Vreți doar să aprofundați intimitatea.
 4. Fiți pozitiv – Nu criticați răspunsurile. Găsiți ceva intrigant sau incitant în ceea ce aflați.
 5. Urmăriți – Programați timp intim la scurt timp după aceea pentru a încerca ceva nou despre care ați discutat sau doar pentru a fi aproape.
 6. Debriefing – Verificați după aceea cum s-a simțit partenerul dvs. în legătură cu conversația. Ajustați abordarea pentru data viitoare.

Abordarea cu atenție a întrebărilor sexuale îi arată partenerului dvs. că se poate deschide fără să se simtă jenat sau stânjenit. Cu cât vă simțiți amândoi mai în largul vostru, cu atât mai multă intimitate vor construi aceste discuții.