Un interviu pentru frumoasa comunitate de pe pagina mea de Instagram, carora le multumesc mult de tot! Am o comunitate activa si inteligenta. Happy me:)
Mi-am intrebat comunitatea de pe Instragram ce vrea sa stie despre mine. Am primit foarte multe intrebari frumoase si m-am hotarat sa pun cateva din ele intr-un articol pe blog, fiind folositoare si altora care vor citi acest articol.
Nu detin adevarul absolut iar ceea ce spun eu e doar punctul meu de vedere. Nu trebuie sa crezi in ceea ce cred eu. Vezi daca face sens pentru tine. Punctele mele de vedere la ora actuala sunt:
„Crezi ca domnul Iisus a murit pentru pacatele noastre?”
Nu cred ca exista pacate. Pacatele sunt o interpretare date de religie pentru a induce sentimentul de frica si vinovatie. De ce? Pentru ca oamenii care traiesc in vinovatie si frica sunt usor de condus. Si societatea vrea sa ne conduca. Ramtha spune: “Sa stiti ca sunteti vesnici, ca nu ati esuat niciodata si ca singura greseala pe care ati facut-o vreodata a fost sa credeti ca ati facut ceva gresit.” Iar despre Iisus, din ce am citit eu, se spune ca fost parte din misiunea lui. Mesajul lui fiind despre Inviere.
„Cat timp ti-a luat aceasta transformare?”
Mi-a luat 7 ani ca sa ajung sa am starea de pace orice mi s-ar intampla. Dar nu exista reguli. Iti poate lua un an, doi….7. Depinde de fiecare. Si mai am multe de invatat si transformat. Dar asta este frumusetea. Toata viata invatam. Este un proces continuu. Vindeci ceva, apare altceva. Conteaza sa ne dorim si sa facem pasi in acea directie. Important este ca mi-am schimbat perspectiva asupra vietii si nu mai vad nimic ca fiind rau, ci pimesc totul cu bratele deschise si privesc provocarile ca pe niste lectii care ma ajuta sa evoluez si mai mult.
„Cum treci peste dezamagiri? De unde iti iei energia pozitiva?”
Am invatat sa nu mai am asteptari si m-a ajutat foarte mult. Inteleg ca fiecare face ce poate in momentul respectiv in functie de intelegerea, intelepciunea, fricile, credintele lui. Sunt constienta ca atunci cand sunt dezamagita sunt de fapt asteptarile mele. “Mereu sunt fericit, stii de ce? Pentru ca nu astept nimic de la nimeni, sa astepti intotdeauna doare.” William Shakespeare
„Care este orasul/tara pe care ai vizitat-o si te-ai reintoarce oricand?”
Republica Dominicana. Mi-a placut totul, dar mai ales oamenii de acolo. O tara cu un spirit latin viu si oameni minunati. Oameni care au veselia ca principiu de viata.
„Un film care te-a impresionat?”
Multe, dar ce-mi aduc aminte este: Titanic, The Pursuit of Happyness, Django, The Notebook, The Book of Eli, toate filmele cu Leonardo DiCaprio.
„Cum te-ai vindecat, si ce carti, alte tehnici te-au ajutat?”
Consider ca vindecarea mea a venit in urma a tot ceea ce am facut. Prin multa acceptare, iubire fata de mine, de oamenii din jurul meu, de viata, acceptare, iubire fata de gandurile, fricile, emotiile mele. Cand am inceput sa privesc totul cu iubire si acceptare, vindecarea a venit de la sine. Multe carti si tehnici m-au ajutat. Prin recunostinta, acceptare, observare, constientizare, credinta, imaginatie, dialog interior (o tehnica foarte buna).
Ca sa ne vindecam din toate punctele de vedere avem nevoie de CREDINTA. Credinta la nivel de certitudine. Nu 99 la suta, ci in totalitate.
Iisus spunea: „Credinta ta te-a vindecat.” Credinta vine din inima.
Cum ne crestem credinta ?
Prin iubirea neconditioanata, care inseamna a accepta totul, asa cum este, fara a pune nicio conditie. Fara acceptare intotdeauna va exista suferinta, durere, tristete. In schimb prin acceptare si iubire intotdeauna vei avea: fericire, bucurie, iubire.
Niciun gram nu ni se da mai mult decat putem duce, fiindca incercarile nu ne sunt date pentru a ne distruge, ci pentru a evolua, a creste.
„In momentul cand accepti ceva, acel ceva pleaca de la tine!! Deci, orice vreau sa plece de la mine: boli, relatii nepotrivite, vicii, saracie, ignoranta, frici, incapatanre, este suficient sa accept acel ceva, si acel ceva pleaca de la mine: aceasta este legea divinitatii, de a scapa de tot ceea ce ne terorizeaza. In momentul cand am o problema, si accept acea problema din toata inima, in acel moment, acea problema pleaca de la mine si raman un om liber.
