Cum Sa Ai Orgasm (sau mai Multe!)

Dacă esti interesată să explorezi pe deplin potențialul de plăcere al corpului tau, poți încerca să stimulezi o gamă mai largă de părți ale corpului. Diferite tipuri de atingere pot avea ca rezultat diferite tipuri de eliberare sau orgasm.

Până la urmă, un orgasm este un orgasm este un orgasm. Mulți căutători de plăcere vor spune că experimentează o varietate de tipuri diferite de orgasme, în funcție de ce parte(e) a(le) corpului lor este(sunt) stimulată(e).

Și majoritatea educatorilor sexuali sunt de acord că orgasmele au o varietate de lungimi, intensități și calitate generală diferite.

Dar iată care este problema: indiferent de modul în care sunt clasificate, este adesea dificil să discerni ce tip de orgasm ai în timp ce îl ai.

Acest lucru se datorează faptului că structurile anatomice care pot duce la orgasm sunt adesea întrepătrunse și greu de distins.

Cineva poate avea un orgasm prin stimularea peretelui frontal al vaginului (punctul G) sau poate avea un orgasm prin stimularea porțiunii externe a clitorisului, dar, în cele din urmă, aceste orgasme provin toate din același loc.

Ca regulă generală, să nu fii prea specifică cu privire la „tipul” de orgasme pe care il ai. În schimb, fii pur și simplu încântata de orice orgasm și tip de plăcere.

Cele șase tipuri de orgasme explicate

Fiecare parte a corpului poate crea o senzație orgasmică specifică, deși va exista o anumită variație de la o persoană la alta.

În timp ce veți găsi site-uri care raportează că există de la 12 tipuri diferite de orgasme până la doar 1, noi am decis să ne limităm la 6.

Consultați graficul de mai jos pentru a înțelege exact cum s-ar putea simți cele 6 tipuri diferite de final fericit.

Tipul de orgasm Cum se poate simți
clitoridian Adesea poți simți aceste orgasme la suprafața corpului, ca o senzație de furnicături de-a lungul pielii, și în creier.
vaginal Aceste orgasme sunt mai adânci în corp și sunt de obicei însoțite de pulsații ale pereților canalului vaginal. Atunci când punctul G – un punct specific aflat la aproximativ 5 cm în interiorul peretelui vaginal frontal – este stimulat, acesta poate duce la ejaculare.
anal În timpul orgasmului anal, contracțiile musculare pe care le simțiți vor fi în principal în canalul anal și în jurul sfincterului anal. (Și nu în interiorul vaginului).
combinat sau amestecat Atunci când vaginul și clitorisul sunt stimulate în același timp, tinde să rezulte un orgasm mai exploziv. Uneori, aceste orgasme combinate sunt însoțite de tremurături ale întregului corp.
erogen Stimularea unor părți erogene mai puțin cunoscute ale corpului (urechi, sfârcuri, gât, coate, genunchi etc.) poate provoca o eliberare plăcută atunci când sunt sărutate și mangaiate. Unele persoane descriu orgasmul care urmează ca fiind mai plin, în comparație cu alte tipuri de orgasme.
convulsii Orgasmele convulsive sunt orgasme care au ca rezultat convulsii ale mușchilor planșeului pelvian la nesfârșit și foarte rapid. Aceste orgasme apar, de obicei, după o acumulare îndelungată. S-ar putea să faceți acest lucru prin oscilarea în mod repetat în jurul orgasmului (ceea ce înseamnă să vă apropiați de orgasm fără a trece peste).

Cum să explorezi orgasmul clitoridian

Clitorisul este un punct fierbinte bogat în nervi.

Porțiunea externă a clitorisului iese la iveală din vârful vulvei și este adesea acoperită de o glugă.

Una dintre cele mai bune modalități de a stimula porțiunea externă a clitorisului este frecarea ușoară cu degetele, palma sau limba, cu o mișcare circulară sau înainte și înapoi.

Porțiunea internă a clitorisului nu poate fi văzută, dar poate fi stimulată prin presiune internă vaginală sau anală.

Ai putea avea un orgasm clitoridian prin aplicarea unei presiuni mai rapide și mai dure într-o mișcare repetitivă.

Dacă acest lucru este suficient pentru a te excita, este minunat! Dar nu-ți face griji dacă nu, deoarece acest lucru nu reprezintă totul.

Cum să explorezi orgasmul de la penetrarea vaginală

Hai să scoatem asta din start: Orgasmele vaginale pot fi foarte plăcute pentru persoanele care le pot avea.

Dar credința culturală că orgasmele vaginale sunt mai bune decât orice alt tip de orgasm este o prostie absolută! Nu există o ierarhie a orgasmelor.

Când ești excitată și suficient de lubrifiată pentru penetrare, încearcă să introduci un deget, un penis sau o jucărie cu baghetă în canalul vaginal.

