Unul din motive este ca imi este mai usor sa alaptez si sa ma intorc inapoi la somn. Si ma simt mai sigura sa il am in pat langa mine.
Este sau nu bine sa dormi in pat cu copilul tau?
Evident ca nu exista un raspuns general valabil la aceasta intrebare. Exista doar raspunsuri care ti se potrivesc sau nu. Si pentru a afla cum e mai bine in cazul tau, va trebui sa iti dai seama care sunt avantajele si dezavantajele tale personale atunci cand dormi cu copilul.
Co-sleeping sau co-dormitul poate fi o alegere buna pentru unele familii. Un citat m-a atras in special de Dr. Benjamin Spock: „Cu cat mai multi oameni studiaza diverse metode de crestere a copiilor, cu atat mai multi ajung la concluzia ca ceea ce mamele si tatii simt instinctiv sa faca pentru copii lor, este in final cea mai buna metoda”…concluzia o las pentru fiecare mamica in parte…
Definitiile pentru conceptul de co-sleeping variaza – nu inseamna intotdeauna impartirea patului. “Sa ai copilul in aceeasi camera cu tine sau intr-un patut atasat langa patul tau (considerat co-dormit intr-o suprafata separata), ambele variante sunt considerate a fi co-sleeping” spune McKenna.
MIT : Copiii care dorm impreuna cu parintii sunt rasfatatiDormitul langa mama nu este despre a fi rasfatat sau nu, spune McKenna. Este despre biologie. “Copiii se calmeaza atunci cand sunt langa mama lor, indiferent daca mama doarme cu ei sau doar le sta alaturi,”spune el. “Sugarii sunt conceputi sa faca acest lucru, care este important pentru dezvoltarea lor. Ei depind de mama.”
Oricum, ideea e ca fiecare situatie e unica, fiecare familie e unica si fiecare isi creste copilul cum considera ca e cel mai bine, si nimeni nu are dreptul sa judece.
Metodele care functioneaza pentru o familie pot sa nu fie potrivite pentru o alta.Oricare varianta crezi ca se potriveste familiei tale, e cea mai buna alegere.