In momentul in care nu accepti ceva, acel ceva se repeta si recunosti ca te stapaneste! In momentul neacceptarii, problemele tale, acestea se repeta, pana le accepti.
Cine doreste sa fie un om liber, sa traiasca in echilibru, fericire, armonie trebuie sa accepte totul. Fiti ca apa! Este o mare intelepciune in comportamentul apei, ea accepta totul, dar si invinge totul, in momentul cand accepti totul, te-ai invins pe tine si ai invins lumea, merita!”
Recomand orice carte scrisa de: Lise Bourbeau, Louise Hay, Osho, Katie Byron, Wayne Dyer, Joe Dispenza, Valeri Sinelnikov, Debbie Ford, Joseph Murphy, Ramhta, Neville Goddard, David Hawkins, Andreea Filip, Cosmin Cimpanu, Florence Scovel, Marianne Williamson, Niculina Gheorghita.
„Toate emotiile negative faciliteaza boala si toate emotiile pozitive tind sa vindece boala.
Vindecarea aspectului fizic al bolii este insasi renuntarea la opunerea rezistentei fata de experienta interioara fizica, fara niciun fel de eticheta mentala. Intram in interiorul trairii senzatiilor si renuntam la a le mai opune rezistenta. Daca dorim sa scapam de o boala, atunci trebuie sa ne dorim sa renuntam la atitudinea care a adus boala pentru ca boala este o expresie a atitudinii unei persoane si a modului obisnuit de a privi lucrurile. Alegeti campul energiei iubirii, care vindeca. Un gand plin de iubire vindeca, iar un gand negativ creeaza boala. Alegand sa devenim o persoana iubitoare are drept rezultat eliberarea endorfinelor din creier, ceea ce are un profund efect asupra sanatatii si fericirii corpului. Fericirea apare din dorinta si bunavointa de a renunta la tot ceea ce este negativ si de a permite iubirii sa inlocuiasca negativitatea in constiinta, pentru ca natura fundamentala a constiintei, cu conditia sa nu fie afectata, este iubirea. Corpul exprima ceea ce mintea crede. O boala este mai degraba strigatul constiintei noastre care ne cere sa ne indreptam atentia asupra unui lucru ce trebuie sa fie observat. Exista ceva de care ne simtim vinovati, inspaimantati, sau avem alte emotii negative. Exista un sistem de credinte pe care le avem si la care trebuie sa renuntam sau sa le anulam. Este ceva ce trebuie iertat si ceva in interiorul nostru care trebuie sa fie iubit, asa ca multumim pentru tot ceea ce este adus in costienta noastra. Vom spune: „Multumesc ulcerule. Inteleg. M-ai fortat sa privesc modul in care ma condamnam pe mine si nu ma iubeam. Iti multumesc hipoglicemie pentru ca mi-ai aratat de cat timp traiesc in frica.” Multumim tuturor bolilor noastre pentru ca ele ne-au adus aici, sa putem avea bunavointa si acceptarea de a ne muta intr-un camp al iubirii, iar bucuria intelegerii in prezent, ca acesta e modul prin care corpul se poate auto-vindeca. Durerea serveste unui scop si acum noi intelegem asta altfel. Vom face o limonada chiar din lamai. In loc sa intram in autocompatimire sau ranchiuna fata de boala, in loc sa ne plangem de mila, „sunt o victima”, vom spune: Ce incearca sa-mi arate acest lucru? Ce trebuie sa invat? Primele unelte-instrumente de care avem nevoie sunt bunavointa si o minte deschisa. Vindecarea corpului urmeaza vindecarea mintii. Toate bolile fizice la care pana la urma voi renunta, s-au vindecat prin propria lor natura ca rezultat al vindecarii formelor-gand din minte. Toate vindecarile sunt rezultatul bunavointei de a renunta la condamnarea de sine si a altora, renuntarea la criticism, autocompatimire, rachiuna toate energiile negative aflate sub nivelul 200, inclusiv regretul, ingrijorarea, anxietatea, condamnarea si ura de sine. Renuntarea la aceste lucruri a determinat schimbarea campului energetic cu unul care aduce vindecarea.
Chiar si medicamentele au efect datorita credintei noastre extrem de puternice ca acestea vor avea efect. Este credinta in puterea medicamentelor. Este fara dubiu dovedit prin cercetare stiintifica asupra naturii fenomenului placebo. ” DAVID HAWKINS
„Cum ai invatat sa fii sigura pe tine? Dar sa ai incredere in tine?”
Punand in practica metodele si tehnicile pentru incredere in sine. Cea mai importanta metoda este actiunea. Sa fac lucrurile de care ma tem. Asta m-a ajutat cel mai mult.