Înclinați obiectul sau partea corpului care face penetrarea spre buric și faceți o mișcare de „vino încoace”. Acest lucru poate stimula punctul G și ar putea duce la un orgasm vaginal.

Cum să explorezi orgasmul anal

Orgasmele anale sunt ceva ce oricine poate avea, deși cauza care stă la baza lor poate fi diferită.

Pentru persoanele cu penis, penetrarea anală poate stimula prostata, care este o zonă erogenă densă din punct de vedere nervos, care este analogă cu punctul G.

Pentru persoanele cu vagin, penetrarea anală poate stimula picioarele clitoridiene, precum și punctul A sau punctul G.

Începeți prin a freca partea exterioară a deschiderii anale cu un deget sau cu limba, stimulând în același timp și organele genitale din față. Apoi, obișnuiți canalul anal să fie penetrat cu lubrifiant și un deget.

Cuvântul cheie aici: Lubrifiant. Anusul nu produce lubrifiant în mod natural, iar țesuturile din canalul anal sunt foarte delicate, ceea ce înseamnă că zona este foarte predispusă la microtăieturi atunci când există o lubrifiere inadecvată.

Experimentați cu atingeri, încercuiri și apăsări pe perete.

Cum să explorezi orgasmul combinat sau amestecat

S-ar putea să ai un orgasm prin combinarea stimulării clitoridiene și vaginale simultan, fie în ritmuri paralele, fie opuse. Cum vă simțiți cel mai bine!

Combinarea stimulării clitoridiene cu stimularea vaginală este, de asemenea, cel mai frecvent mod de a ajuta pe cineva să stropească.

Dacă jocul cu penetrare este pe masă, asigurați-vă că așteptați până când destinatarul este complet excitat înainte de a adăuga acest lucru.

Cum să explorezi orgasmul erogen

Orgasmele din zona erogenă se obțin exclusiv prin multă experimentare.

Este posibil să poți avea orgasm de la sărutări pe gât, dinți pe sfârcuri sau degete pe interiorul coatelor.

Cel mai bun mod de a-ți găsi zonele erogene este să folosești o pană sau un alt obiect extern ușor și să notezi unde simți cea mai mare plăcere.

Dacă doar buzele și degetele nu sunt suficiente, puteți încerca să încorporați jucării de senzații, cum ar fi o roată Wartenberg, un provocator de pene sau un ciucure.

Întrebări frecvente

Ce este un orgasm?

Nu există o definiție singulară și larg acceptată a orgasmului. O definiție operațională a orgasmului este că este o eliberare plăcută a tensiunii sexuale.

Ce provoacă un orgasm?

Un orgasm este cauzat de acumularea de tensiune în celulele nervoase. Atunci când această tensiune se eliberează, puteți experimenta un orgasm.

Te poți gândi la un orgasm ca fiind cauzat de o cantitate imensă de plăcere în terminațiile nervoase care atinge un punct de copleșire.

Există o diferență între orgasmele „masculine” și cele „feminine”?

Toate orgasmele sunt similare și toate orgasmele sunt ușor diferite.

Persoanele care au vulvă și vagin experimentează de obicei orgasme care durează mai mult (aproximativ 20 până la 35 de secunde), în timp ce persoanele care au un penis au de obicei orgasm mai repede (de obicei sub 15 secunde).

Este important să ne amintim că ejacularea și orgasmul sunt diferite.

Orgasmul masculin și ejacularea masculină sunt două procese biologice diferite care nu trebuie să aibă loc în mod obligatoriu concomitent. Mulți posesori de penis sunt capabili să ajungă la orgasm fără a ejacula și raportează aceste orgasme ca fiind similare cu orgasmele pe care le are un posesor de vagin.

De câte ori poate o femeie să aibă orgasm la rând?

Persoanele cu vagin pot avea mai multe orgasme într-o singură sesiune. Aceasta variază de obicei între 1-5 ori, dar unele persoane pot raporta că au o duzină sau mai multe orgasme.

Orgasmele sunt Unice ca Tine

Explicațiile privind orgasmul de mai sus sunt puncte de plecare excelente, dar sexul nu are un manual. De aceea, explorarea în momentul respectiv și învățarea a ceea ce îi place (și nu îi place) corpului tău este absolut esențială.

Și nu uitați: Nu tot sexul necesită un orgasm, iar orgasmul nu înseamnă că sexul este grozav.

Corpurile sunt diferite. Plăcerea este diferită. Orgasmele sunt diferite. Iar calea pe care trebuie să o parcurgi pentru a ajunge acolo constă în a experimenta, a comunica și a încerca din nou.

Permiteți-vă să vă îmbibați de senzațiile procesului de plăcere la fel de mult, sau chiar mai mult decât finalul.