„Tot ce are nevoie o persoana pentru a reusi in viata este increderea in sine. Aceasta este cheia, care deschide casa plina cu comori a vietii.” – P.C. Ganesan
Am un curs online pe WhatsApp care are ca durata 30 de zile pentru cei care vor sa-si dezvolte increderea in ei. Pentru mai multe detalii, imi poti trimite un mesaj la numarul de telefon: 0728800323
„Cum reusesti sa fii atat de strong?”
Pentru ca viata mi-a demonstrat de nenumarate ori ca expresia “Totul se intampla pentru noi, nu noua”, este adevarata.
Intotdeauna cand am o provocare, nu ma intreb: De ce?
Ci: Ce am de invatat? Ce vrea viata sa-mi arate de a venit aceasta situatie in viata mea? Care este darul, mesajul?
„Sa acceptam ca ceea ce ni se intampla este exact ce ne trebuie ca sa facem fata situatiei. Cand alegem sa fim in armonie cu viata – indiferent de provocare – si ne abandonam acestei experiente, noi, de fapt, invitam si cream, din noi insine, o putere superioara, o energie mai inalta.
Suntem influentati doar de ceea ce gandim. Mintea este extraordinar de puternica. Marea dificultatea a oamenilor consta in a intelege cat de puternica este ea de fapt. Nu ceea ce se intampla in afara noastra conteaza, ci cum ne raportam noi insine la evenimentele exterioare. Cei care sunt suficienti de evoluati spiritual, se pot afla in situatii cumplit de dramatice si, totusi, sa nu fie afectati de acestea. Durerea si suferinta apar ca rezultat a ceea ce retinem in minte.” Davind Hawkins
„Care este cartea din zona dezvoltarii personale care ti a impactat cel mai mult viata?”
Cartea alba – Ramtha, Iubeste-ti boala – Valeri Sinelnikov
„Care a fost cea mai mare frica a ta? Acum o mai ai?”
Frica de singuratate. Eu tind sa cred ca nu o mai am. Mi-am dat seama ca nu sunt niciodata singura.
„Concluziile pe care le ai sunt in cunostinta de cauza? Ai citit Biblia sau e doar o parere?”
Da, am citit Biblia. Consider ca Biblia ne arata modul intelept de a trai. Ea ne invata intr-un mod practic psihologia de zi cu zi a omului. Asta depinde ce intelege fiecare din ea. Mie imi plac semnificatiile pe care le da Joseph Murphy.
De exemplu: “Dupa cum gandeste omul in inima sa, asa este el.”
Joseph Murphy spune: “Inima este un cuvant caldeean care semnifica mintea subconstienta. Cu alte cuvinte, gandul vostru trebuie sa ajunga in planurile subiective ale mintii, prin angrenarea puterii Sinelui vostru.”
„Daca puteti sa imi dati un sfat in legatura cu o dieta pentru slabit.”
Diete nu dau. Nu sunt de acord cu ele. Iti recomand un stil de viata sanatos si mai multa iubire de sine. Se spune ca atunci cand punem kilograme in plus este pentru ca ne simtim nesiguri intr-un domeniu al vietii noastre. Trebuie sa lucrezi cu gandurile si sentimentele tale, cu atitudinea ta fata de mancare. Atunci se vor duce si kilogramele definitiv. Si sa scapi de sentimentul de vinovatie. Sa mananci prajitura cu iubire. Ma bucur ca din ce in ce mai multa lume constientizeaza faptul ca acumularea de kilograme nu are legatura cu mancarea, ci cu starea noastra interioara. Cauza este interioara.
„Ceea ce gandim se manifesta in corpul nostru. Corpul este consecinta a ceea ce se petrece in minte. Prin urmare, incercarile de rezolvare a problemei greutatii, care se adreseaza strict corpului, au un esec de rasunet. Abordarea ei exclusiv la nivel fizic, pur si simplu nu este corecta. Eu nu pledez pentru renuntarea la bucuria si placerea de a manca; dimpotriva, cred cu tarie ca ele ar trebui sa se intensifice. Scopul nostru este acela de a evita suferinta sub toate formele sale. Nu ne dorim sa suferim urmand un program de slabire pentru ca, in aceste conditii, el nu va functiona. Calculul caloriilor si privarea de hrana inseamna crearea premiselor pentru o forma de suferinta. Ceea ce urmeaza, este un proces inconstient: ne satisfacem impulsul, iar autoindulgenta duce la aparitia invinovatirii. Privarea nu este calea spre fericire; nici autoindulgenta. Nici de vointa nu este nevoie; in locul ei se apeleaza la bunavointa, care este o energie pozitiva puternica intalnita la nivelul 310. Recurgerea la vointa inseamna opozitie, care este un camp de energie negativa de joasa forta ce calibreaza la valoarea 125. Folosim, in schimb, bunavointa si acceptarea, care duc la fericire (calibreaza in jurul valorii de 500). Ajungem sa ne simtim veseli si sa vem sentimente frumoase fata de propria persoana. Corpul insusi devine armonios sub aspect fizic si incepem sa-l percepem in mod pozitiv.
Regimul este si el un sistem de credinte. Sistemul credintelor ca toate lucrurile sunt nocive pentru noi. Dar sunt nocive pentru ca noi pastram in mintea noastra gandul ca ele sunt astfel. Am mancat aproape toata tigaia cu rinichi si ficatei, si, probabil ca nici nu trebuie sa va mai spun, nu am avut nicio criza de guta atunci si nici de atunci incoace. Reusisem sa anulez acel sistem de credinte. Suntem subiectii doar acelor lucruri pe care le pastram in mintea constienta sau inconstienta. Cand ne redobandim sursa puterii noastre si ne oprim din a o risipi in lume, descoperim ca adevarata cauza a gutei nu sta in rinichi si ficatei, nu sta in stres, nici in nivelul acidului uric sau in metabolism. Are de-a face cu ceea ce avem in mintea noastra. Pe masura ce ne redobandim pe noi insine si avansam in nivelurile constiintei incepem sa intelegem ca suntem subiectii oricaror lucruri pe care le detinem in mintea noastra si ca sistemele de credinta si formele gand pe care le credem au fost sursa sau „cauza” a ceea ce am experimentat. Are o bucata de rinichi o putere in ea insasi? Bineinteles ca nu. Au mintile noastre puterea de a crea boala? Bineinteles ca da.
In realitate nu suntem victime ale virusilor, accidentelor, colesterolului. Cand ne redobandim puterea noastra, spunem: este mintea mea care a creat toate astea. Mintea mea crede ca mancand ficat si rinichi o sa-mi creasca nivelul acidului uric, ceea ce-mi va produce guta. Mintea mea este atat de puternica incat, daca eu cred ca un asemenea lucru este adevarat, atunci el se va intampla. Este necesar un inalt nivel de constienta pentru a accepta ca mintea are atata putere. Vrei sa-mi spui ca daca eu cred ca daca mananc zahar si dulciuri acestea imi vor scadea glicemia, exact asta se va intampla? Da, exact asa se va intampla. Credinta ca zaharul si dulciurile vor provoca hiperglicemie, diabet sau greutate in plus este suficienta pentru a aduce in realitate aceste lucruri. Cauza se afla la nivelul mintii, efectul la nivelul corpului si nu invers. Numai inversarea acestei intelegeri si deja obtinem cheia vindecarii si a sanatatii. ” DAVID HAWKINS
Corpul reflecta ceea ce mintea gandeste. Vindeca mintea iar corpul o va urma. Nu are de ales.
„Cum ai reusit sa creezi acest brand frumos?”
Prin pasiune reala in tot ceea ce fac, disciplina, credinta si ajutorul vostru, toti cei care ma urmariti si persoanele minunate cu care lucrez. Daca eu va motivez pe voi, si voi ma motivati pe mine. Va multumesc!
„Cum reusesti sa fii disciplinata?”
Nu exista persoana disciplinata complet dar nici persoana indisciplinata complet. Fiecare are disciplina in lucrurile care conteaza cel mai mult pentru el. Atunci cand iti place ceea ce faci, nu ai cum sa nu fii discipliniat. Pentru ca asta te implineste. Este un proces la nivel emotional. Iti face placere. Daca nu vine natural, nu exista pasiune, vei renunta la un moment dat. Adica o sa fii indisciplinat. Dar cand iti descoperi menirea, iti descoperi si disciplina. Unde punem valoare, acolo punem si disciplina.
„In ce tara ti-ai dori sa ajungi si nu ai fost inca?”
Locurile unde vreau sa ajung sunt: Santorini, Bora Bora.
„Care crezi ca este secretul sa treci peste o dezamagire?”
Nu cred in secrete. E vorba de munca interioara. Dezamagirile sunt semnul ca ai foarte multe asteptari. E o expresie: “Cine m-a dezamagit? Asteptarile mele.”
„Ce crezi ca exista dupa moarte?”
Imi place sa cred in reincarnare. Nimeni nu stie cu adevarat ce exista dupa.
„Ce parere ai despre secretul de Rhonda Byrne? Dar despre initierea de Elisabeth Ha” – Imi plac cartile ei. Functioneaza, va spun din propria experienta. Legea atractiei e la fel de reala ca si legea gravitatiei. E in tot si in toate, depinde doar de noi daca stim sa ne folosim de ea. Initierea nu am citit.
„Ce inseamna pentru tine fericirea si o relatie de iubire armonioasa?”
Fericirea pentru mine este starea de pace. Nu inseamna lipsa provocarilor, lipsa gandurilor negative, lipsa fricilor, emotiilor. Viata este sus si jos. Fericirea este despre cum reactionam noi in fata acestor lucruri. Atitudinea noastra fata de acestea. “Nu conteaza ce ni se intampla, ci atitudinea noastra fata de toate acestea.”
Prin fericire inteleg pacea interioara, impacarea cu tine insuti, a fi multumit de ceea ce esti, de ceea ce faci si de ceea ce ai.
Eu imi creez propria fericire prin atitudinea mea in fata evenimentelor. Fericirea se gaseste in gandurile si sentimente noastre. De aceea, este important sa facem alegerea de a fi fericiti!
O relatie armonioasa? In primul rand unde exista acceptare. Sa-ti accepti partenerul exact asa cum este. Eu am aplicat acceptarea in fosta relatie de 7 ani si m-a ajutat foarte mult. Se spune: “Cu cat te accepti mai mult pe tine, cu atat mai mult ii accepti pe ceilalti.” Adevarat. Prin ceilalti, iti poti da seama cat de mult te accepti pe tine. Comunicarea iar mi se pare foarte importanta. Libertatea si sa inveti sa te cunosti prin celalalt. El este oglinda ta.
„Ce rani din copilarie ai avut/ai, si cum le-ai vindecat? din cele 5”.
Am facut cursul Vindecarea celor 5 rani cu Lise Bourbeau si uite ce am invatat de la ea. Ea spune ca intotdeauna vom avea si avem toti rani. Si sunt de acord cu ea. Nu suntem roboti, suntem fiinte umane. Nu asupra ranilor trebuie sa lucram, ci asupra mastilor. De exemplu, rana de respingere are masca de fugar. Sa lucram asupra mastii, sa eliminam pas cu pas atitudinile si comportamentele mastii respective.
Deci am toate ranile si lucrez la diminuarea mastilor prin iubire. Conteaza ca in orice situatie sa actionam din inima si sa nu lasam ego-ul sa ne conduca.
„Ai avut vreodata depresie?” Da. Am trecut peste cand am inceput sa pun in aplicare iubirea de sine.
„Ce parere ai despre minimalism si daca il aplici in viata ta.”
Da, il aplic si recomand. Minimalismul inseamna sa renunti la tot ce nu iti este de folos si sa te inconjori de lucrurile care sunt cu adevarat importante si valoroase pentru tine. De exemplu, sa pastrezi doar hainele pe care le porti. Eu la cateva saptamani imi dau hainele pe care nu le mai port de ceva timp. Sau de exemplu, nu am pat si mobila in camera. Mai usor de facut curat. Imi place sa imi simplific viata cat pot de mult.
„Il iubeai inca pe cel din relatia de 7 ani cand s-a incheiat? Si daca da, cum ai facut fata?”
Il iubeam si il iubesc in continuare. Noi nu stim ce e iubirea. Iubirea nu dureaza o luna, 1 an sau doar atunci cand esti cu persoana respectiva. Cand iubesti pe cineva cu adevarat, il iubesti mereu, chiar daca nu mai esti cu el. E alt gen de iubire. “Iubirea nu e o relatie, e o stare de a fi; ea nu are nimic de-a face cu altcineva. Nu esti intr-o relatie de iubire, esti iubire. Daca nu esti constient de cine esti, nu poti sa fii iubire. Esti frica. Frica este opusul iubirii. Ia aminte, nu ura este opusul iubirii, asa cum cred oamenii.” Osho
„Ceea ce lumea numeste iubire este de fapt, cel mai adesea, dependenta, control, sentimentalism si emotionabilitate. Aceasta este versiunea hollywoodiana a iubirii. Cand auzi pe cineva spunand: “L-am iubit pe George, dar nu-l mai iubesc” inseamna ca, de fapt, niciodata nu l-a iubit pe George. Ceea ce inseamna, de fapt, ca a avut un atasament sentimental. Iubirea adevarata este iubire neconditionata. Procesul este unul al intentiei si al deciziei de a fi o persoana iubitoare. Daca ma decid sa te iubesc, este hotararea mea interioara. Persoana cealalta nu poate face nimic in legatura cu asta. Comportamentul celeilalte persoane poate fi neplacut sau poate contribui la ceea ce este dorit, dar asta nu schimba cu nimic iubirea. Iubirea neconditionata nu este interesata de ceea ce posezi sau de trecutul tau.” Davind Hawkins
„Ce faci cand te desparti dureros de ceilalti? (fosti iubiti, prieteni).”
Nu ma mai despart dureros. Cand te desparti dureros, e vorba de atasament acolo. Nu e iubire. Suferinta nu e iubire. Dar cand treci prin astfel de momente, e bine sa accepti starea, sa plangi daca iti vine si cu timpul va trece. Timpul le vindeca pe toate.
„Faci sport?” Da. Fac exercitii acasa de 2,3 ori pe saptamana. Am renuntat sa merg la sala pentru ca imi lua foarte mult timp. Cam 3 ore cu totul. Acasa in 20 de minute am terminat. Happy me.
„Cum facem sa pastram pacea? An de an o am pentru 7-8 luni in general cand e vara si vreme buna, apoi in iarna se duce tot.”
Pacea este starea noastra naturala. In opinia mea, pacea este acea stare de armonie interioara, care deriva din faptul ca te accepti pe tine si tot ce ti se intampla ca fiind parte din evolutia ta. Poti sa experimentezi pacea interioara la un anumit nivel cunoscandu-te foarte bine, acceptandu-te asa cum esti, si cu plusuri si cu minusuri, si incercand sa te dezvolti pe toate planurile.
Iti recomand sa incepi sa iei lucrurile asa cum sunt, sa accepti ideea ca nu poti controla chiar totul. Cand nu esti de acord cu ceea ce se intampla, esti in razboi cu realitatea si nu ai cum sa fii in pace. Oricate incercari am avea, oricate nemultumiri personale ar fi, trebuie sa ne bucuram de ceea ce avem, chiar si de lucrurile marunte din fiecare zi.
Doar asa ne putem gasii linistea, simtindu-ne „fericiti” in propria piele. Pacea in suflet o ai dintr-o relatie buna in primul rand cu tine insuti. Sa accepti ca nu toate zilele sunt la fel, fara a te simti vinovata ca nu ai starea de ieri si sa vezi frumusetea si in acea stare. De exemplu, eu am zile cand nu am chef de nimeni si de nimic. Dar nu consider ca e ceva rau. Ci doar o experienta. Mai mult timp de petrecut cu mine insami.
Ca sa obtinem maiestrie in orice, trebuie sa practicam. Asa e si cu linistea interioara. Daca ne dorim sa o avem, sa o consolidam, trebuie sa incepem sa o exersam, nu-i asa?
„Ce faci cand alegi sa petreci timp cu tine?” Citesc, scriu, masaj, bai terapeutice, ma uit la documentare, ma duc la cafea singura..
„Crezi in perfectiune?”
Eu cred ca noi suntem perfecti exact asa cum suntem, chiar daca nu facem lucrurile perfect. Nu suntem defecti. Tot ce avem de facut este sa lucram putin la nivelul de constientizare. Sa fim constienti ca suntem inconstienti. Nu suntem constienti de gandurile, cuvintele, actiunile noastre. Osho – „Cu toate imperfecțiunile tale, ești perfect. Dacă ești imperfect, ești perfect de imperfect – dar perfecțiunea e acolo.”
„Ce parere ai despre veganism?”
Nu sunt vegana. Eu consider ca fiecare trebuie sa faca ceea ce simte la momentul respectiv. Doar trecand prin diverse experiente, poate sa stie ce e benefic pentru el. Eu cred ca e mai important gandul nostru despre mancare, decat mancarea in sine. Eu mananc de toate, dar nimic in exces.
„Regimul este si el un sistem de credinte. Sistemul credintelor ca toate lucrurile sunt nocive pentru noi. Dar sunt nocive pentru ca noi pastram in mintea noastra gandul ca ele sunt astfel. Am mancat aproape toata tigaia cu rinichi si ficatei, si, probabil ca nici nu trebuie sa va mai spun, nu am avut nicio criza de guta atunci si nici de atunci incoace. Reusisem sa anulez acel sistem de credinte. Suntem subiectii doar acelor lucruri pe care le pastram in mintea constienta sau inconstienta. Cand ne redobandim sursa puterii noastre si ne oprim din a o risipi in lume, descoperim ca adevarata cauza a gutei nu sta in rinichi si ficatei, nu sta in stres, nici in nivelul acidului uric sau in metabolism. Are de-a face cu ceea ce avem in mintea noastra. Pe masura ce ne redobandim pe noi insine si avansam in nivelurile constiintei incepem sa intelegem ca suntem subiectii oricaror lucruri pe care le detinem in mintea noastra si ca sistemele de credinta si formele gand pe care le credem au fost sursa sau „cauza” a ceea ce am experimentat. Are o bucata de rinichi o putere in ea insasi? Bineinteles ca nu. Au mintile noastre puterea de a crea boala? Bineinteles ca da.
Asa ca, atunci cand oamenii aud lucruri de genul “ouale au mult colesterol, iar colesterolul provoaca boli de inima”, ei accepta aceasta ca pe un adevar si intra in credinta ca acest colesterol din oua le va creste nivelul colesterolului din sange. Corpurile lor sunt pur si simplu de acord si vor creste nivelul colesterolului ori de cate ori se vor manca oua. Corpul va face intocmai cum crede mintea. Campurile energetice sub nivelul 200 potenteaza devenirea victimei. Sub nivelul 200 oamenii si-au dat puterea si au pus-o in ceva din afara lor. La nivelurile joase oamenii si-au spus lor insisi in mod inconstient ca sursa fericirii si a supravietuirii lor apare din ceva ce este in afara lor. Cand avanseaza in nivelurile superioare valorii de 200, spre adevar, acestea sunt pozitive si putem observa cum incep sa-si redobandeasca puterea. Ei spun acum: “eu si numai eu am puterea de a crea fericirea si de a aduce sansa in viata mea. Aceasta vine din interiorul meu. Detin, de asemenea, si intelegerea ca sanatatea vine dinauntru si nu mai cred ca sunt victime fara speranta ale bolii. In realitate nu suntem victime ale virusilor, accidentelor, colesterolului. Cand ne redobandim puterea noastra, spunem: este mintea mea care a creat toate astea. Mintea mea crede ca mancand ficat si rinichi o sa-mi creasca nivelul acidului uric, ceea ce-mi va produce guta. Mintea mea este atat de puternica incat, daca eu cred ca un asemenea lucru este adevarat, atunci el se va intampla. Este necesar un inalt nivel de constienta pentru a accepta ca mintea are atata putere. Vrei sa-mi spui ca daca eu cred ca daca mananc zahar si dulciuri acestea imi vor scadea glicemia, exact asta se va intampla? Da, exact asa se va intampla. Credinta ca zaharul si dulciurile vor provoca hiperglicemie, diabet sau greutate in plus este suficienta pentru a aduce in realitate aceste lucruri. Cauza se afla la nivelul mintii, efectul la nivelul corpului si nu invers. Numai inversarea acestei intelegeri si deja obtinem cheia vindecarii si a sanatatii.” David Hawkins
„In ce categorie pot clasifica faptul ca am momente in care vreau sa stau singura, iar in acele momente imi fac rau, fac abuz de dulciuri/mancare.”
Daca consideri ca faci ceva rau, iti creezi sentimente de vinovatie care nu-ti sunt de folos. Nu exista rau. Iar daca e rau, e si bine, pentru ca sunt 2 fete ale aceleiasi monede. In momentele cand faci abuz de mancare, e bine sa intri in starea de observare si sa-ti pui intrebari: De ce am nevoie acum? De complimente, tandrete, iubire? Constientizeaza ca faci tot ceea ce poti in momentul respectiv fara a te simti vinovata, multumeste pentru acea stare in care esti, chiar daca nu este una pozitiva si pune-ti intrebari. Raspunsurile sunt in tine. Tu poti avea puterea interioara de a alege ce emotie sa simti intr-un anumit moment. Pentru ca nu evenimentele exterioare decid de ce emotie sa ai tu, ci cum gandesti tu despre acele evenimente.
„Daca ai putea transmite 2 idei importante din tot ceea ce ai invatat, acelea ar fi…?”
1. Totul este adevarat si nimic nu este fals. Acest lucru m-a ajutat foarte mult sa nu mai mai contrazic cu ceilalti. Tot ceea ce credem devine adevar. Daca tu crezi ca oamenii sunt minunati, ai dreptate. Daca tu crezi ca oamenii sunt rai, ai dreptate. Fiecare om are adevarul lui, asa ca nu are niciun rost sa ne contrazicem cu ceilalti. Desigur, fiecare om are dreptate numai in planul realitatii sale, dar are dreptate. Important este ca adevarul tau sa-ti aduca pacea si linistea interioara. De exemplu, daca tu crezi ca este greu sa iti gasesti un partener de cuplu, atunci nu cred ca acest adevar te va ajuta. Ceea ce ai de facut este sa-ti schimbi credintele ca sa atragi ceea ce vrei.
2.Practica. Practica. Practica – Doar prin practica iti poti transforma viata. Punand in practica diferite metode si tehnici, iesi din zona de confort. Doar asa vei evolua. “Nu poti astepta alt rezultat, daca faci acelasi lucru.”
Singurele lucruri care iti pot transforma cu adevarat viata sunt cele pe care le practici. „Daca faci ce ai facut intotdeauna, vei avea ce ai avut intotdeauna.” Gandeste-te la conceptul de practica: nimeni nu devine expert peste noapte, fara antrenament. Cu cat practici mai mult, cu atat mai bun devii la ceea ce faci!
Altfel, teoria fara practica nu prea iti este de ajutor. Actioneaza si pune in practica ceea ce citesti.
„Degeaba știi regulile de circulație, dacă nu știi să conduci mașina.”
Practică, practică, practică. Actioneaza si pune in practica
3. Mai adaug una importanta: RABDAREA
Retetele rapide nu functioneaza. Orice schimbare interioara necesita timp si efort. Ai rabdare si traieste stiind ca tot ceea ce cauti va veni cu siguranta, daca te pregatesti pentru aceasta si o astepti.
„Am inteles ca acceptarea si iubirea de sine e primordiala, insa cum invatam sa ne acceptam?”
Acceptarea inseamna a ne observa pe noi insine exact asa cum suntem ( cu frici, slabiciuni, temeri, imperfectiuni) fara a ne invinovati si fara a cadea in capcana scenariului “ca suntem defecti.” Tot ce avem de facut este sa fim din ce in ce mai constienti.
Constientizand ca esti perfect exact asa cum esti. Cu defecte, calitati….esti perfect. Dupa sa te focalizezi pe calitatile tale.
Suntem dotati din plin cu talente creatoare. Cel mai adesea, noi nu suntem constienti de darurile cu care suntem inzestrati si de ce suntem capabili sa facem. Fiecare dintre noi poseda daruri si talente innascute, care sunt puse in valoare doar atunci cand sunt exploatate. Constientizarea acestei puteri din noi inseamna incredere in sine. Crede in resursele si abilitatile tale. Scoate-le afara!
Nu conteaza absolut deloc ce cred altii despre tine. Rezultatele tale in viata tin de ceea ce crezi tu despre tine. Si tot ceea ce crezi tu despre tine sunt doar convingeri si nu adevaruri. Asa ca mai bine sa crezi lucruri pozitive despre tine, decat sa crezi lucruri negative despre tine. Sunt doar convingeri. Inceputul schimbarii tale incepe din a incepe sa-ti schimbi convingerile despre tine.
Un moto al meu este – Nu imi pasa ce crezi tu despre mine, ci ce cred eu despre mine. Adopta si tu acest moto! Te ajuta foarte mult sa-ti cresti increderea in tine si in propriile tale forte.
„Este usor ceea ce faci?”
Nimic nu este nici dificil, nici usor, numai perceptia noastra face sa para astfel. Modul cum percepi tu o situatie conteaza. Multi se tem de esec, dar in realitate el nu exista, ci reprezinta evolutie. Te ajuta sa vezi ce ai de schimbat, ce ai de imbunatatit.
Pentru mine e usor pentru ca ador ceea ce fac. Eu nu simt ca muncesc. Eu sunt in vacanta in fiecare zi. Cand iti place ceea ce faci, consider ca esti o persoana de succes.
„Cum faci sa accepti tot ce se intampla? Bun si rau? Fara sa suferi?”
Constientizand ca nu exista bine si rau. Sunt doar etichete. Iar daca e rau, e si bine. Sa incepi sa vezi totul dintr-o alta perspectiva. Din alt unghi. In acest moment, orice vine in viata mea nu mai consider ca e ceva negativ. Ci ceva care ma ajuta sa evoluez. Ma focusez pe aspectele pozitive din orice situatie. Am ajuns sa decid ca orice eveniment prin care trec vreau sa-l privesc doar din perspectivele lui pozitive. Acest mod de gandire mi-a dat foarte multa flexibilitae, incredere.
„Daca astazi ar fi ultima zi din viata ta, ce momente ai vrea sa retraiesti?”
Momentele in care am fost indragostita. Ador sa fiu indragostita! Mi se pare cel mai frumos lucru. Te simti atat de viu! Una din cele mai frumoase experiente pe care le poti trai.
„Care ar fi sfatul tau intr-o propozitie pentru a depasi orice?”
Pentru a depasi orice, ai nevoie de o minte puternica si de o incredere solida in tine.
„Starea de iubire isi face aparitia in campul de energie situat intre valorile 500 si 540. Stim ca fenomenul s a produs atunci cand incepem sa ne impacam cu situatia si putem sa radem de noi insine. Faptul ca umorul are proprietati vindecatoare a fost relatat, in scris, de diverse celebritati care s au vindecat de afectiunea fizica de care sufereau prin recurgerea constanta la ras. Optarea pentru ras, umor are tendinta de a aduce vindecarea prin insasi natura sa. Avem in noi capacitatea de a rade de nenorociri, ceea ce inseamna ca trairea unei intamplari nefericite ne poate marca, dar nu ne identificam cu ea. Nu suntem nici evenimentul in sine, nici efectul sau. Un alt instrument util in vindecarea durerii sau a oricarei alte suferinte este ascultarea unei muzici frumoase, ceea ce duce la eliberarea de endorfine in creier. Faptul ca frumusetea are un efect vindecator se cunoaste inca de pe timpul lui Hipocrate.” David Hawkins
Pentru sedinte individuale de coaching sau programe online, imi poti scrie pe instagram (biancabrighila) sau la adresa de email: biancabrighila@yahoo.com
Cu drag si iubire,
Bianca Brighila,
Holistic Nutritionist, Happiness Expert, Coach, Trainer